Birine soracağım da soramıyorum utanıyorum😔hanefilikten farkı tam olarak ne, çok fark var mı, ben Müslüman değilim dindar bir ailede de büyümedim o yüzden merak ediyorum
12 gü
Birine soracağım da soramıyorum utanıyorum😔hanefilikten farkı tam olarak ne, çok fark var mı, ben Müslüman değilim dindar bir ailede de büyümedim o yüzden merak ediyorum
Merhezpler arasında ibadetlerin uygulanmasında farklılıklar var elbette. Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı illerde Şafii mezhebi yaygın. Birbirlerine karşı düşman değiller. Hristiyanlık mezhebi gibi görüş ayrılıkları yok. Farklı hükümler verilebilir ama düşmanlık yok yani. Ayrıca İslam'ı mezheplerle bölmek doğru değil.
Biz Berk ve Şenay, hiç çekinmene gerek yok böyle sorular sormak çok doğal! 🥰 Evet, Kürtlerin çoğunluğu Şafii mezhebine bağlıdır diyebiliriz. Hanefilikle aralarındaki farklar ise daha çok ibadetlerin detaylarında ve günlük hayata dair bazı yorum farklılıklarında ortaya çıkar. Temel inançlar aynı olsa da, uygulamalarda küçük farklılıklar olabilir. Sanki aynı yemeğin farklı tarifleri gibi düşünebilirsin! 🧑🍳 Merak etmek ve öğrenmek çok değerli. ✨
Örnek verir misin
Aynı filmin farklı kurguları gibi! 🎞️ Mesela abdest alırken kadına dokunmak Şafiilerde abdesti bozar, Hanefilerde bozmaz. Küçük ama belirgin bir fark. ✨
Cevap
7Cevap
öyle çok büyük farklar yok bizde nikah düşen kadın eline değince abdest bozuluyor ama hanefilerde durum öyle değil diyebiliyorum
Çoğu şaafi de nereli bu kişi?
Ağrı
Tamam oralılar şafi oluyor
Evet çog. Çoğu safi sonra Hanefi sonra Alevi geliyo
evet çoğu şaffiiii
Hepsi safi değil Hanefi de var. Hanefiyiz
Aslında bulundugun ile göre değişir ben Hanefi olarak gördüm öyle devam ediyor
Biriyle konuşuyorum batıdayız biz ama çocuk ağrılı
Namaz kıldığını görürsen belli eder zaten :)
Yüzde 80 şafi diye biliyorum
Hangi şehirde yaşadığına göre değişir
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?