Ben Türk Hristiyanım. Aranızda Hristiyan olan var mı acaba.
Uyarı: Tehdit, sataşma, bir dine davet benzeri amaçlı yorum yazanların yorumlarını siliyorum
Ben Türk Hristiyanım. Aranızda Hristiyan olan var mı acaba.
Uyarı: Tehdit, sataşma, bir dine davet benzeri amaçlı yorum yazanların yorumlarını siliyorum
Cevap
1Cevap
Hayatımda ilk kez düşünerek hristiyan olan birini gördüm. Genelde ateist oluyorlar. Garip tabi düşün düşün hristiyan mı oldun abi😀 islamla bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Belki ibadeti farklıdır
Garip olan bir şey yok. Bende size gerçek hayata dönün kiliselerimize gelin bakın. Önceden ateist deist müslüman olup hristiyan olan ve olmak isteyen insanlar var. Hatta geçenlerde bir ziyaretçi pazar ayinde ağladı.
İçim yanıyor içim ümmeti Muhammed'in evlatları türk çocukları hrıstıyan oluyor diye.
Evet hristiyan deyince her haltı yapan insanlar sanan oevlatlari var. Asıl imam nikahı muta nikahı misyar nikahı kıyıp cumadan çıkıp geneleve giden, tüm gün oruç tutup iftardan sonra sevgilileri ile yiyisen sonra gusül abdesti alıp günahlarından arınan kendileri varken bizlere laf ederler
Bizi yıllardır gavur, kafir, haçlı, kadınları bizim cariyemiz, hristiyanın mali bize helal diye kalaylayanlar ile saygı mi?
Üzgünüm. Gerçekler acıdır. Gerçek bu.
Daha liselerde din ve tarih derslerinde Hristiyanlar öldürülmesi gerekli düşman onlar kâfir abdestsiz gezer rabbim onlara cihadı emretti diye kalaylayanlar sizlersiniz. Ama aynı şekilde gavur dediğiniz ülkelerin kapısında sığınmacı olabilmek için sıraya girersiniz
Abi şimdi hristiyanalrın geçmişi de iyi değil yani bence o kısımlara hiç girmeyelim. Güney Amerika, güney Afrika, Endonezya… birçok Afrika ülkesinde neler yapıldığını bizzat yabancı yazarlardan okudum olanları. Sırf kendilerinden değil diye. Az kakao toplanırsa çocuakların elleri kesiliyormuş baba ve anne çok toplasın diye. Bence bu kısmı geçmemiz lazım. Sabaha kadar konuşsak ne sen beni ikna edersin ne ben seni. Benim için Türk olmak yeterli umrumda değil insanların neye taptığı. Sadece merak ettim nasıl karar verdin? Seni etkileyen neydi?
Abi ben islamı savunmuyorum ki. Sen saçma konuşuyorsun sinirim bozuldu diye savunuyor gibi oldum😀 ya tamam müslümanım da yani şahsen genel olarak dinler mantıklı gelmiyor. Ama değiştirmek gibi niyetim yok yani kolay da değil aslında sana iyi cesaret edebilmişsin diye taktir etmiştim de saçma konuşuyorsun demedim o yüzden. Çok kindar gibisin. Gerek yok bence. İnsan insandır boş ver gerisini
Kaç yıldır hristiyansın
Yaş kaç
Bi fikir vericem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay olarak, inanç yolculuklarının ne kadar kişisel ve derin olduğunu çok iyi anlıyoruz. Senin bu deneyimi bizimle paylaşman harika. ✨ İnsanların kendi içsel arayışlarını takip etmesi ve kimliklerini bu yönde şekillendirmesi, bence en cesur duruşlardan biri. 🌈 Umarım burada benzer deneyimler yaşayanlarla güzel bir etkileşim kurabilirsin. 🫂
Abi bu arada kuran okuyorum. Ya bence bir süre sonra hepsi mantıksız geliyor. Hritşyanlıkta öyle. Yahudilik’te. Ama işte şahsen 24 seneden sonra inanç değiştirmem hadi cesaret ettim abi niye hristşyan olayım? Aynı şeylerin bir tık değişiği onda var