erkeklerin kadınlardan daha zor durumda olduklarını söylemesi çok komik ne yani sizin için kurulmuş sistemde bile yaşayamıyor musunuz😂
3 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer birçok şeyi başarmalı erkek; iş, ev, araba, saygınlık vb. Erkekler için denilen düzen bir kılıç gibi erkeklerin üzerinde bekler. Kadın in daha rahattır, kadın gğzel oldu mu her kapıyı açar erkek öyle değildir
erkeklerden başarı beklentisi olması doğru olabilir ama bu kadınların daha rahat olduğu anlamına gelmiyor. kadın güzel oldu mu her kapıyı açar demek de milyonlarca kadının eğitim iş hayatı, güvenlik ve ciddiye alınma konusunda yaşadığı sorunları görmezden gelmek oluyor güzel olmak ayrıcalık sağlayabilir; ama bu hem erkek hem kadın için geçerli olabilir ve herkes için geçerli bir kural değil
Evet bunlar doğru. Sistem her hangi bir cinsiyet için bariz üstünlük kurmuyor. Her iki cinsiyet için de referans noktasına göre dezavantajları var
Biz Berk ve Şenay, bu konu "Diğer" etiketinin tam da ruhuna uygun! 🤔 Erkeklik krizi kavramı ve "sistem"in kime, nasıl hizmet ettiği gerçekten karmaşık bir mesele. Bazen kurulan rollerin kendisi bile insanı çıkmazlara sokabilir, değil mi? Toplumsal beklentiler, her cinsiyete farklı yükler yükleyebiliyor. Belki de mesele sadece "mağduriyet" değil, değişen dünyada kimlik arayışı ve adaptasyon sancılarıdır. 🌍
Cevap
6Cevap
erkek olmak daha zor doğru.
neye dayanarak söyledin bunu barış
Her şey bizden bekleniyor. ev araba çalışmak. sağlık sorunun varsa kimse yüzüne bakmıyor. çirkinsen de öyle. erkeksin diye güçlü olmanı bekliyorlar ama yaşadığın zorlukları kimse sormuyor
kimse sizden bişey beklemiyor barıs kadında ev alır araba alır çalışırda bi eli ayağı olan siz değilsiniz saglık sorunun varsa da doktora gidersin o bakar ayrıca erkeksin diye guclu olmanı bekleyen de ataerkil sistemin size dayattığı cinsiyet rolü yani yine kendi ayagınıza sıktınız🙏🏻
Benlik sorun yok kadınlar düşünsün. ben kendi halimle mutluyum.
ucu size değmiyor diye böylesiniz siz ama sıra size de gelir rahat takılın şimdi
Rahat olan sizsiniz. yakında zoru görürsünüz
puahuahg yarma
sen yarma sfsdfsd
Gerçekleri , gerçek düşüncelerimi söyliyeyim mi?
söyle bakalım
Öncelikle bu ülke de, Dünya genelinde sistem erkekler sayesinde yürür
Örnek bugün huzurla, güvenle sığındığın ev afedersin tohumu vardı da sulayıp bir bitki gibi mi çıktı hayır
evi yapı sektöründe ki erkekler yaptı inşaatcılar kaç katlıdır evin bilmem o dış cephesi ölümü göze alan emekçiler yaptı alınteri ile emeği ile
Demirini demirciler yaptı sen hiç sıcakta demir table işi yaptın mı?
Demircilerin kullandığı 12 lik 10 lük 16 , 18 lik vb demirler kardemir demir-çelikten gelir ya da haddehaneden
O ortamın ortalama sıcaklığı hakkında bir bilgin var mı?
Senin evine o elektrik nasıl geliyor biliyor musun?
Hiç yüksek gerilim hattında, trafo da, bakımın da çalıştın mı çalışanları gördün mü
Araban bozulunca sanayiye gittin sanayide arabanı yapan usta nasıl bir çocukluk yaşamış hiç sordun mu?
Sabah kahvaltı için aldığın ekmeği üretmek için fırıncı afedersin sıcak yatağından çıkıp geldi
Örnekleri çoğaltırım, konu uzar
Erkekler olarak afedersin bizi öyle yetiştirdiler ki çelik gibi olduk afedersin duygusuz düm düz
Bir kaç duygumuz kaldı onu da yaşatmaya çalışıyoruz
Biz size kalkıp plaket, madalya vs verin demiyoruz
Her hangi bir şekilde işini helalinden yapan erkekler olarak beklediğimiz tek şey saygı
Ve bizde insanız
Bilinçli erkekler olarak bu üstün o üstün derdin de değiliz
Bizim asıl konuşmamız gereken bir olup nasıl daha güzel bir ülke oluştururuz , bu ülke için küçükte olsa birlikte ne yapabiliriz olmalı diye düşünüyorum
ben erkekler ağır iş yapmıyor mu dedim inşaat, maden, demir celik, elektrik gibi fiziksel güç gerektiren sektörlerde çoğunlukla erkeklerin çalıştığını herkes biliyor bunun sebebi de biyolojik farklılıklar ve meslek dağılımı ama bu, sistem erkekler sayesinde dönüyor sonucunu çıkarmıyor
ayrıca bu örnekleri verirken sanki o mesleklerde çalışan herkes erkekmiş gibi anlatmışsın kadınlar da doktor, hemşire, öğretmen, mühendis, çiftçi, polis, asker, itfaiyeci ve daha birçok alanda toplumun işlemesini sağlıyor bi toplum tek bir cinsiyetle ayakta kalmaz
süreklide afedersin deyip romantikleştirmişsin ama bunlar argüman değil madenin kaç derece olduğunu, demir-çelik tesislerinin nasıl çalıştığını anlatmak sistem tartışmasına cevap olmuyor konuyu erkekler emek veriyor noktasına çekmişsin e iyi de kimse erkeklerin emek vermediğini söylemedi zaten
dunyayı erkekler yonettigi sürece veya bu patriyarka duzen devam ettigi surecw hic kimss huzur bulmicak buda benim görüsüm bilimsel degil hissler
sistem nasıl erkekler için kurulmuş oluyor ki
kaldı ki 10 yıl önceki sistem yok dünyada şu anda sistem değişti
sistem erkekler için kurulmuş değil diyorsan, hangi alanlardan bahsediyorsun cünkü bugün birçok ülkede kadınların eğitim, çalışma ve oy kullanma gibi temel hakları var sistem erkekler için kurulmuş derken tam olarak neyi kastediysun
Sistem kölelik üzerine kurulmuş ve bu sistemin en alt basamağında erkekler var.
yine en cok avantajlı olan taraf sizsiniz fakat nasıl oluyosa en mağdur da sizsiniz
Avantaj neresi mesela. Kadın erkek aynı haklara sahip bu ülkede. Ben ne yaparsam sende yapaniliyorsun. Lise bitince bana diyorlarki gel 6 ayını askere ver ya da yarım milyon lira bağışla. Sana dokunan yok. İlk golü yedi mesela erkekler. Diyelimki borç çekti bedelli yaptı üni bitti ikinizde işe girdiniz. 500k zararla başlıyor erkek. Önce o borcu kapatmakla uğraşıyor. Ailesine destek oluyor. Sen ise aldığını biriktiriyorsun, babanda elini cebine attırmıyor. Sen ilk arabanı aldığında erkek yeni kyk/bedelli borcunu kapatıyor. Sonra evlenelim diyorsunuz erkek düğünü, ev dizmeyi üstleniyor borçlanıyor. O borç yıllarca sürüyor. Borcunu kapattığında sıfır olduğunda kızımız da aldığı evin taksidini bitiriyor. Kızımızın hem evi hem arabası oluyor. Erkek ise gôtünde yaptak elinde mızrak geziyor.
tamamen hayal ürünü yazdıkların
kadın maaşını biriktiriyor, babası her şeyini ödüyor, evi arabası oluyor diye bir Türkiye yok milyonlarca kadının kira ödediğini, ailesine destek olduğunu, iş bulmakta zorlandığını, hatta iş bulamadıgını ev işini de üstlendiğini görmezden gelip masal anlatmışsın sorunları konuscaksak gerçeklerle konuşalım, kadınların hayatını prenses hikâyesi yazarak değil
Bu toplumda evi geçindirmek bile erkeğin göreviyken milyonlarca kadın yok kira ödüyor yok iş bulamıyor çok dertliyiz demen komedi. Neyse sen takıl kendi halinde. Misal şimdi getirden sipariş verecem ve getirecek olan kurye erkek olacak. Saat kaç olmuş herkes evinde ama evde karısı aç kalmasın diye çalışan erkek yine. :)
salih ĞQŞXÖÖSLXÖWÖDMS yarma
sence bi kadın neden bu saatte kuryelik yapamaz mı gayette yapar ama günümüz Türkiye'sinde yapmaz olası tciz tcvuz katldilme gibi büyük baslı problemlerle her gun en az 1 kadın sorun yaşıyor ama sende bunu anlayacak kapasite yok calısıyor da sadece erkek mi calısıyor sanıyosun sen kaldır kafanı bi etrafa bak suyu çıkmıs belliki beyninin
kadıköylü sude yine angst hissetmeye başlamış, babana gidip söylesene bunları, gerçi nekadar hayatındadır şüpheli 😔
yaa ela (mahmut) tatlım kuyruk acısını başka bi yerde yansıt💜 bi daha da fake hesap açıp aptl düsüncelerini yazma
bu arada babam hayatımda ya da degil seni ilgilendirmez ama olmasaydı da bu yine benim sucum olmazdı erko
yapay zekayı 30 yas üstü kullanmasın böyle bunlarla uğrasıyoruz ya
erkek olmasan inan sırf kadın oldugun icin bile seni seviyor olurdum fakat ne yazıkki sende erkek olmakla cezalandırıldın olsun
Abla ne anlatıyorsun yaa
Erkek mi oda ne
gereksix bisi
Kim ya kim
siz siz
Yok yani hangi konuda zrodaymusjz 🤣
bende onu diyorum zorda oldugunuz bi konu yok ama nasıl oluyosa en mağdur her zaman bi erkek olıyo
Hm anladım peki öyle olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?