1 sa

Ateizm ve deizm'in artmasında İslamı tam anlatmayan hocaların payı var mı?

Osman Ünlü Hoca'ya sonuna kadar katılıyorum.
https://youtu.be/r1mmZAtYBaU?si=p2OOoCHycOSiXmfE
44:14'ten itibaren " Bunun müsebbibi kim? Dünyaya 600 sene hükmeden Osmanlı var, ondan önce Selçuklu var. Tabii o zamanlarda da var inanmayıp inkâr edenler. Peki o zamandaki Müslümanlarda neden böyle bir şey olmadı? Çünkü âlimlerin hocaefendilerin çoğu nakli esas alırdı, edebe riayet ederdi, din hakkında ulu orta konuşulmazdı. Bu nakledilen bilgi seni de beni de bağlar. Ehl-i sünnet âlimlerinin kalplerinden nurlu olarak o satırlara intikal ettiği için okuyanın da kalbini temizlerdi. Peki şimdi? Televizyonlarda görüyoruz bana göre o ayet böyle, bana göre o hadis uydurma, bana göre şöyle bana göre böyle... Bu gençlerin kafası karmakarışık oldu, ellerinde İslam'ı doğru düzgün anlatan bir kitap da yoktu. Yani gençlerin bugün bu hâle gelmesinin esas sebebi din adamlarıdır. Çünkü Peygamber efendimize " insanların en iyisi kim? " diye soruyorlar. Bana iyisini değil kötüsünü sor buyuruyorlar. İnsanların en iyisi iyi din adamları, en kötüsü kötü din adamlarıdır buyuruyor. Dolayısıyla bunlar insanları dinden soğutur, imandan ettirir. Yine kalbin mutmain olmadı mı? Allahü Teâlâ herkesin sahibi, elini aç dua et. Bunu herhangi birinden istemeyeceksin. Ya Rabbi şeytanın ve nefsimin getirmiş olduğu vesveselerden kurtulamıyorum, ama sana doğru iman etmek istiyorum... diye samimiyetle dua et.

(Allahü teâlâya, kabul edileceğine tam inanarak dua ediniz! Biliniz ki, Allahü teâlâ gafil bir kalb ile yapılan duayı kabul etmez.) [Şir’a]

(Gafil olan kalb ile yapılan dua makbul değildir.) [Tirmizi]
Ateizm ve deizm'in artmasında İslamı tam anlatmayan hocaların payı var mı?