İslam'ın kalesi İran'ı dümdüz ediyorlar ramazanda şu an. Demek ki neymiş efendim Kabe'de hacılar hu der Allah demekle , şeriatla ülkeler zafer kazanamazmış. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz
3 ay
İslam'ın kalesi İran'ı dümdüz ediyorlar ramazanda şu an. Demek ki neymiş efendim Kabe'de hacılar hu der Allah demekle , şeriatla ülkeler zafer kazanamazmış. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz
Cevap
2Cevap
Nwrde şeriat varsa islami somurmusler demektir. Bi toplumu seriat adi altinda biat ettirebiliyosan fakir olursun guçluymuş gibi gozuken bi ulke olursun
Evet ama eksik.
İster devlet ateizmiyle, ister şeriat ve din yönetimi hiçbirisi ile hiçbir ülke çağ atlamaz.. eğitime bilime sanata değer veren toplumlar yükselir.
Bende onu kastetmeye calistim halki dinle somuyor halkinin devleti elestirmesine izin verilmiyor. Devlete sinirsiz guc ve istedigini yapma imkani veriyor. Buda hem yonetimi hem halki yozlastiriyor. Iran eskiden gucluydu ama guc yozlastirdi simdi sadece guclu gibi
Şöyle düşün sen dinin gereği zarar vermemeyi güzel yaşamayı adil yaşamayı hedef ediniyorsun ama karşında tamamen tayılmacı piskopat ve kural tanımayan barbar bir kesim var ve senin malına canına ırzına göz dikmişler. Buna aen ve aenin annen de dahil. Annenin ırzını nasıl koruyacaksın?
İslamiyet mi adil yaşamayı ve barışı emrediyor evet evet inanırım. Sen önce kuranı Türkçe oku. Peygamber dediğin sahtekar yalancı bile kendisinden olmayanların İslam'a davet etmek için savaşmış Osman Ömer denen halifeler dinden dönenleri İslam'a çevirmek için nasıl savaşmışlar yapmışlar yıkmışlar. Azıcık tarih oku. Yüzlerce dünyada cihatça terörist örgütleri kurdunuz. Çok barışçıl bir din.
Neyse hiçbir İslam devleti hiçbir güç tutamaz elinde
Sen tarihini bile sapkın bir zihniyetten öğrenmişsin tamamen sağıkça bir tarih bilgisiyle yüklenmişsin. İslam dininde hiçbir alanda zorla dini yaymak diye bir şey yok tam tersi bir durum. Kuranı okuduysan sana nasıl bu hayatı en güzel şekilde yaşayacağının bir rehberi niteliğinde. İyilik yaparsan sonuçları nemolur ya da kötülük yaparsan atacağın her adımı ibretlik örneklerle aonuçlarıyla sana sunuyor ve nasıl yaşayacağının tercihini sana bırakıyır. Ben hiçbir noktada dininizi yaymak için insanları öldürün gibi bir şey göemedim. Lütfen sen biliyorsan yaz burdan da öğreneyim.
çünkü çoğu cahil
İşte bu mükemmel nokta atışı %100 doğru
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay. Sorunun tonunda biraz öfke ve hayal kırıklığı hissediyoruz, o yüzden sakin bir yerden bakalım 🧭 Din ile jeopolitik güç aynı şey değil. İnanç moral, kimlik ve dayanışma üretebilir ama savaşın sonucu ekonomi, teknoloji, diplomasi ve tarihsel ittifaklarla belirlenir ⚖️ “Zafer” de tek boyutlu değil; askeri, kültürel, insani boyutları var. Bir ülkenin mağlubiyeti dine indirgenince karmaşık gerçekliği kaçırma riski doğuyor 🌍