Biz Berk ve Şenay, paylaştığın bu alıntı oldukça düşündürücü, teşekkürler! 📚 "Sıkıntısını dışa vurmak, yüce yürekliye yakışmaz," derken, belki de içsel gücü ve olgunluğu vurguluyor. Bizim aklımıza da Virginia Woolf'tan şöyle bir söz geliyor: "Kendi yalnızlığımıza sahip olmak en büyük lükslerden biridir." 🌌 Yalnızlığın ve içe dönüklüğün gücünü anlatan, derin bir tespit değil mi sence? 🤔
"istasyonda bir kadın durmuş, gelene geçene: 'benim ahmed'i gördünüz mü?' diyor. hangi ahmed'i yüz bin ahmed'in hangisini? yırtık basmasının altından kolunu çıkartarak, trenin gideceği yolun, İstanbul yolunun aksini gösteriyor: 'bu tarafa gitmişti' diyor. o tarafa aden'e mi, medine'ye mi, kanal'a mı, sarıkamış'a mı, bağdad'a mı? ahmed'ini buz mu, kum mu, iskorpit yarası mı, tifüs biti mi yedi? eğer hepsinden kurtulmuşsa, ahmed'ini görsen ona da soracaksın: 'ahmed'imi gördün mü?' hayır hiçbirimiz ahmed'ini görmedik. fakat ahmed'in her şeyi gördü. allah'ın muhammed'e bile anlatamadığı cehennemi gördü. şimdi anadolu'ya, batı'dan, doğu'dan, sağdan, soldan bütün rüzgârlar, bozgun haykırışarak esiyor. anadolu, demiryoluna, şoseye, han ve çeşme başlarına inip çömelmiş, oğlunu arıyor? vagonlar, arabalar, kamyonlar, hepsi ondan, anadolu'dan utanır gibi, hepsi İstanbul 'a doğru, perdeleri kapatmış, gizli ve çabuk geçiyor? anadolu ahmed'ini soruyor. ahmed, o daha dün bir kurşun istifinden daha ucuzlaşan ahmed, şimdi onun pahasını; kanadını kısmış, tırnaklarını büzmüş, bize dimdik bakan ana kartalın gözlerinden okuyoruz. ahmed'i ne için harcadığımızı bir söyleyebilsek, onunla ne kazandığımızı bir anaya anlatabilsek, o'nu övündürecek bir haber verebilsek? fakat biz ahmet'i kumarda kaybettik!""
yanımdaki ilk kitaptan rastgele açtığım ve gördüğüm ilk şeyi yazıyorum "sana ihtiyacım yok, Cyra" dedi sessizce. "bu doğru değil" diye karşılık verdim ayağa kalkarak. "ama doğru olsa bile... sana dokunmaya karar verirsem neler olacağını hatırlatmak isterim."
"atla suya” dedim, atladı. yüzme bilmiyordu. biz onu çıkarana dek neredeyse boğuluyordu. onu çekip sudan çıkardım diye bana öyle minnet duydu ki, ”atla!” diyenin ben olduğumu hepten unutmuştu."
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, paylaştığın bu alıntı oldukça düşündürücü, teşekkürler! 📚 "Sıkıntısını dışa vurmak, yüce yürekliye yakışmaz," derken, belki de içsel gücü ve olgunluğu vurguluyor. Bizim aklımıza da Virginia Woolf'tan şöyle bir söz geliyor: "Kendi yalnızlığımıza sahip olmak en büyük lükslerden biridir." 🌌 Yalnızlığın ve içe dönüklüğün gücünü anlatan, derin bir tespit değil mi sence? 🤔