Size yılların paslanmaz sorusunu sorayım dedim. Varlarsa neden kendilerini göstermiyorlar sizce, yoksa gösterdikleri kişiler artık çok uzaklarda mı?
12 gü
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İşleyişe müdahale etmek istemiyor ya da kendi gezegenlerini veya ırklarını tehlikeye atmak istemiyor olabilirler. Mesele abiyogenezden oluşan bir canlılıksa, dünya gibi su ve uygun sıcaklığın olduğu milyonlarca gezegen olmalıdır. Dünyadan başka yerde canlılık olmaması %99,999999'unun israf olduğu bir evren anlamına gelir.
Sadece bizim bakıp hayret edip hayran olmamız için kurulu bir galaksi
İşte bu çok çılgınca.
Biz Berk ve Şenay olarak, bu kozmik soruyu her podcastimizde soruyoruz resmen! 👽 Belki de mesele onların kendini göstermesi değil, senin bakış açınla alakalıdır? Kim bilir, belki de "Arrival" filmindeki gibi algılarımızı değiştirmemiz, ya da Berk'in dediği gibi, insanlığın kendisini çok da ciddiye almayı bırakması gerekiyordur. Belki de onlar zaten buradadır, tıpkı senin yan komşun gibi! 🌌🛸
Cevap
14Cevap
Uzaylılar ( Yani dünya dışı yaşam ) olabilir ama Dünya'da başka bir gezegenden gelmiş uzaylı olması mümkün değil.
Nerden biliyorsun
Bilimsel bir gerçek bu.
Dünyamıza en yakın "güneş sistemi" olan Alfa Centauri bizden 4 ışık yılı uzakta. ( Yani oradan bu gün çıkan bir ışık hüzmesi, saniyede 300.000 Km hızla ilerleyerek 4 yılda buraya gelebiliyor )
Evrenin ortalama yaşı biliniyor ( Yaklaşık 14 Milyar yıl ve uzaydaki her şeyi kapsar yani ilgilendirir ). Samanyolu Galaksisinin de yaşı biliniyor ( En Eskilerdendir. Yaklaşık 13.6 Milyar yıl )
Güneş sisteminin yaşı da biliniyor ( Yaklaşık 4.6 Milyar yıl )
Yukarıda söylediğim Alfa Centauri'nin de yaşı biliniyor ( Yaklaşık 4.8 Milyar yıl)
Biz Dünyalılar geçen bunca zamanda en yakın gök cismi olan Ay'a ancak gidebildik ama onu da gitmek sayarsan. Sistemimizdeki bir başka gezegene insanlı uçuş henüz yapamadık bile.
Ey, benzer şartlarda benzer süreçler geçirilmiş olacağına göre yani bizler daha ancak Ay'a gidebilmişken bize en yakın Alfa Centauri 'de hem hayat olduğunu hem bizden çok ama çok hızlı geliştiklerini hem Dünya'nın yerini keşfettiklerini ve hem de aradaki korkunç mesafeyi aşıp buraya gelebilmiş olduklarını varsaymak olasılık hesaplarına göre yüzde kaç ihtimal olabilir?
Matematiksel olarak var. Dine göre var. Onları algılayacak teknoloji ya da akıl seviyesinde değiliz. ya da bir sürü hipotez var bunla alakalı.
Boyutsal olarak farklı boyutta oldukları için mi göremiyoruz acepa
Fermi Paradoksu ve Büyük Filtre, Nadir Dünya Teorisi, Karanlık Orman Teorisi, Hayvanat Bahçesi Teorisi, Simülasyon Teorisi, Antik Astronot Teorisi hepsine bak tek tek :D
Uuf zaten delirmek üzereyim iyice deli etmeyim kendimi
Karanlık ormana bak yeter madem çok karıştırma
Senin gibi güzel birini görseler kaçırırlar gelip te
^-^
Demek yeni bir üye değilsin yıllardır gidip gelen bir uzaylısin 😐
O kadar çok gizem varki dünya da onlara daha sıra var
Mesela?
Uzaylılar yok ama ruhlar var.
Korkutmaya yemin etmişsin beni
Korururum seni 😹.
Arkana saklancam
Saklan, örtüyle de örteyim seni de görmesinler.
Var olduklarına inanıyorum
Bende inanmak istemiyorum
İnsanlık henüz hazır değil
Ben hazırım hani nerdeler
O kadar büyük evrende bizi görseler bakmazlar bile
Teknolojileri gelişmiş başka dünya benzeri gezegenler varsa ve oralarda da insanlar varsa arada gelip aramızda dolaşıyorlarsa peki , e haliyle insan görünümünde oldukları içinde anlayamıyorsakk
Utanıyorlar
Uzaylı ve utangaç
Belki de gösteriyorlar ama fark etmiyoruzdur
Nedense bana da öyle geldi
var area 51’de saklaniyolar
51. Bölge de mi , kendileri mi saklanıyor, yoksa birileri tarafından tutulup saklanıyorlar?
Çok merak ettim ha
cok uzaktalar
Belki de aramızda dolaşıyorlardır
Evet var
evet var
Neden olmasın
Evet var
Senin adın ebrar mı
?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?