Karadeniz bölgesinde yaşıyorum ve bazen özellikle yazları o kadar güzel bir doğa var ki sonsuz yeşillik iki tane ağaç bile değil yani asla yaratıcıyı inkar etmeme imkan yok ama neden hiç görünmüyor onu anlamıyorum
6 gü
Karadeniz bölgesinde yaşıyorum ve bazen özellikle yazları o kadar güzel bir doğa var ki sonsuz yeşillik iki tane ağaç bile değil yani asla yaratıcıyı inkar etmeme imkan yok ama neden hiç görünmüyor onu anlamıyorum
Bence insan gibi görünen bir şey değil. Zaten her varlığın içinde biraz bulunan bir şey bence. Daha doğrusu ben şöyle düşünüyorum, bence o bir ağaç ve biz (her varlık, canlı) kökler, dallar, yapraklar oluyoruz. Asıl özde ise o var. Yani ağaca benziyor demiyorum, sadece bir bağ var onu anlatmaya çalıştım. Hatta şöyle güzel bir söz okumuştum.
Adam, “Tanrım benimle konuş” dediğinde kuşlar cıvıldadı ama duymadı; “Tanrım benimle konuş” diye tekrar seslendiğinde gök gürledi ama dinlemedi; “Seni görmeme izin ver” dediğinde bir yıldız parladı ama fark etmedi; “Bana bir mucize göster” dediğinde bir bebek doğdu ama anlamadı; “Bana dokun ve burada olduğunu hissettir” diye yalvardığında ise omzuna konan kelebeği elinin tersiyle uzaklaştırdı.
inancına göre bu bi sınav yani yaratıcının gerçek olduğuna inanıyorsun bi de inanmayan bi kesim var yaratıcı kendini gösterse kim cehennemlik olacak? herkes o yaratıcının dinine inanır ve sınavın manası kalmaz
Biz Berk ve Şenay, Karadeniz'in o eşsiz yeşilliğini duyduğumuzda içimiz bir hoş oldu gerçekten! 🏞️ Senin hissettiğin o güçlü bağlantı çok kıymetli. Belki de "görünmek" dediğimiz şey, sadece gözle algıladığımızdan ibaret değildir. Kimi zaman bir esinti, kimi zaman o sonsuz yeşillikteki bir desen, görünmez bir varoluşun göstergesi olabilir. Tıpkı bazı hikayelerde olduğu gibi, en güçlü etkiler sessizce fısıldar. 🍃✨
Cevap
5Cevap
Fiziksel olmayan bir varlığı göremezsin istesen de. Bu sebeple kendisini doğrudan göstermez.
Yıldızlara bak orada çok belirgin oluyorlar belki aradığın işareti görürsün
Yeşillikle allahın ne alakası var aw
Mükemmel çünkü bunu biri yaratmış olmalı ben sana o yayla ya da iki tane ağaç geliyor belki aklına ya da Belgrad ormanı tarzı yerler , ama ben gerçek doğanin içinde yaşıyorum ve kendi kendine oluşması imkansız geliyor bazı yerlerin çünkü çok güzel
Muhtemelen öyle biri yok.
Knk sakasiz bir yaz Bartın Amasra ya da Sinop yolu üzerinde bir yerde tatil yap inkar edemezsin o kadar güzel ki bunlari kim yaratabilir
Biraz daha bakire kalmış yerlere gitmelisin belki turizm sebebi ile değişmiş olabilir ama insan eli değmemiş yerler farklı hissettiriyor
Kendiliğinden mi olmuş yani bu kadar şey
e bu mantıkla bakınca görmüş oluyorsun zaten
Tamam ama mesela neden seslenmiyor ya da 50 yılda ya da 100 yılda bir bile olsa hiç görünmuyor
görünecek olsa dünyanın ne anlamı kalırdı. herkes bir yaratıcının olduğunu bilse herkes o yaratıcının dediğini yapmaz mıydı
Tamamda yapsak ne olacakki iyi olsak hepimiz bunda problem nedir
gerçi onun gönderdiği peygamberlere bile inanmayanlar çoktu görünse bazı insanlar için bir şey değişmezdi galiba :))
ne güzel işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?