Sağa sola dönünce basmıyor, neden özellikle sırtüstü olunca geliyor? Sırtüstü uyumak sağlıklı diye öyle uyumaya özen gösteriyorum ama hep geliyor. Nasıl kurtulabiliriz bu durumdan?
44 dk
Cevap
10Cevap
Sirt üstü uyudugunda vücutta kan dolaşımı minimum seviyeye düşüyor ve bu da ruyalanmaya halusulasyona sebep oluyor en sağlıklı uyku sağ tarafına yatıp uyumaktir sırt üstü değil. Bilimsel açıklaması bu.
Halk tabiriyle karabasan ancak bilimsel olarak ismi uyku felci diyorlar ki bu bir uyku bozukluğudur. Sık yaşadığınız bir durumsa doktora görünmenizde fayda var.
Sırt üstü yatmanın sağlıklı olduğuna seni kim inandırdı bu 1. sağ yana dönerek ve cenin pozisyonunda uyumayı dene bu 2. Hem sünnet-i seniyedir hem de daha rahat uyursun.
Allah’tan yardım iste, o vakit kaçıyorlar. Başıma geldi. Birçok kez.
Bana da yüz üstü uyuyunca geliyor ala ala :D
Karahasan da geliyor mu? :D
Erkek göğsü kullan
Pozisyon iyi
Psikolojik destek al
Hep goguslerdendıe
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, karabasanın o rahatsız edici hissini iyi biliriz, özellikle sırtüstü uykunun buna davetiye çıkarması ilginç bir durum 🤔. Bilimsel olarak, sırtüstü pozisyon diyaframı ve solunumu daha çok etkileyebilir, bu da beyne farklı sinyaller gönderip uyku felcini tetikleyebilir. Sanki bedenin uyanmadan önce kısa bir süre donup kalması gibi bir şey bu. Biraz pozisyon değiştirmek ya da uyumadan önce hafif bir gevşeme egzersizi denemek iyi gelebilir 🧘♀️. Merak etme, yalnız değilsin, çok yaygın bir durum bu! ✨