İnsansılar gerçek mi sizce? Bahsettiğim şempanze orangutan falan değil, insan suretinde olan ama aklı özgürlüğü tam olmayan gelişimini tamamlayamamış varlıklar... Homosapiensler, homoerektüsler bence bu yüzyılda türedi basfhjasb. Espriyi yaptık da kaç kişi anlayacaksa artık...

Güzelliğine bak omantonrimm dedim.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Dinozorlar. bitkiler. bakteriler. hayvanlar.
Dünya var olmadan önce dinozor çağı vardı gadası
Nasıl yani
Evet hala gunumuzde Evrim devam ediyor.. lakin daha sola bakınca insanın evrime inanası gelmiyor.. gelişen hayvan ve bitki türleri görebiliyoruz lakin insan turudende pek gelisme yok.. Titanik battığı gün seyir defterine de bunu yazmıştı.. kaalese alınacak bir şey yok diye..
Neyse soruya ciddi diyip cevap verirsek.. bizden önce çok sesitli canlılar vardı.. prmatlar bizim atamiz.. ara geçiş canlıları ile ceblvriliydi ortalık değişen ortama göre koşullara uyan canlılar çeşitliliği sağladı.. Dünya da herkesin atladığı asıl mevzu ara geçiş canlıları örnek kusmı surungenmi bellinolmayan vablilar var ya da memeli ama yumurta bırakıyor vs gibi bu canlılar bizim evrimsel noktamizda çok önemli yere sahip.. mesela hala etrafinw bakıp ya gerçekten bu insan mı dedigin yaşam formları var.. buda bir örnek..:))
Evrimsel süreçte en çok merak ettiğim zeka katsayısı nasıl bu kadar farklı oldu
20 den fazla tür varmış neandertaller mesela mızrak yapmayı hatta pislik sürüp zehri bulmuşken homo sapienlerin mızrağa bileklik eklentisini icad edip 100 120 metreden mızrak atavilmeleri
Muhtemelen, altinda sacma sapan sebepler yatiyordur biliyormusun 😅
İnsanlıktan önce canlılar olması mümkün. Fakat Dini inancımıza göre insan, dünyaya gönderildi.
İnsansılar vardı bro akıl irade ve nefsleri yoktu
yav nalahası var anasını satayım. ahşeri mahşerde mi bekliyodu da
Lan oğlum dünya vardı ademden sonra yaratılmadı ki. Diyelim ki oyle olduğuna inanıyorsun dünya 6 günde yaratıldı derken insan 24 saati değil bu zaman dilimi ahir zaman dilimidir.
Ben de dünya Vardı diyorum zaten. Adem Babayın Uşağı mı. Hz. Adem için dünya yaratıldı denmiyor, Dünyaya yollandı deniyor. Dünyanın zaten var olduğunu biliyoruz. Hz. Adem'i ilk insan olarak kabul ediyorsak, dünyaya ilk insanın gelişi olarakta o vakti baz alırız teknik olarak. Yani Hz. Ademden önce de dünyada hayat vardı, fakat insanlık yoktu.
İnsansı ne demek bilmediğini anladım bu goruslerinden ehuehue
Yav olm. Yok öyle bir şey. Suret olarakta insansı değil primatlar meymuşlar falan vardır belki en fazla. O da bigbang saçmalığının bir şeysi. yok bilmem sudan çıkmışlar yok evrim onlara geçirmiş falan fistan. alayı kof yani.
Bajara ayet 30 gibi bir kaç ayet var bu konuda kanks.
Güzel dostum, Devamında 65'te var. Aşağılık maymunlar oluverin terimi sadece bir benzetme mi? Yoksa insanın atası olduğu söylenen maymunlar, aslında lanetlenmiş bir insan kavmi mi? Görmedik. Bilmiyoruz. Ancak fikir yürütebiliriz.
İnsansılar maymun değil onu once çıkar bi kafandan yaw :D
Kafamda değil. O yüzden çıkaramam :D
Ataları meymun olanlara duyurulur jsjsj
Bro bir de 30. cu ayete baktım şimdi. Yer yüzünde bir halife yaratacağım ifadesi geçiyor.
Yani bu da demek oluyor ki yer yüzü zati vardı. İnsan yaratıldı.
Bi sana bi de pzvenk dayıma laf anlatmaya çalışırken yoruluyom. O ibn. e de Namaz farz değildir şart sunulmamıştır diye tutturmuş aq.
Denk gelmesem boşa gidiyomuş mis gibi espri aq şasdl
Evettt zaten bunun üzerine yazdım sana. Halife yaratacağım diyor. Neyin halifesi? Halife zaten olağana yaratılır. Bir de meleklerde yeryüzünde bozgunluk yaratıp kan dokecek bir gruptan bahsediyorsun diyor. Gerisini zaten ayet ve sureyi bilen biliyor uzun uzun anlattırma eheuheu
Bunu anlamak için Halife kelimesinin anlamına bakmak gerek. Halife kelime anlamı olarak birinin adına iş yapan anlamı da taşıyor. Yani insanlara gönderilmesi zorunluluğu yok. Dolayısıyla ortada bir toplum olmasına da gerek yok.
Ki dini anlatım dolayısıyla Yaratılan ilk insanın Hz. Adem Olduğunu biliyoruz. Biraz mitolojiye girersek Hz. Adem ve Lilith'te deriz belki. Ama her durumda da İlk Yaratılan İnsan ibaresi Açık ve net. Daha da derinlere gidersek Adem kelimesi anlam olarak insan anlamına da geliyor.
Sen boyle inanmaya devam et :D
Panateistlere bile saygı duyuyosunuz. Pasfarynistlere saygı duyuyosunuz bi bizi mi sorguluyosunuz aq jsjs
Sen daha olayın başını anlamıyon ki :D İnsansılar insan değildir insan gibi görünen iradesiz akılsız, nefissiz amip beyinli yaratıklardır eheuheu. İnatla insanın insansılardan gelme gibi düşünüyorsun. Ben bundan bahsetmiyorum. İnsanı insan yapan nefis ve iradedir. Bunlar olmazsa boş birer görünümdür insan ehuehue
Bu fotodaki dişi mi erkek mi tam anlamadım ben 🤔
Nasıl anlamazsın su gibi kadın. Hakaret sayarım bu soylemleri hee safbjkas
ya ne bileyim hem böyle biraz iri yarı hem de fazla kıllı olunca emin olamadım😅🫣
Sen guzelden ne anlarsin habsjs
Ah beni beni 🥴🤦🏻♀️
su gorseldekine benzeyen insanlar var hala bu arada sakasiz
İspanya çevresinde cidden var. Bir de urfada hhahfhbasfbh
bizzat Türkiye de var iste bayagi sjs
@psychoparadıse
senin dalağını gömçürrüm it herif askdlsa
@Təntənõviç hhhafhasbhfasjhasf :D:D:D
ima ediyorsan etiket at pşt aşldjsa
@Təntənõviç Oğlum çıkmıyo üstün ters e falan nerden bulayım. D
t-nt-novic yazınca çıkar t- yapsan yien çıkar asşds
"İnsansılar gerçek mi sizce?"
gerçek oldukları bir varsayım değilki :D
Gerçek desem bu sefer yonlendirme olacaktı insanların düşüncelerini öğrenmek lazım :D
Homosapiens şu an türemiyormu jskajsjk
Cinler, melekler, deniz canlıları, dinazorlar, sürüngenler. Yani aklıma gelenler bunlar ama bence çok daha fazladır hatta bizim bilmediğimiz.
çok güzelim alimliyim neden sevgilim olmuyor diyen gizli pembik üyeler gibi
Hfasbha onlar tarih oncesi yaşamdan mıı
ahdhdhdb haykırdım
var olmuş olabilir. doğal seleksiyon ile yok olmuşlardır.
Onlar gerçek zaten. Biraz fantastikleştirirsek cinler uzaylılar falan da işin içine girer
3 tür vardı insanlar sonuncusu galiba hangi üç tür de isimlerini hatırlamıyorum shsjsjsjs
Gerçek olabilir ama o kadar türün yok olduğu pek inandirici gelmiyor?
Bu arada afrikalilarin yüz hatları da bunları andiriyor biraz.
Bilinen dünyanın en eski yerleşim yeridir afrika ve orta asya. Fotoğraftaki homoerektüs yani günümüz insanlığından onceki son insan formu. Hala cezayir fas ve ispanya topraklarında benzerleri yaşıyor ürüyor. Çok geniş bir konu aslında. Ademin çocukları ensest değil bu insan formlarından türemiştir mesela.
Adem mitolojik bir kişi. Bilimle harmanlamaya çalışmayın
Mitolojik olduğuna bir kanıtın var mı?
Dini metin olması yetmez mi
Siz hem dinin gönlü olsun hemde beynimde çelişki olmasın diye her seyi bilimle temellendirmeye calisiyorsunuz.
Hayır yetmiyor bu sadece senin içini rahatlatıyor. Adı üstünde inanç ne ben yalanını ne sen gerçeğini kanıtlayamazsın. Ama bu benim olduğum kadar senin de haklı olmadığını gösterir kesin kanıya varman anlamsız.
Kesinlik yok zaten ki ben bilime bile bazen süpheyle yaklaşırım. Bu evren insan idrakının yetersiz olacagi kadar karmaşık. O yuzden evrenin her zerresinde tanrıyı goruyorum kendimi ona teslim ediyorum
Agnostiğiz sanırım :D
Panteist oluyorum
TNeydi panteist? Olusumun kendisinin tanrı olduğuna inanan düşünce yapısı mı? Bu arada dini naralar atan birisi değilim. Ama inanç sistemi bu sonuçta.
Evet öyle bir şey bana cok mantikli geldi veya ona kendimi yakın hissettim diyebilirim
Hayirlisi :) inanc sistemleri icin enn dogrusu bu en dogrusu sundemek. İyi insan olsun nasil mutlu hissediyorsa oyle takilsin jdjd
Aynrn öyle ama benim kafir fantezim var
Nasil yani aciklarmisin
Dinsiz yabancı erkekler cok dikkatimi cekiyor
Habshs garip bir fantezi sebebi ne sence
Bilmiyorum nasil bulcam oyle birini
Oyunlardan forum sitelerinden falan dialog kura kura bulursun
Tamam sağ ol puahahah
Rica ederim efenim hsahfaf
Homosapiensler atamızmış
Nedense hep homo ile basliyorlar yediremiyorum sjdn
Dur yahu bisi yok ksjsj
Atam homo falan degil bende degilim banane ben oynamiyom hetetoyum ben sjxnx
Değilse kanıtla ksjsj buyur seni bekliyorum ahahah
Var mi bekar guzel bi kiz arkadasin ayarla bak valla xjdnd
Var ama senin güzellik algina uymazlar, temsil görsel ise
Neden ki benim guzellik algim neymis 😆
Güzelliğe bak demişsin ya ksjs
Oyle biseee demedim kafami manipule. oynama benimle tulay sjxj
Şizofren değilim ben muzaffer taam mı ksjsj
Hangimiz sizofreniz ki zaten tulaasy gerii donnn yok la o baska biseydi dimi xjdnx
O zaman fotoğraf makinesi mi var hiiania
Hhhabfhasaf
Ben anlamadım tekrar söyleyebilir misin 😬
Homoerektüs eheuhue
Kendi esprine güldüğün için soyun tükenmis olabilir sjs
Sen bana neandartel mi demek istiyorsun kızıl tehlike hanımefendiciğim?
Aşk olsun neandertal kısmını sen çıkardın beyfenzii en azından onlar duvarlara felan estetik resimler çiziyordu 🙈
Öylee miiiii ciden ayıp etmişim hhafahs. Ben maks düz duvarlara tırmanıyorum hhasbfh
Yerçekimi konusunda seni uyarmalıyım dikkat et bari 😬sjsj
Ne kadann da düşünceli bir hanımefendii yiaaa :D:D Sülük gibiyim ama bence yapısır kalırım orada bukalemun gibi :D
Hayvanat bahçesi gibisin 😅
Merak ediyorum hayatında ben olmasam kime bu kadar hakaret edecektin acaba hhahfbha
Sokaktaki kedilere falan sarardım herhalde 🤪🙈
Hnahsfbah hayvan sever bir kişiliksin desem kendime hakaret olur mu :D
Ama sen yine de kendini kediler kadar sevimli sanma bence kjjr
Ben daha tatlıyım ki :D
He he kesin öylesindir 😃
miyawww askjfbhjashjf
Ne biçim kedi bu sütünü içip uyu bari sen 😃
İçim proteinli kahveli. D
Neandertalsin işte 😃
Olsun beni böyle seviyorsunuz kabul et
Haklısın galiba 😃😆
(çiçek, kalps)