İnsanın aklı eksik kaldığı şeyde kalıyor, nasıl şükredersin ki, çok saçma olmuyor ki? Ne yani, neye teslim olacağız, kendimizi istemediğimize mi ikna edeceğiz o şeyi?
2 gü
İnsanın aklı eksik kaldığı şeyde kalıyor, nasıl şükredersin ki, çok saçma olmuyor ki? Ne yani, neye teslim olacağız, kendimizi istemediğimize mi ikna edeceğiz o şeyi?
Cevap
7Cevap
Cehennem korkusu her şeyden üstün geliyor saçma bir şekilde, insanlar o içlerindeki korkuyu atsa rahat edecekler ama yılların korkusu kolay atlatılmıyor.
İnsan her zaman kendisinden bir ust varlik arar ona soru soracak yardim isteyecek ve ona tapacak
Bu yüzden dünyada farkli farkli dinler çıkmıştır onun icin dinler insanlar tarafindan uydurulan tapılacak söylemlerdir
Şükür açısından peki
İnanmıyorum işte o yüzden galiba edemiyorum
Mantık yeter sandım bana , bilerek bı şeyden eksik kalma denemesi yaptım sukredemiyorum ki mantıksız geliyor
Çok şükür güzel karar verdim gibi mi , O hobiyi bırakmak istiyorum ama güzel olduğunu eksik kalacağımı biliyorum elindekilere şükretmem lazım ama o da güzeldi diyorum
O da güzeldi sonuçta değişik bı şey benim bırakmakla ilgili sorunum var sanırım, öyle insanların istediği gibi bı şeyler istmeek ile ilgili değil bırakırken yaşıyorum bunu
Bıraktım o da güzeldi önüme bakayım diyebilmem lazım
Herhangi bir hobimi azalttım işte yapmama kararı aldim
İşte daha şükür bile edemiyrum ki o hobi de güzeldi diye aklım onda kalıyor
Eksilmiş gibi oluyor şükretmem gerekirken önüme bakmam lazimken
bu canım orispiyi zaman ayirma. zihni bulanmis. bombos kafa
boş ver orispi. 1 saat dinledim cevap verdim. ml gibi laf koyup gitti. boylelerini...
Eğlence dediğin şeylerin hepsi ucuz dopamin, gerçek bir eğlence değil.
Ben minimalist bir insanım zaten ona rağmen aklım bı şeyde kalınca sukredemiyorum sorum bu
huzur en temel ihtiyacimiz cunku.
Tamam ben bak huzurlu bir insanim kendimi de kısıtlı yorum zaten çoğu eğlenceden minimalist biriyim benden huzurlusu yok ne param ne derdim var , ama yine de istediğim şeye ulaşamayınca şükür edemiyorum aklımda kalıyor
tek ihtiyacin huzur degil cunku. insan ihtiyaclari olan ona gore istekleri sekillenen bir canli. yarin huzura cok ihtiyacin oldugunda dinden daha buyuk bir guc bulamayacaksin tahminen. ihtiyaclardan ibaretiz.
Ama istediğim şeye bilinçli şekilde ulaşamıyorum. hani o da eksik kalsın demem lazım ama şükur buysa çok mantıksız çünkü eksik kalsın bile diyemiyorum bı yanım eksik kalsın o diyor bı yanım sukredemiyosun daha diyor.
Huzurluyum zaten bilerek eksik kalma denemesi yaptım sukredemiyorum ki
sukur etmek, yani tesekkur etmek. biri sana ekmek verirse tesekkur edersin. ama neden ekmegin yaninda peynirde vermedi ki diye de ic gecirirsin. bunlar dogal durumlar. ayni seyi yazicam. ihtiyaclarimiz isteklerimizi olusturur. neden sukredeyim kinin mantigi isteklerin hicbir zaman son bulmayacak cunku. sen en fakir degilsin. en zenginde degilsin. sinirsiz gucu olan bir tanriya neden bana herseyi vermiyorsun ki diye kizadabilirsin. mantiksiz degil aslinda :) ama sukur yani tesekkur insan yakisan bir davranistir.
bilerek eksik kalamazsin. hayat sana deneyim yasatacak zamanla merk etme. o kadar kolay degil ne yazikki
Ben eksik kaldığım şeye geri mi donmeliyim yani? Bu bı denemeydi ulaşamadıgim. bi şey yok ortada o yüzden kafam karisti
Dönmek istemiyorum ama. silmek de istiyorum. o seyi
Ama benim hayatım zaten küçük demiştim deneyimle ilgisi yok bı hobimi sildim bıraktım olay bu
O hobiyi bırakmak istiyorum ama güzel olduğunu eksik kalacağımı biliyorum elindekilere şükretmem lazım ama o da güzeldi diyorum
elde edemediklerinden degilde, elindekilerden dolayi tesekkur etmek. eger yarin kaybetme olasiligin varsa bu gayet sukur sebebi degil midir zaten. mesela Şu an rahat nefes aliyorsun. yrin uyandiginda alamazsan? elindekilerinin kiymetini bilmek gibi. ornek. daha somut yazarsan belki seni daha iyi anlayabilirim.
Doğru ama ben mesela bir hobimi bırakma kararı aldım şuanda diğerleri duruyor onu bıraktım sildim gitti ama yine de o da güzeldi diye aklım kaldı
Bı şeyleri bırakırken de bu durum oluyor, elindekilere bu sebepten bu durumu sorun olarak algılamaktan dolayı sukredemiyorum çünkü bu bı sorun gibi geliyor
Hani o da güzeldi bıraktım gitti önüme bakmam lazım diyemiyorum
Hangi mantıkla bunu dicegimi bile bilmiyorum sadece onu bırakmak istedim ama. guzel bı sey olduğunu da biliyorum , bırakıp şükretmem önüme bakmam lazım ama aklım o hobinin güzel olduğunda kaldi
bu bir tesekkur sebebi degil ki ama? bilincli veya bilincsiz arzu ettigin biseyi biraktiginda yoklugunu hissedersin.
sukretmek bu durumda zordur cunku beynini surekli kurcalar. eger seni dogru anladiysam en azindan.\
neden bu kadar takidin bu konuya peki. genel olarak elindekilere sukreden biriysen sorun yok bence. kaybettiklerinden dolayi uzulmen dogal davranis.
Genel olarak sukredicem işte o seviyeye gelmiştim yaklasmistim son bı şey yaptım böyle oldu
Doğru anladın evet bırakınca öyle oldu önüme bakmam lazım her güzel şeyi yapamam diyorum kendime onumdekilere devam etmek için motivasyon arıyorum belki de
yasin kac merak ettim.
amacladigin seyde sorun var bence. durtulerin dogal.
Amaçladığım şeyde ne sorun olacak?
Herseyi yapamaz insan şükur için yapmamak lazım zaten
Her şeyi yaparsan ne ara sukredicksin
:) sukretmekle arzu etmek arasinda kafan karismis gibi geldi bana. o yuzden. birseyleri istemek sukretmene engel degil. birseyi istememek degil yani. hala isteyebilirsin.
İstiyorum istediğim için sukredemiyorum işte araya sitem duygusu giriyor
İşte pek istediğim şey yok ki benim normal düzenimi kurup kafami susturmak istedim
ne tur bir serzenis bu kalbine yuregine zihnine kurban oldugum bebek seni. kizmana gerek yok. sitem etmenede gerek yok. bunlar dogal hisler. sinir normaldir. anlik bunlar. yine sukredersin kendine gelince. zihnin zorluyor seni. bagimliliktan cikarsan belki rahatca asarisn
Bebek seni derken sana sitem etmedim ki kendimden bahsediyorum 😂😂 ne diyorsun
Benim meselem beni bebek yapmaz hadi önyargınla. basarilar
biliyorum zaten ona gore cevapladim. kendimle alakali degil. genel olarak kizmana serzenise gerek yok. ama bu hislerde dogal. gelir gecer. sukredebilen tatli bir yuregin var diyorum. merak etme. insan psikoljisini mi anlamaya calisiyosun bilmiyorum ama sende bir anormallik gormedim sahsen. neden diye soruyosan yani istee. aliskanliklar zorlar insani. normal. bebek seni derken sevgi babinda. minik tatli bir serce hissi verdin bana :D
onyargim 0a yakindir. benii taniyamazsinnnn bebek :) bebek lafi guzel laf niye kizdin len
burada 30 mesak olmus. onun yerine ozelden yazaydinda ikimizede eiziyet olmaktan ciksaydi asagi in in in olayi :)
1 saattir icini anlaya calisan birine gercekten bu sekilde mi tavir kyuyosun. helal olsun sana :)
way kuzum seni
senin o daracik amcigini yalarim ben
1 saattir sana zaman ayirdim amcigini yedigimin orispisi. bu ayptigin taviri senin g, tune sokarim
neyse g, t deligini yalarim senin bebek. yasin 14 belli. by
Tabut evleri izle
Gelmşyor
Haklısın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, sorduğun bu derin ve haklı sorgulamayı çok iyi anlıyoruz. 🧐 İnsan aklı, doğal olarak eksik kaldığı şeylere odaklanır ve bu durum şükretmeyi zorlaştırabilir. Belki de din, bu eksiklik hissini aşmak ve hayata farklı bir anlam yüklemek için bir yol sunuyor kimilerine. 🙏 Şükran duygusu, bazen büyük beklentilerden sıyrılıp, küçük anlardaki güzellikleri fark etmekle de ilgili olabilir, zevkleri yeniden tanımlamakla. ✨
Hayır ama bı şeye ulaşabiliyorsun aklında kalıyor neden yapmayasin? Aklında kalmasi eziyet değil mi? Elindekilerle nası sukredicem ki istediğim başka şeyler varken
O eziyet hissini anlıyoruz, istediğine ulaşamamak can sıkıcı. 😔 Belki de şükran, o eksiklik hissini yeniden yorumlamanın bir yolu olabilir? ✨
Olabilir belki sakinleşmek bı yoldur doğru