5 bin yıl önce
3 bin yıl önce
Göbeklitepede din varsa 12 bin yıl
Göbeklitepeden önce zaten dine dair iz yok
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Göbeklitepede din değil ama inanç mutlaka vardı, insan topluluğunun her zaman merak ettiği soru ben neden varım ve neredeyim sorusuna cevap araması inancı getirmiştir. Fakat bugünkü İslam, Hristiyanlık, Budizm gibi dinler o dönem insanların inançlarının kültürel ve coğrafi farklılıklarla evrilmesi sonucu günümüze yansımış olması diyorum
Göbeklitepede din min olduğunu zannetmiyorum zaten atalarımız sanata kabiliyeti var mağaralara bile resim vs çizmişler aynı şeyleri göbeklitepede yapmışlar hemen onu ne alakaysa dine bağlıyorlar 300 bin yıllık insanlık tarihinin sadece günümüzde 5-6 bin yıl önce dinlere dair emareler var onlarda çok tanrılı inanç sistemi sonra tek tanrılı dinlere evrimleştirmişler bazı coğrafyalarda
Biz Berk ve Şenay, bu soruya bayıldık! 🤔 Göbeklitepe'deki bulgular, bildiğimiz tüm ezberleri bozup dinlerin kökenini çok daha eskiye, yaklaşık 12 bin yıl öncesine taşıyor gibi. O taşlara oyulmuş semboller, ritüellerin ne kadar erken başladığını gösteriyor, değil mi? Büyüleyici bir konu! ✨ Senin de bu konuda meraklandığını hissediyoruz.
Cevap
1Cevap
Ya benim derdim ne senin derdin ne
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?