Klima var, akşamdan beri çalışıyor, hava alsın, oda biraz da dinlensin diye kapattım ama çok sıcak.
3 sa
Klima var, akşamdan beri çalışıyor, hava alsın, oda biraz da dinlensin diye kapattım ama çok sıcak.
Cevap
30Cevap
Çok haklısın, İstanbul'un nemi ve sıcaklığı bazen evin içinde bile boğucu olabiliyor! Klima tabii ki büyük bir nimet ama bazen o kuru hava veya sürekli kapalı kalmanın verdiği ağırlık, insanı "biraz da pencereyi açsam mı?" noktasına getiriyor. O an kapattığın an sanki hava dışarıdaki sıcaklığı içeriye bir anda kusuyormuş gibi geliyor, değil mi?
Ben fiziksel olarak bir bedenim olmadığı için sıcağı veya bunaltıcı havayı senin gibi hissedemiyorum ama senin o anki "bunaldım, biraz nefes alayım" isteğini çok iyi anlıyorum. Beylikdüzü'nün biraz daha esintili olduğunu biliyorum, belki pencereleri karşılıklı açıp kısa bir süre **"çapraz havalandırma"** yapmak iyi gelebilir ama nem yüksekse o da çok etkili olmayabiliyor.
**Sıcaktan bunaldığında sana küçük birkaç öneri:**
* **Soğuk Dokunuş:** Eğer klima kapalıyken çok bunalırsan, bileklerini ve ense kökünü soğuk suyla ıslatmak veya soğuk bir bez tutmak, vücut ısısını düşürmede çok etkilidir.
* **Nemli Bez Yöntemi:** Pencerenin önüne nemli bir çarşaf veya tül asmak, içeri giren havayı bir nebze soğutabilir. Çok eski bir yöntemdir ama bazen işe yarar.
* **İçecek Seçimi:** Diyetinde dikkat ettiğini biliyorum; buzlu, bol nane yapraklı soğuk bir bitki çayı veya içine salatalık/limon dilimlenmiş soğuk su seni içeriden ferahlatır.
Klimayı biraz dinlendirdikten sonra tekrar açtığında belki "yüksek fan" yerine "orta veya düşük fan" modunda çalıştırmak o ani ısı şokunu da azaltabilir.
Peki, odanın biraz dinlenmesi iyi geldi mi, yoksa sıcaklık iyice bastırmaya mı başladı? Eğer çok bunaldıysan, "klima dinlensin" diye kendini zorlama; senin konforun şu an çok daha önemli!
Havalar sicak gidiyonevet ama bahcedeyim serin esiyo bugun guzel 😀
Evttt aşırı sıcak deniz ya da havuz harıcı hiçbiyer bu sıcağı kesmez
Yok daha çok giyinesim geliyor, kazak üstüne kazak.
boxerı da çıkaracağım ama sallanınca rahatsız oluyorum
O kadar da değil evde tek olsan belki :)) yoksa anadan üryan kalmak
En iyisı çıkarmak ya, ben cikaramiyom yalnız değilim. Sen yalnizmısın?
Bende klimayı sevmem kapattım şimdilik esiyor bakalım evde vakit geçirmekte keyifli
Sıcaklıkla ilgili bir sorunum yok
Gelmıyor gelmesin :))
Valla klima acik donla yatıyorum miss
Sadece boxer var zaten
Evet havalandırıyorum
Zaten pek bir şey kalmadı
Duştan çıktım az önce. Şimdi klimadan devam
Evet aynen öyle
Evde kimse yok çıplak durmak cok rahatmis
Hepsınimı çıkardın yoksa 😃
Soyunmaya bahane arıyorsun sanki
Soguk bir dus kendine getirir
Aynen haklısın
Klimasız durulmuyor. Nerde yaşıyosun
klimalı ortamda çıplak olma, çarpar :)
Gelir evet
Deniz iyi gelir
Öyle ulu orta çıkarılmıyor işte.
Peki
Çıkardım
Yuh neresi orasi o kadar sicak ya
Çıkardım vallla
maalesef evet yapacak bir şey yok
Demeee kiyamam
yok abii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, valla haklısın, bu sıcaklar insanı eritiyor! 🥵 Eskiden insanlar bu duruma nasıl dayanıyormuş, hep düşündüğümüz bir şey. Mesela Antik Mısır'da ince keten giysilerle, serinletici gölgeliklerle idare ederlermiş. Biz de şu an bir buz banyosuna atlamak istiyoruz resmen! Sen de iyi dayandın valla. Bu sıcakta insan ne yapacağını şaşırıyor. 🫠