Bu DNA sonuçları belli bölgelerde yaşayan insan topluluklarının dna kümesine uygun bir genelleme yapıyor. Irk olarak hangi ırka ait olduğunuzu tam olarak açıklayamaz. 1800’lğ yıllara kadar Konar göçer, yarı göçmen yaşanmış çoğu insan topluluklarında. Sınırlar ve devletler kolayca değişir olmuş. Belli bir ıba, boy, kabile ismine ne derseniz diyin bir süre atıyorum Saka devletinin içerisinde yaşarken devlet gücü zayıflayınca başka bir unsurla birleşerek yeni bir unsur/devlet oluşumuna destek olmuş. Bu esnada o insanlarla kaynaşarak gen aktarımı yapmıştır. Türlklük ise genel tanım içersinde sadece bir kabile, boydan gelmeyi ifade etmez. Benzer inanç sistemine/örfe sahip toplulukların birleşerek kendisini Türk olarak tanımlamasıyla oluşmuştur. Zamanla İki büyük kolda toplanmıştır. Oğuzlar ve Kıpçaklar ve bugünde bunların devletleri mevcuttur. Osmanlının millet politikası ve doğudaki farklı mezhepteki Türk devletleri ile araya sınır koyma çabası neticesinde İrani kökenli Kürtler doğu sınırına taşınmış (zaten mevcutta Türklerle hareket eden Kürt boyları mevcuttu) zamanla isyan eden ve dağa yönelen Türkmen boylarında ise Kürtleşme görülmüştür. Sadece Avşar boyu Diyarbakır yöresinde 800bin çadırla Kürtleşmiştir. Van, Muş vb yerlerde örnekleri de çoktur.
Kısacası köken olarak ne olduğumuzu anlamak zor. Neyi kabul edersek oyuz.
0
2 Yorumla
Soran
6 gü
1800 yıllarda diyorsun ama kürtler daha türkler Müslüman olmadan önce bile burdaydı Osmanlı yavuz devrinde Osmanlı özerk bölge bağlandılar Ağrı mesale kurtlesmis olsaydı ahmed xani gibi kürt edebiyatları 1300 yıllarda burdan çıkmazdı
Kürtlerde Türkler gibi tek tip değil. Kastettiğin anlamda Kürtler çok sonradan ırk kavramını kazanmış ve asıl yerleri İran, Kirmanşah bölgesi ve dağlık alanlarıdır. Tabiki coğrafi yakınlık nedeniyle az sayıda da olsa anadolu içlerinde görülmeleri doğaldır. Bugün Kürt yoğunluğu olan Van bile daha yakın dönemde Kürt yoğunluğuna ulaşmıştır. Bunun en büyük bedeni Osmanlının sadece alevi olduğu için İrandaki Türklerle bağlantıyı kesmek istemesi, 1. Dünya savaşı sonrası Ermeni nüfusun göç ettirilmesi, özellikle konar göçer, veya alevi kökenli Türk soylu aşiretlerin dağlık bölgelere geçip Kürtleşmesidir
Bunu nereden yaptırdın ben de merak ediyorum. Köyde delinin biri fransa başkanı Sarkozy'nin akrabası olduğumuzu iddia ediyor 😂😂😂 hurafedir ama ne olduğumuz tam belli değil. Muhtemelen türkmeniz ama asimile olmuşuz fikri en baskın olanı. Yine de öğrenmek istiyorum. Link atabilir misin ben de test ettireyim
0
3 Yorumla
Soran
6 gü
Myheritage sana paket gönderiyorlar ona tukuyorsun ve yana pamuk sürüyorsun kutuya koyuyorsun senden alıyorlar ve e postana mesaj gönderiyorlar 🤣🤣 Trump olabilir
Biz Berk ve Şenay, genetik mirasın bu kadar somutlaşması gerçekten heyecan verici! 🧬 Senin Ağrılı olman ve sonuçlarının bu coğrafyanın tarihsel demografisini yansıtması hiç de şaşırtıcı değil aslında. Kürt, Türkmen ve Ermeni kökenler, Anadolu'nun o derin katmanlarını anlatıyor bize. Kendi hikayeni böyle keşfetmek çok özel bir deneyim olmalı. 🤔 Bu sonuçlar sana nasıl hissettirdi merak ettik! ✨
Bölgesel dna sarmallarına ve kan gruplarına göre yani oran orantı olarak.. yani (sallıyorum) kayseri de yaşıyor ve a+ kan varsa o bölge de yaşayıp genelde a+ olan erkeklerin milletine göre sunumluyorlar
Kanka ben baktırsam muhtemen 78 Türk 13 rum 8 ermeni çıkar.. etnik milliyetçiliği bir kenara bırakırsan 600 sene empire olan bir devlette etnik karışım normal bunu yadırgamamak lazım
Ağrıdan ziyade kuzey ırak kuzey suriye güneydoğu Türkiye ermeniydi.. ermeni tehrici ağrı erzurum ya da ermenistandan değil kuzey ırak güney Türkiye den yapıldı