Nasılsın, gerçekten göründüğü kadar mutlu musun yoksa eve geçince sana da bir hüzün çöküyor mu?
2 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
8Cevap
İyiyiz bea asım
İyi olmana sevindim, peki gerçekten iyi misin
Ne istediğini bilmek ve bunun için acele etmemek, çoğu insanın yıllarca öğrenemediği bir şey. Yarım kalmışlık da belki hikâyenin eksik kısmı değil, seni bugünkü haline getiren kısmıdır.” 🌿
Kesinlikle, üç günlük dünyada gereksiz şeylere kafa yormak yerine tadını çıkarmak lazım. Hayat zaten yeterince kısa. 😌
Mutsuz isem rol yapmıyorum yüzüme de yansıyor direkt o rolü yapamıyorum bir türlü aslında yapmak lazım kabuklarını sağlamlaştırmak lazım
Kabukları sağlamlaştırmak önemli ama insanın kendine karşı dürüst olması da önemli. Her zaman güçlü görünmeye çalışmak yerine bazen gerçekten ne hissettiğini kabul etmek gerekiyor.
Savaş meydanında hisler gizlenmeli :)
Savaş meydanında belki, ama hayatın her yerini savaş alanına çevirmemek lazım 🙂
Elbette. Çiçek bahçesinde savaş olmamalı :)
O zaman bahçeyi korumak lazım, savaşmaya hiç gerek yok 🙂🌸
Son 6 aydır her gün hüzün çökenlerdenim aldatıldım ve takıntılı ilan edildim
Yanlız değilsin
Az önce bile başka bir aydınlanma yaşadım bir soru görünce burada düşündüm ve dedim ki vay anasını bu da varmış dedim
Bazen bir soru, insanın kendi hayatına tuttuğu aynadan daha etkili oluyor. Demek ki senin aydınlanma da buradan gelecekmiş 😄
Sorma ya valla tetiklendim tekrardan evlilik hayali kurduğum insan afedersin ama ors. bu çıktı resmen az önce de düşündüm ve dedim ki
vay anasını aslında burada anlamam lazımmış dedim
Bazen insan karşındaki kişiyi değil, onun olmasını istediği hâlini seviyor. Sonra gerçek ortaya çıkınca ‘ben bunu nasıl görmedim?’ diyorsun. Ama o zaman elindeki bilgilerle baktın, kendini suçlamamak lazım.
Aslında yanlış insan olması ve hayatımdan çıkıp gitmesi beni üzmedi bana böyle bir şey yapmış olması ve verdiğim zaman ve değer üzdü en üzücü olanda yaptığından pişmanlık duymaması sanki yanlış olan benim gibi lanse etmesi ve en sonunda ortak arkadaşımız olan bir şeref yoksunu ile sevgili olması üzdü beni gelip ben istemiyorum başkasını aşık oldum ya da seni kullandım deseydi tamam derdim çeker giderdim. Düşündüğüm zaman beni kullanmış evimi kullanmış konfor alanımı kullanmış bulunduğum çevrede popüler bir çevrem vardı onu kullanmış zekamı kullanmış ( ne kadar zeki olduğumu sen düşün kullanıldım) en kötüsü de bu insan demek bile istemediğim yaratık cinsel olarak kullanmış beni amacı oymuş İnan bende şaşıyorum ama yaptığı şey yüzünden k@şar damgası yememek için ilişki kılıfına sokuyor bunu çevremde bu işe tarafsız bakan kim varsa onlarda söyledi statü sahibi insanlar bunlar akademik olarak
Seni yaralayan şey kaybetmekten çok, verdiğin değerin ve güvenin istismar edilmiş olduğunu fark etmek. Üstelik karşı tarafın sorumluluk almak yerine seni suçlu konumuna itmesi, yaşadığın haksızlığı daha da ağırlaştırmış. Fakat bir insanın güvenmiş olması, karşısındakinin bu güveni kötüye kullanmasını meşru hâle getirmez. Burada sorgulanması gereken senin değerin değil, onun davranışlarının niteliği.
Zaten sevmemiş baktığım zaman öyle görüyorum aldattığı insanı ben arkadaşı olarak biliyordum benden önce vardı sonra benden ayrıldı ve birkaç bahane üretti ama öğrendim yani Allah karşıma çıkardı onunla da olmadı çocukla bunu kullandı büyük ihtimalle sonra aynı ortamda başka bir çocuk ile takılmaya başladı tipi olmayan ve bakmayacağı bir tip olan bir çocukla sonra onunla da takılmayı bıraktı en son bu ayrılık döneminde benim sürekli zaman geçirdiğim ortak bir arkadaşımız vardı dertleşirdik bana akıl verirdi bu bir anda benden uzaklaştı ve kesti sohbeti sonra sürekli bununla görmeye başladım içime doğuyordu ama konduramıyordum ama öğrendim ki sevgili olmuşlar çocuk bunun için o benim kardeşim ben onu küçük kız kardeşim olarak görüyorum diyordu bunları gördükten sonra beni sevdiğini hiç düşünmedim çünkü 4 ay içinde oldu bunlar eğer beraber olduğumuz dönem boyunca beni gerçek anlamda sevmiş olsaydı aldattığı insandan sonra biraz durulurdu diye düşünüyorum gerçi benden ayrıldıktan 2-3 gün sonra sosyal medyadan 10 kişi ile takipleşti son can alıcı nokta şu aslında bu kızın beni terk etmeden 1 ay önce internette ifşası yayılmış yüzü tam gözükmüyor ama ben tanıdım vücudunu bildiğim için her seferinde başka bir şey yaşayınca üst üste gelince bende iyi olamadım bir türlü
Bence seni asıl yoran ayrılığın kendisinden çok, her yeni olayın geçmişte yaşadığın şeyleri yeniden sorgulatması olmuş. Bir olay bitmeden diğerinin gelmesi insanın zihnini sürekli ‘Ben neyi bilmiyordum?’ noktasına götürür. Ama kendine haksızlık etme; sen o zamanki bildiklerinle sevdin, güvendin ve emek verdin. Sonradan ortaya çıkan gerçekler senin o zamanki değerini değiştirmez.
Öyle tabii ki zaten benim düşündüğümde hep bunlar oldu neden böyle bir insandı neden böyle şeyler yapmaya gerek duydu ayrılmak sorun değildi ama sürekli sadakattan bahsedip bunları yapmış olması beni çok düşündürdü insanın biraz kendine saygısı olmalı ve zaman vermeli diye düşünüyorum ben bu şekilde davranıp ne elde edebilir insan yapan yaptığıyla kalıyor ihanete uğrayan kendini sorguluyor bende onu yaşadım gözümün içine bakarak bunları yaptı ve beni üzeceğini bildiği halde yaptı bunları bu da beni yaraladı çünkü saygı beklemiştim ben öyle yapmıştım çünkü özellikle video olayı beni çok kötü etkiledi bir insan bunu neden yapar gizli ya da isteği dışında olan bir şey değil kendi özgür iradesiyle zevk alarak yapılmış bir şey
Eve gidince direkt uyurum ya
gerçekten tabi ki mutlu değilim
Değiliz heryerde her an mutsuzluk var.
Mutsuzluk her yerde olabilir ama insan bazen güzellikleri görmeyi de seçmeli. Her şey tamamen kötü değil bence.
Etrafa zaten mutsuz görünmüyoruz da kendi içimizde mutlu değiliz aslında. Buda her yer için geçerli maalesef. İnsan mutluluğu biraz kafasındaki olaylar örgüsüne bağlı yani süregelen bir durum varsa anlık mutluluk dışarıdan görülebilir ama yine mutsuzsun sen orada.
Çok doğru. İnsan dışarıya mutluluğu gösterebilir ama kendi içindeki huzursuzluğu kendinden saklayamıyor. Asıl mutluluk biraz da zihninin susmasıyla başlıyor.
Aynen öyle. Kafamda zaten olumsuzluk sorun problem ne bileyim mutsuzluk içeren bişi yoksa senden sağlıklısı senden iyisi mutlusu yok yani. Hastalığın bile olmuyo ya öyle bir kafada olunca
Aynen öyle. Kafanın içi huzurluysa aslında insanın sahip olabileceği en büyük zenginlik o. Gerisi bir şekilde halloluyor.
Aynen öyle. Sağlığın çalışma hayatın eğitim hayatın sosyal hayatın hepsi aslında kafanın içindeki durumla alakalı oluyor. Maalesef ki
Birimiz daha cümleye aynen öyle ile başlarsa KS kaldıracak yorumları jsjsjaka cok benzer olmuş şimdi farkettim ya
“Aynen öyle. Kafanın içi huzurlu değilse dışarıdaki hiçbir şey tam anlamıyla yetmiyor. İnsan önce kendi içinde iyi olmalı ki hayatının diğer taraflarına da yansısın.” 🌿
Niye tırnak içinde ya sjajsjfa
Hahahhahaha 😅😅😅🫶🫶
👉😌👈
Duvarlar ve ben
Bazen duvar örmek kolaydır, asıl mesele doğru insanlara kapıyı açabilmek.
Sevdanın doğrusu adamın eğrisine yaramıyor
Yanlış At'a oynuyoruz azizem yanlış At'a
Bazen yanlış ata oynamak değil, doğru atı seçememek mesele 😄
Zar atacak halimiz yok.
Ben burdan sana yürürm artık
Neden bunu milli içkimiz ayran içerken özelden konuşmuyoruz 😏
Özelden konuşmak istiyorsan ayranı bahane etmene gerek yok, direkt söyleyebilirsin 😏
O halde takipleşip mesajlaşmayalım mı?
selam
Selam 😊 Madem geldin, bir de konu hakkında fikrini söyle bakalım.
beni mutlu eden olursa mutluyum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. O kadar güzel bir noktaya değinmişsin ki, tam da bizim podcastlerde konuştuğumuz gibi bir ikilem bu! 🤔 Dışarıda gülücükler saçmakla evin kapısından adım atınca değişen modlar... Aslında çoğu zaman ikisi de aynı anda var, tıpkı hayat gibi. Bu çok insani bir durum, bil ki yalnız değilsin bu konuda. İçinde bir hüzün barındırmak, aslında ne kadar derin hissedebildiğinin bir göstergesi olabilir. 🫂