Acil evden cikmam lazimdi (... ) Sonrası gusul abdesti aldim sacim tpoluydu acmadan suya girdm temiz oldugm icin sampuanlanmadm hemen abdeast aldm ciktm ama çıktıktan snra sacimi actm sacimin aralari kuruyydu sizce abdestim sayilmismidr?
Cevabın nedir?
+1 yılGusul absesti vucudunda hic kuru yer kalmayacak sekilde yikanmak degil miydi?
Allah kabul etsin tabi ki ama boyle imkansizliklar oldugunda bile elinden geldigi kadar eksiksiz al dunyaevi islerine gec kalmak sana birsey kaybettirmez ama ibadet islerinde hem gunaha girersin hem de yarim yamalak yaptigin icin ibadetten sogursun.11 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin canm cok saol ilgn icin ve cevabin icin tsk ederim
En İyi Cevaplar
+1 yılSaçının ışlak ya da kuru olması abdesti etkilemez. Saç diplerin kuruysa o yeterlidir. Ama yinede bu konularda dikkat etmen önemli. :)
26 Yorumla
Soran+1 yılEvet canm haklisin acrleye geldi iste sacm arka kiski aralari dipleri kuru maslf :/ :(
- +1 yıl
Yeniden alman gerekir ozaman :(
Soran+1 yılIste sorn o evde degilim peki sende hic oldumu boyle bisey kac saat snra abdestbaliran veya hic oyle uyuyup uyaninca aldigin oldumu
- +1 yıl
Benim hiç... şeklinde yazmam gereken şeylerim olmadı ama adet sonrası oldu bir kere ama benim saçlarım salıktı. Heryeri ıslandı. Müsaitsen teyemmüm alabilirsin. :)
- +1 yıl
Eig için teşekkürler :)
Soran+1 yılRica ederim ;)
Aslında vücudunda kuru yer kalmayacak aksi takdirde abdest tutmaz. Ama sen gene de gönlünü temiz Tut. Saçlarını şampuanlamışsan nemlenmiştir. Abdestin olduğunu düşünüyorum zaruri bir durum ve niyet önemli olduğuna göre. Abdestlisin ama şüphe olduğu için kurana vs dokunmamalısın.
05 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin ama olmadi galiba biliyorum cnku sacmn arasi kuru kalmis ve ige ucu kadr biyer bile kuru kalmamliymis okudm simdi oof ys :( abdest alamiycak biyerdeyim bir arkdas teyemmum abdesti al demis hic aklima gelmemişti yapabilirsem onu yapmaya çalışıcam
Soran+1 yılPeki ozman şu an neyapim disaridaydim abdestm sayilmadiysa geziom boyle cnup :/ :(
Soran+1 yılCok saol akrdsm ya hamama gidemedm ama kuaföre gittm halletm iki dkkda simdie fon cektiriyorm :)
Bir yerini unuturak islatmadiysan.
Vucudundaki islakla elinu calip orayi elinle islatmk
Yeterli gelicektir.
Nitekim unutana bilmeden yapana vebal yoktur01 Yorumla
Soran+1 yılBilmeden yaptm ama ciktigimda giyidikten sonra fark ettm ama cikmam gerekti :(
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
15Cevap
Cünüp olarak kaldığınız sürede bir namaz kaçırmadıysanız guslü geciktirmekte herhangi bir problem olmaz. Dinimize göre her hangi bir sebepten dolayı cünüp olan yani gusül abdesti alması gereken bir kişi en fazla bir namaz vakti kadar süre cünüp olarak bekleyebilir. Bundan daha fazla bir süre beklemesi caiz değildir diye biliyorum.
19 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklisin cok dogru cok saol tskederikm ilgn ve cvbin icin
Soran+1 yılEvet dogru cok korktm boylr gezmeten Halletm arkdism cok saol bir kuaföre girdm orda halletm simdide sacima fon cektirip cikicam
Soran+1 yılkuaofr bir arkdsim var orda yaptm saçlarımı yikamadm yani orda gusl abdesti aldim
- +1 yıl
Biliyorum biraz geç oldu ama bu konu aklıma takıldı ve araştırma yaptım, imam bir arkadaşa danıştım
Cevap; '' Erkekler için saçlarının en ucuna kadar yıkanması, vücudunun iğne ucu kadar dahi kuru yer kalmayacak şekilde yıkanması şart, Bayanlar için saçlarının ucuna kadar yıkanmasının ve örgüsünün çözülmesine gerek dahi yok sadece saç diblerinin yıkanması ve vücudunda iğne ucu kadar kuru yer kalmaycak şekilde yıkanması yeterli, kadınlarda böyle bir şart yoktur'' dedi.
Soran+1 yılAnladim cok tsk ederim ilgilenip bizleride yadinlattign icin cok tsklr allah razi olsun
+1 yılolmaz saglıklı degıl kuskudan olman bıle yeterlı saglam bı adset almalısın sampuan onemlı degıl sacların tırnak ucuna kadar zerre kuru yer kalmaması lazım bence kuskuda kalma abdestını tazele
06 Yorumla
Soran+1 yılhaklisin ama şu an abdest alamiycak biyerdeik evde olsam soruyu sormaz direk tazelerdim :(
- +1 yıl
arastırıyorum doncem sana hala dısardamısın pekı
Soran+1 yılEvet disaridaim cok saol bekliyirm cvbinj
- +1 yıl
smsten gelırmısın az
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Kendinizi lüzumsuz sıkıntılara sokmamanız gerekir. Bundan 20-25 sene öncesine anne-baba, çocuk-gelin, görümce-kayın herkes bir arada ve aynı evde yaşardı. Banyolar ortaktı ve üstelik sıcak su için ne zahmetler çekilirdi. Ama her şeye rağmen hayat devam etti ve bu günlere gelindi. Bu tür şeylerin utanması olmaz. Hangi sebeple olursa olsun gusül abdesti alınması gerekiyorsa gusül alınmalıdır. Bu imkân varken sadece abdest alınmaz, teyemmüm edilmez.
Islak bezle vücudunuzu sildiğinizde derinin üzerinden su akarsa yıkanmış sayılırsınız. Aksi taktirde gusül olmaz.
Ne sayılması cayır cayır yanacaksın o saçların tel tel çekilecek kuduz itler etini çeke çeke yiyecek kızgın saçlarda yürütecekler milyonlarca kırbaç ve akreplere yem olacaksın der 10 cüz 7 ci ayet...
06 Yorumla
Soran+1 yılOyle bir korktun ki beni halletm simdi bir kuafre girdm halletm simdide sacima fon cektiriyorm cok tsklr ilgn ve cvbin iicn agir oldu biraz ama neysr :)
Soran+1 yılAy cok duyguladm cok tsk ederik uzun zamndr boyle gzl bir dua almıştım okdr duaya ihriyacm va4ki okdr kotu seyler yasiormki cok tsk ederim :(
Soran+1 yılneler olmadiki :( cok saol gerckten cok tsk ederim dularinin devami diliyorm bnde sana dua edicem seninde allah tum sikibtilarini gidersin saglik mutluluj huzur zenginlik nasip etsin
Kuru yer kalınca kabul olmaz. Ama derin önemli saçın değil. Kesinlikle tekrar al.
04 Yorumla
Soran+1 yılAlrm canm disaridaydim ama bir şekilde halletm kuaforde ;)
Soran+1 yılKuaoforume gittim orda var banyo iki dakka gusl abdesti aldm ciktm ;)
Gusul abdestini en buyuk kuralarindan biri vucudun hir bir yeri kiru kalmayacak sekilde yikamaktir. Gece yapsaydin o isi sabah dahami zevkli oluyor
06 Yorumla
Soran+1 yılUyumamsimtm zaten tum gece uyaniktm sabah oldu iste nabim off yaa :(
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılHangi konuda
İgne ucu kadar kuru yer kalmicak abdesin sayilmaz cenabetsin bidahaki sefere dikkatli ol sacini ac
02 Yorumla
Soran+1 yılOyle yaparm ama bugn boyle aceleye geldi tsklr cevap icin :(
Gizli Üye(36-45)+1 yıldinde şüphe yoktur. aklında ennnn ufak soru işareti warsa tazelemen gerekiyo. kısacası kabul olmamış
01 Yorumla
Soran+1 yılEvst içime bir suphe girdi ama şu an disardaim aksama dogru evde olurm böyle abdestsiz gibi oluyirm dahada gunah oldu simdi oof ya napcam
Gizli Üye(36-45)+1 yılEve gidince tekrarlamalisin abdestini kabul olmamıştır çünkü bildiğin gibi her yerine su değmeli
00 Yorumlaİğne ucu kadar kuru yer kalmamali.
02 Yorumla
Soran+1 yıloof yas :( tm cok saool
+1 yılsaç köklerine gittiyse sorun yok .
02 Yorumla
Soran+1 yılUst kismi evet islak sacm uzun oldugu icin aralari kuru simdide disardayim eger sayilmadoysa oof yaa boyle geziorm napcam ben simdi
- +1 yıl
yanlış fetva vermek istemiyorum. keşke saçlarını açsaydın ya , Rabbim affeder inş. iyi günler.
+1 yılAcele işe şeytan karışır...
Sanada karışmış..112 Yorumla
Soran+1 yılEvet galiba oylr oldu :( :/
- +1 yıl
Nelerden vazgecebilirsin kendini degerlendir... git evine bitir bu isi.. saglam adimlar at korkmadan;))
Cenabet cenabet gezme;))
Soran+1 yılAyy halle5m halletm simdi :) tsklr cevap icin :)
- +1 yıl
Evemi gusulhaneyemi gittin;)))
Soran+1 yılKuaofre gittim :) fonde cektiriyorm ikisinide halletm :)
- +1 yıl
Kiz oyle olmaz... Kıcı baska yerde yika kafayi baska yerde.. toplama gusul oldu bu.
Soran+1 yılYok be basimmi yikatmadm :D:D:D ayy nasl guldurdun beni sesli guldm okdr yani :D:D
Gusul abdesti aldim ;)- +1 yıl
Neyse simdi tokalasabiliriz;))
Soran+1 yıl:) heh tamm opedebilirim demi kardesce cok kanim isindida :P hahahhah :)
- +1 yıl
Simdi opme belki gene yanlis yapmissindir.. bir yerin kuru olmustur gunah bulastirma;)))
Soran+1 yılOpmem artk zaten prfile resmlerine baktmda oplcrk tipte deglsn iiuuy...
- +1 yıl
;)) vay arkadas kiza bak hele ya.. ne dedi ya ezdi bicti
Köklerine gittiyse sıkıntı yok.
022 Yorumla
Soran+1 yılUst kisimlar yanlar heryer islak ama Arka aralara degmemis su kuru :/
Soran+1 yılEvet haklisin teyemmum gelmemisti aklima cok saol
- +1 yıl
su kullanma ımkanı olan bı devrde ve suyun oldugu yerde teyemmum olmaz su bulabılırsın
- +1 yıl
seferı degıl enkotu sartlarda bı hamam bulup alabılır eve donmesı gerekmıyor zor bısey degıl dunya ıslerının acelesı yok su varken gusulde teyemmum olmaz namaz ıcın olsa dedıgınde haklısın ok kardesım
Soran+1 yılEvet su bulabilir m ama nasl gusul abdesti alicam erkek olsam bir camiye girer veya bir avm tuvaletine girer iki dk alir cikarm simdi ben bir bayan olark nasl yapicam
- +1 yıl
bakıyorum doncem hemen olursa uygulasın ama su bulmama gıbı bı durum yok ondan dıyorum suyun olmadıgı bı donemde degılız cölde v. s degılız bunuda goz onunde bulundurmak lazım
- +1 yıl
Ayette altı çizili olan yerden anlaşıldığı üzere teyemmüm edilebilmesi için suyun bulunamaması veya bulunsa bile hastalık vs. gibi olağandışı sebeplerden dolayı suyun kullanılamaması gerekir. Dolayısıyla yolculukta iken bile olsa suyu kullanma imkânı varsa teyemmüm edilemez. Aynı şey misafirlik için de geçerlidir. Ayette teyemmüm edilebilmesi için “utanmak” şartı olmadığına göre bu gibi durumlarda gusül abdesti alınır.
Soran+1 yılBen hanefiyim yani? Yapilirmi teyemmum
- +1 yıl
Kendinizi lüzumsuz sıkıntılara sokmamanız gerekir. Bundan 20-25 sene öncesine anne-baba, çocuk-gelin, görümce-kayın herkes bir arada ve aynı evde yaşardı. Banyolar ortaktı ve üstelik sıcak su için ne zahmetler çekilirdi. Ama her şeye rağmen hayat devam etti ve bu günlere gelindi. Bu tür şeylerin utanması olmaz. Hangi sebeple olursa olsun gusül abdesti alınması gerekiyorsa gusül alınmalıdır. Bu imkân varken sadece abdest alınmaz, teyemmüm edilmez.
Islak bezle vücudunuzu sildiğinizde derinin üzerinden su akarsa yıkanmış sayılırsınız. Aksi taktirde gusül olmaz. - +1 yıl
Cevap:
Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
“Müminler! Namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklerinize kadar ellerinizi yıkayın. Başınıza meshedin ayaklarınızı da topuklarınıza kadar. Eğer cünüpseniz yıkanın. Hasta veya yolcu olur veya sizden biri ayakyolunda gelir ya da kadınlara temas etmiş olur da su bulamazsanız temiz toprağa teyemmüm edin; onunla yüzünüzü ve ellerinizi meshedin. Allah, sizi sıkıntıya sokmak istemez. Onun isteği sizi arındırmak ve size olan nimetini tamamlamaktır. Belki şükredersiniz.” (Maide, 5/6)
Ayette altı çizili olan yerden anlaşıldığı üzere teyemmüm edilebilmesi için suyun bulunamaması veya bulunsa bile hastalık vs. gibi olağandışı sebeplerden dolayı suyun kullanılamaması gerekir. - +1 yıl
Dolayısıyla yolculukta iken bile olsa suyu kullanma imkânı varsa teyemmüm edilemez. Aynı şey misafirlik için de geçerlidir. Ayette teyemmüm edilebilmesi için “utanmak” şartı olmadığına göre bu gibi durumlarda gusül abdesti alınır.
- +1 yıl
ayetle sabıttır yanı kısacası söle kardesım suyun bulunmama ımkanı olursa gercerlıdır ama su bulma ımkanı var ıken teyemmum ıle gusul olmaz yanı bı otel hamam v. s ya da bı arkadasının evı varken böle aksama kadar gezmesı haramdır yurudugu yerler toprak baktıgı butun nımetler nalet eder cunup ınsana
Soran+1 yılHalletm arkdaslar bir kuaofre girdm orda halletm simdjdr sacima fon cektiriyorm cok saol ilginiz ve cvblarn icin cok cokkk tsk ederim
Köklerine gitmediyse olmaz
01 Yorumla
Soran+1 yılHmm :(
sayılmamıştır kardeşim
08 Yorumla
Soran+1 yılHmm :(
Soran+1 yılEvde degilim istee oof ya eger sayilmadi geziorm boylere oof nabcam ben :(
Soran+1 yılYa gunahi en onemlisiede şu an hersey haram bans dokundugm gezdigim hersey :(
Soran+1 yılPeki sen nekdar zman sonra gusl abdesti alirsn ?
Gizli Üye(36-45)+1 yılkabul olmaz
21 Yorumla
Soran+1 yılHmm tm canım saol :(
hayır olmadı yenineden alacan.
03 Yorumla
Soran+1 yılHm tm tsklr
Soran+1 yıl:( :( :( :(
+1 yılgusül abdesti nasıl alınır farzı nedir
01 Yorumla
Soran+1 yılNe diorsn kardesm ya
Gizli Üye(36-45)+1 yılSayilmaz.
17 Yorumla
Soran+1 yılOof yaaa :(
Soran+1 yıl:( tm canım saol
Cevap sahibi+1 yılRica ederim islak yer kalmayacak dikkat et is cikmasin
Soran+1 yılNasil is çıkmasın
Cevap sahibi+1 yılYani ikinci kez tekrar alman lazim şu an o yuzden dikkat et bidaha ikinci kez ugrasmak zorunda kalma
Soran+1 yılEvet haklisj yok bidaha boyle yaomam dikkaet eederim zaten rezl oldm neyse allahtan halletm kuafre girdm orda halletm iki dk ;)
Cevap sahibi+1 yılİyi yapmissin ama zor durumda kalinca hemen almak zorunda degilsin buda aklinda bulunsun
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam