Ben hayatım boyunca hiç gusül abdesti almadım ailemde böyle bir alışkanlık hiç olmadı. şimdi bir soru sorabilir miyim?

Şimdi ben hiç abdest almadım adet günümden sonra da ilişkiden sonrada. Ama ben hergün banyo yaparım hep banyo yaptım her yerimi yıkadım ama abdest almadım zaten bilmiyorum nasıl alınacagını tam olarak. ailemdede yok böyle bir alışkanlık kimse bana öğretmedi. Bu yaşıma geldim yeni farkettm hiç abdest almadıgımı. Almadım ama günah işlediğimi nedense düşünmüyorum çünkü eskiden insanlar pismiş ve bence insanlara nasıl yıkanılmasını öğretmek amacıyla zorunlu tutulmus abdest olayı. Artık her yer temiz bir sürü temizlik malzemesi duş jelleri vs vs herşey var insanlar kendilerine bakıyolar bakımlılar ve hiç eksik kalmayacagı sekilde tüm vücudumuzu temizleyebiliyoruz. Ve abdest alırken mesela üç kere kafana su sürmek flan işe yarar mı temizlenmek için? Komple suyun altına girmediğimiz sürece işe yaramaz bence abdest. Bilemedim şimdi bilenlere soruyorum abdestin amacı nedir daha mı temiz olunuyo yoksa benim dediğim gibi tüm suyun altına girmeden işe yaramaz mı? Ve neden günah abdest almayıp banyo yapıyosak bunun nesi günah mantığı nedir bilenler cevap versin lütfen bilmeyenlerin saçma yorumlarını okumak istemiyorum ve cidden öğrenmek istiyorum.
Ben hayatım boyunca hiç gusül abdesti almadım ailemde böyle bir alışkanlık hiç olmadı. şimdi bir soru sorabilir miyim?