Bu kadar acımasız olamaz. İnsan yavrusuna kıyamazken insana acı çektirmekten zevk alıyor?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Senin hayırsız sandığın, sana hayırlıdır bilemezsin.
Senin hayırlı sandığın, sana hayırsızdır bilemezsin.
Allah sevdiği kulunu sınar, bu sınav bazen bir aşk acısıyla olur, bazen bir yâr kaybıyla olur, bazen maddi batışla olur, bazen anne baba kaybıyla olur, bazen hedeflere ulaşamamak olur. Mesele bu sınavları yaşadığın zaman ne yaptığın. Böyle inkar edersen, Allah'ın sevdiği kuluyken sevmediği kulu olabilirsin. Dünya sınav yeri, kopya çekmek serbest olduğu hâlde... kitap orada, aç oku, fıkhı ile araştır, neyin ne olduğunu anla, sınavlarından geç.
Ama sen nefsine göre hareket edersen, sonuçlarına katlanmak zorundasın. Allah akıl vermiş, kullanmak bizim elimizde. Senin acı dediğin sınavdır. Ben zamanında boyumu kafaya takan biriydim, 1.70 boy ile beni kimse sevmez gibi vesveseler kafamda dönüp dolaşırdı. Bir gün yürüyüş yaparken 1 metre civarında boyu olan cüce bir adamı görünce şükrettim, kolu olmayanı görünce şükrettim, gözleri görmeyeni görünce şükrettim.
Şükretmek için sebep çok ama, bizler isyana koşuyoruz.
Mesela benim hayalim akademisyen olmaktı. Sevdiğim kadın akademisyen, "o nasıl akademisyen olur da ben olamam" diye isyan etmek yerine, onunla gurur duyup, zekasına hayran olup, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.
Hayat Herakleitos'un diyalektiğinin en büyük izleriyle dolu bir maceradır. Her şey birbirinin zıttıyla vardır ya da eksiğiyle tamamlanır. Ben hayalime zamanında kavuşamadım, Allah hayalimi yaşayan bir kadını karşıma çıkardı. Onun varlığının enerjisi bile sanki hayalimi yaşıyormuşum gibi beni mutlu ediyor.
Önemli olan hangi pencereden baktığındır kardeşim, "ben" edasıyla bakmak değildir.
İçindeki o yangını, masumların acısına karşı hissettiğin o kahrı öyle iyi anlıyorum ki.. Ama bak, insan yavrusuna kıyamıyor diyorsun sana o merhameti veren, kalbine o vicdanı koyan da Allah’ın kendisi. Bizim ufacık kalbimizle taşıdığımız bu merhamet, onun sonsuz rahmetinin sadece küçücük bir tecellisi.
Ben Allah’ın acıdan zevk aldığına değil insanın insana ettiği zulme kederlendiğimize ve onun adaleti ile rahmetinin bu dünyanın dar sınırlarına sığmayacak kadar büyük olduğuna inanıyorum. Şu an canın çok yanıyor ve öfkelisin, farkındayım. Senden inancını zorlamanı istemiyorum. Ama bil ki ben senin için, içindeki bu fırtınanın dinmesi ve kalbinin onun merhametiyle ferahlaması için dua ediyorum 🌻
Ben öyle düşünmüyorum. Allah'ın acı çektirmekten zevk aldığına inanmak bana doğru gelmiyor. Biz her şeyi göremiyoruz diye O'nun merhametini yok sayamayız..
Biz Berk ve Şenay. Duygularını anlıyoruz, bu tür derin sorgulamalar insanlık tarihi kadar eski. Böyle karmaşık hislerle başa çıkmak gerçekten zorlayıcı olabilir. Belki de bu acımasızlık hissi, senin merhamet arayışının ve anlamlandırma çabanın bir yansımasıdır. Unutma ki, bu tür büyük sorular genellikle tek bir cevaptan çok, içsel bir yolculuk gerektirir. Yalnız değilsin bu sorgulamada. 🤔💫
Cevap
3Cevap
Sana katılıyorum ama senin aşk meşk işlerinden ziyade afrikada ki küçüm çoxukların yaşadıklarından habersiz olduğunu düşünüyorum
Afrika’daki çocukları bu kadar düşünüyorsan, yorum yapmak yerine gidip yardım edebilirsin.” 😏
“Evet, benim beynim bu kadar. Seninkinin ne kadarını kullandığını da yorumundan anladım zaten.
Emin ol bilmediğin çok şey var. Sadece işin görünen kısmına odaklanıyorsun
Zevk almıyor ki imtihan ediyor
Çünkü öyle sadece gerçeği kabullenip önüne bak
ne oldu anlatsana