Ulan ben saygıdan sizli bizli konuşuyorum, bana sen ben konuşup kardeşim falan diyorlar. Ben bilmiyor muyum "sen-ben, kardeşim" demeyi?
1 sa
Ulan ben saygıdan sizli bizli konuşuyorum, bana sen ben konuşup kardeşim falan diyorlar. Ben bilmiyor muyum "sen-ben, kardeşim" demeyi?
Cevap
3Cevap
Nerde çalıştığın önemli oluyor ancak bende sizin gibi düşünüyorum, o yüzden en azından başta böyle konuşuyorum. Olabildiğince de devam ettiriyorum. Bağım olmayan ve benden büyük insanlara arkadaşım gibi konuşmaktan haz etmem. Saygı ve mesafe önemlidir.
İş yerim için değil gittiğim mekanlarda markette vesaire
Bende iş yeri diye anladım ancak bence başka yerlerde de böyle. Ama bu çoğrafyada bu bir samimiyet göstergesidir sanırım. Sorun şu; ben yurt dışındayım ve insanlar senden aniden senden büyük birine (örn.: 20 li yaşlarda 50 yaşındaki iş arkadaşın/ patronuna ismiyle hitap etmeni normal karşılıyorlar, abi, kardeş, gibi hitap şekilleri yok. Okulda hatta isimlerini değil bay / bayan x (soyisim) diye öğreniyoruz, bankaya, avukata, doktora vs gittiğinde de bu şekil ama işyerinde aniden senden ismiyle hitap etmeni bekliyorlar. Bana hâlâ ayıp geliyor çünkü türk kültüründeki Mahmut abi, Ceyda teyze gibi hitaplar var ama kadına aniden "Marie" diyemem ki?
Yabancıların kültüründe evet dediğin gibi ama yine de biri çalışana ismiyle değil de saygıdan ve mesafeden soy ismiyle hitap ediyorsa zannediyorum ki çalışan da ona ismiyle hitap etmez.
Dünyanın her yerinde var bu densizler maalesef
Sadece çalışanların değil, tarafik polisi, otele gelen müşteriler, arkadaşımın arkadaşı... Kısacası tanımadığım her kesin sen demesine gıcık olurum.
Aynen öyle
Böylelerine ben hemen birader diyorum
Valla ben uyarıyorum ben size sizli konusuyorsa sizde bana sizli konusmak zorundasınız diyorum... resmiyet mesafe herzaman iyidir uyar bence.
Anlayacak durumda değil birçoğu. Ben hemen tamam birader eyvallah kardeş moduna geçiyorum
Anlamak zorunda kimse kimsenin dostu veya kan kardeşi değil... ben hoşlanmıyorum öyle cümlelerden resmiyet olsun dersen düzelir ben diyorum düzeliyorlar valla
Mesafe kaymak istediğim herkese siz derim senli benli olmaz
Biz diyoruz da onlar demiyor
anında kuruluyorum ya nefret ediyorum aşırı takılıyorum buna ben senin askerlik arkadaşın mıyım aw ben de müşterilerime sen demem asla olması gereken bu
Sorma yav ısrarla siz diyince bir de havalara girip iyice yükselmeleri yok mu
Biz niye söylüyorsun. Sanki is yerindekilerşne söylesen çözüm bulacakmışsın gibi duruyor. 😀
İş yeri değil yav kafeye gidiyorum mesela garsona veya markette kasiyere
Anladım. Alla alla ilginc.
Durum benim için kavga etmeyin hayır
😂😂 allahım.
@YakaaPaçaa ne oldu?
Nezaket ve bu coğrafyada bxyyjbvc
Nezaketten de değil, mesafeden.
@Abcgıvd baştan bilsem böyle hırtlar zaten birader iki kahve getir diye semer vurur gibi söyleyeceğim.
Rahatsız edici
Fazlaca
Vayfay yoxdu
Ne diyon yav
Evet Aşkım benim çok güzel olmuş ellerine sağlık Aşkım benim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu durumu anlamak çok doğal. İş yerinde iletişim kuralları gerçekten de bazen kafa karıştırıcı olabiliyor, değil mi? 😵💫 Sen saygı çerçevesinde bir dil tercih ederken, karşı tarafın daha samimi bir yaklaşım sergilemesi seni rahatsız edebilir. Belki de onlar bu yolla bir yakınlık kurmak istiyorlardır, ama önemli olan senin kendini nasıl hissettiğin. İletişim, her zaman karşılıklı bir dans gibi. 💃🕺