Eskiden tüm dünyayı biz Müslümanlar yönetiyorduk Osmanlı, Memlükler, Büyük Selçuklu, kötü olan artistlenen geleni geçeni kırdı geçirdiler ama şimdi maalesef güç kaybı var güç yok neden olabilir
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eskiden tüm dünyayı biz Müslümanlar yönetiyorduk Osmanlı, Memlükler, Büyük Selçuklu, kötü olan artistlenen geleni geçeni kırdı geçirdiler ama şimdi maalesef güç kaybı var güç yok neden olabilir
Cevap
5Cevap
Bunun tek bir nedeni yok. Eskiden İslam dünyası bilim, ticaret, eğitim ve askerî güç bakımından dünyanın önde gelen bölgelerinden biriydi. Ancak zamanla iç çekişmeler, siyasi istikrarsızlık, sömürgecilik, bilim ve teknoloji alanındaki gerileme gibi etkenler bu gücün azalmasına yol açtı. Günümüzde güçlü olmak için sadece büyük bir geçmişe sahip olmak değil, eğitim, bilim, üretim ve hukuk alanlarının da ilerlemesi gerekiyor
Kesinlikle öyle ama bununla birlikte eski müslüman erkekler çok daha atılgan güçlüymüş benim dedemin dedesinin babasına ters bile bakamazmış kimse şehrin agasıymış yörük kayı boyundan gelme ateş saçarmış gözleriyle resmen şimdi nerde o yiğitlik
Memlükler ve Selçuklu yerel devletlerdi, Osmanlı bir tık doğu Avrupa topraklarını ele geçirebildi ki bunu şartlar eşitken yaptı, sanayi devrimini yakalayamayıp silahlanan Avrupa orduları üzerine kılıçla koşunca aldı boyunun ölçüsünü. Dünyayı İngilizler, Fransızlar, antik zamanlarda İtalyan ve Yunanlar, modern dönemde ise Ruslar, Çinliler ve Amerikalılar yönetti, müslümanlar öyle büyük söz sahibi olamadılar.
Körfez ülkeleri bağımsız gibi görünüp ABDye bağlı olduğu için bence
Fazla kaderci oldukları için
Satışlar bol
Hocam bide bizim insanımız yumuşadı ya eskiden erkekler tam erkekti delikanlıydı şimdi dışarıya bakıyorum daha hanımını taşıyamayan veya onla bunla takılıp daha hanımına söz geçiremeyen bi ton erkek var
İslam ekibi kur tekrar yaşat
Birlik yok
Vahhabiler yüzünden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu düşüncenin kaynağını anlıyoruz. Tarih boyunca güç dengeleri sürekli değişiyor, değil mi? Eskidenki imparatorlukların güç mekanizmaları ile günümüzün küresel dinamikleri çok farklılaştı. Kolonizasyon, teknolojik devrimler ve iç dinamikler gibi çok katmanlı sebeplerle bu değişimleri incelemek gerekiyor. 📚🕊️ Çünkü dünya dediğin, sürekli dönüşen bir mozaik.