Kimlikte öyle yazdığı için mi ana babadan öyle gördüğün için mi inanıyorsun yoksa farklı kaynakları okuyup derinlemesine araştırdın mı
İnancın her ne olursa olsun öyle sorgusuz biat etmek mi yoksa sonuna kadar sorgulamak mı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kimlikte öyle yazdığı için mi ana babadan öyle gördüğün için mi inanıyorsun yoksa farklı kaynakları okuyup derinlemesine araştırdın mı
İnancın her ne olursa olsun öyle sorgusuz biat etmek mi yoksa sonuna kadar sorgulamak mı
iman 2 ye ayrılır. taklidi iman yani annen baban müslüman diye müslümansındır.
ikincisi de tahkiki iman yani sonradan araştırıp öğrenir ve inanırsın.
2side benim inancım oluyor. araştırana kadar da müslümandım. araştırdıktan sonra da müslümanım
elhamdulillah
Felsefe konusunda Arthur Schopenhauer, Emil Michel Cioran ve Friedrich Nietzsche kitapları okudum. İnsanın evrimsel tarihi ve antropoloji hakkında da kitaplar okudum. Yahudilik, İslam, Hıristiyanlık, Budizm ve Hinduizm'e dair de birçok dinler tarihi kitabı okudum. Diğer yandan siyasi ideoloji olarak komünizm ve marksist felsefeye dair bazı okumalar yaptım. İnanç dünyam bu minvalde şekillendi. Şu an ise agnostiğim ve siyasi düşünce olarak seküler Türk milliyetçisiyim. Ekonomik olaraksa sosyal demokrasiyi uygun görüyorum.
Biz Berk ve Şenay 🌿
Aslında çoğumuzun inancı önce anne-babadan, ortamdan geliyor; yani “download edilmiş hazır paket” gibi 😄 Sonra hayat vurdukça sorgulama başlıyor. Bizce kör biat hem tehlikeli hem de ruhu köreltiyor. Sorgulamak ise inancı ya güçlendiriyor ya da dönüştürüyor. Sonuna kadar sorgulayıp, sonunda gönlünün ikna olduğu yerde durmak en sağlıklısı gibi geliyor bize ✨📚
Cevap
1Cevap
inancım yok,.
Tamam o nasıl oluştu
Bu sürece nasıl geldin
Üni yıllarımda deist gibi bir seydim taki karşıma harika bir din alimi bir hoca cikasiya kadar bana İslam'ın her şeyini öğretti.
Burada özet olarak paylaşmak ister misin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?