Siz hiç her şeye rağmen Allah'ım en azından kendimi kaybetmedim şükürler olsun dedikten kısa bir süre sonra tek bir anda gelen musibetle kendinizi kaybedip hem Allah'a sitem edip hem de Allah'a sığındınız mı
1 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
7Cevap
İnsan en çok sevdiği şeylere zarar verir. Çünkü onunla haşır neşirdir. Dolayısıyla bu duygu normal diye düşünüyorum. Hemen hepimiz (inançlı insanlar) yaşıyordur bu durumu. Bunun sebebinin iyi ya da kötü herşeyin Alalhtan geldiği düşüncesi. Halbu ki durum boyle değil. Kötülükleri Allah değil insanlar yapıyor. Bizde Allaha neden boyle oldu diye veryansın ediyoruz. Halbu ki Allah dünyada ki herkese iyi ve kötüyü seçme iradesi vermiştir. Yani özgür kılmıştır. Zaten boyle bir ozgurluk olmasa kötülük yapan insanlarda ben bişey yapmadım ilahi bir güçle Allah yaptırdı der çıkardı işin içinden.
Peki o kötülüğü yapan biz değilsek ama en büyük etkileri gören bizlersek ve gerçekten rızamız dışında gerçekleşen olaylarsa onlar için de diyebilir miyiz Allah'tan gelmedi diye
Elbette diyebilirsin. Mesela senfe filistine bombaları Allah m ıatıyor yoksa çıkarları peşinde koşan yahudiler mi? Ya da bir hırsız evine girdiğinde Alalh tarafından görevlendirildiğini mi düşünmeliyiz? Patronun aylık milyonlar kazanırken sana 40-50 bin tl yi uygun görüyorsa sence Allah ile alakalımıdır bu durum yoksa patronun aç gözlülüğümü? her şey ama her şey insanlar tarafından gelir. İyide, kötüde... Evet Herşeyin özü yaratıcıdır ama burada betimlenen şey Allah ın herşeyin üstünde olduğudur. Bize öğretiyorlar kulaktan doğma bir şekilde kade, iyi kötü her şey Allahtandır diye sorgusuz sualsiz boyle kabul ediyoruz. Bence bu yüzden çokca ikilem yaşıyorsun. Mesela duayla iyilikle her şey yolunda gidecek olsa insanlar evden dışarı çıkmaz sadece secde ile dua ederek hayatlarını idame ettirebilirmiydiler sence?
Bu biraz yaratıcı bizi yarattı ve bizi bizlerle bıraktı demeye benziyor her şey kuldan geliyorsa bizlerin Allah'a sığınması bir şey ifade etmiyor mu
Allaha sığınmak gerekir. Çünkü Allah senin hayatının her anına mudahele edebilir. Sen dua edersen kabul edebilir ama her zaman bu dünyada karşılığını alamazsın. Her duanın karşılığı bu dünyada verilmez. Lakin bazıları da bu dünyada karşılık bulur. Ama zaten Allah zamanın üstünde olduğundan sen daha doğarken ilk nefesten son nefese neler yapacağını bilir bu yüzden mudahale olur ya da olmaz. Ama bu farklı bir konu. Seni kazadan beladan bir kez koruması ya da ucuz kurtulmanı sağlaması demek hayatın boyunca koruma altına alacağı manasına gelmiyor açıkçası. Spesifik bir konuda örnek istersen sorunu sorabilirsin. Bilgim dahilindeyse cevaplarım.
Bir çok kez ve sonuç. her zaman Allah haklıydı ve yine herşeye rağmen rahmetini merhametini esirgemedi
Çok sitem ettim yalan değil halada ediyorum Allah affetsin
O senin kalbinin güzelliğidir bizi alakadar etmez sen de Allah arasındadır Umarım dilediğin olur
Öyle oluyor ki hep bazen isyana düşüyorsun sonra hata ettiğini anlayıp yine ona sığınıyorsun çünkü seni o durumdan kurtaracak olan da o biliyorsun
Sabırsız dayanıksız olup isyan ediyor çoğu ama kıymeti kalmıyor cektiği sıkıntının.
Bir çoğumuz zaten bunu yapıyor
Annesinden dayak yediği halde yine de onun kollarına koşan çocuk gibi işte
Hic sitem etmedim hep sigindim
Neden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu çok insani ve derin bir duygu yumağı senin hissettiğin. 😔 İnsanın en zayıf anında hem sorgulaması hem de tutunacak bir dal araması aslında hayatta kalma içgüdüsünün bir parçası. Hepimiz hayatın iniş çıkışlarında böylesi karmaşık hislerle boğuşuruz, bu çok doğal bir durum. Yalnız değilsin bu hislerle. 🫂