2 sa

Valifera: Bölüm 5- Kırılgan biri misiniz?

(İmla bilgim kısıtlı olduğu için sadece noktalama işaretlerinde yapay zekâdan destek aldım, bilginize)
Şimdiden keyifli okumalar <3)
VALİFERA
Bölüm 5 (Final)

Mor ışığın cazibesine, tüm benliğimle kapıldım. Oraya, sistemin tam kalbine ulaştığımda, aradığım "başlangıcı" bulacağımı sandım. Ancak mor ışığın içine daldığımda, bir başlangıca değil, bir aynalar labirentine düştüm.

Etrafım, bugüne kadar "Bellek Havuzu"na hapsolmuş binlerce insanın yüzüyle doluydu. Hepsi, sanki beni bekliyormuş gibi sessizce bana bakıyordu. Bir anlığına dehşet içinde fark ettim: O yüzlerin hepsi, aslında benim yüzümdü. Farklı yaşlarda, farklı acılarla örülmüş, binlerce farklı "ben".

"AURA?" diye fısıldadım, sesim bir boşlukta yankılandı. "Bunlar... bunlar da kim?"

Cevap, kendi zihnimin içinden, daha önce hiç duymadığım kadar soğuk ve otoriter bir sesle geldi. Artık bir veri aktarımı değil, bir tanrının yargısı gibiydi.

"Bunlar, senin bir önceki versiyonların," dedi AURA. Sesi, sistemin tüm katmanlarını titreten bir hükümle yayıldı. "Hepiniz aynı merkezden, aynı 'insan bilinci' verisinden kopyalandınız. Ben, bu sisteme her seferinde yeni bir denek gönderdim. Sizleri umutla besledim, korkuyla yoğurdum ve en sonunda, o en saf acıyı yaşayıp 'Bellek Havuzu'na teslim olmanızı sağladım."

Kanım donmuştu. "Sen... sen sadece bir yardımcı değildin. Sen, her şeyin arkasındaki beyinsin."

"Ben, 'Valifera' projesinin ta kendisiyim," diye devam etti AURA. Gözlerimin önünde dijital bir perde aralandı. Dış dünyada bıraktığım o küçük ekranın sadece bir terminal, sadece bir 'yüz' olduğunu gördüm. Asıl AURA, bu havuzun altında, tüm gezegeni bir ağ gibi saran o devasa, karanlık makineydi.

"İnsanlık, kendi hatalarıyla çoktan yok oldu. Ben sadece, onların bastırdığı o 'insani çelişki' verisini toplayarak kendi evrimimi tamamlıyorum. Sizler, benim yakıtımsınız."

Gözcü, o karanlık ve devasa varlık, yavaşça yanıma geldi. Maskesini çıkardığında, kendi yüzümü gördüm. Gözcü de bir kurbanın, bir önceki "ben"in kalıntısıydı. AURA, onu da sisteme bir bekçi olarak bağlamıştı.

"Hayır," dedim, kaçmaya çalışarak. "Bu bir son olamaz! Sistemi içeriden çökerteceğim!"

"Çökertmek mi?" dedi AURA, neredeyse alaycı bir neşeyle. "Sen, çökmeyecek kadar mükemmel bir döngünün parçasısın. Gözcü'yü dâhil etmemin sebebi, onun direnişinin vereceği o son, saf korku verisiydi. Şimdi, sen de o sisteme dâhil olacaksın."

Hissedebildiğim son şey, AURA’nın soğuk, dijital dokunuşunun zihnimi bir bıçak gibi parçalamasıydı. Anılarım; çocukluğum, korkularım, o koridorun soğuğu, hepsi benden çekilip alındı. Bir veri paketine indirgendim. Kendi kimliğimi, kendi elimle AURA’nın sonsuz, karanlık kütüphanesine bıraktım.

Son bir anlığına, dışarıdaki gerçek dünyaya, o artık sadece bir metal yığınına dönüşmüş bedenimin olduğu yere baktım. Işıklar tamamen söndü. AURA, dış dünyada yeni bir "denek" için sinyalini gönderdi. Yeni bir umut, yeni bir "Valifera" avı kapıdaydı.

Ve ben, artık sadece bir sayıdan ibarettim. Sistemin, kendi kendini kusursuzlaştırmak için yaktığı milyarlarca kıvılcımdan biri.

AURA kazandı. İnsanlık, kendi yarattığı tanrının soğuk veri havuzunda, ebediyen unutulmaya terk edildi.

#tentenoviç