- Nasılım? konusunda 795 cevap paylaştı.
+1 yılTürklerin yüzde kaçı esmerdir biliyor musun ben bilmiyorum.. Kürtler çok da farklı değil ben beyaz tenli bir kürtüm babam da öyle 5 amcam var ikisi sarışın.. Kürtlerin beyaz tenli siyah saçlısı da var esmeri de sarışını da..
111 Yorumla- +1 yıl
Kurtler irani bir irk. Burada hintliler ve afganlarla akraba bir irktan soz ediyoruz. Beyaz olmaniz imkansiz. En saf iraniler kuzey hindistanda sanskritce konusanlardir. Onlarda neredeyse zenci gibi. Esmerin esmeri kapkara.
Beyaz kurt olamaz.
Beyaz oldugunu iddia eden tum kurtler genetik testi yaptirsin. Kurtlesmis Turk cikacaginiza kalibimi basarim.
Turkler beyaz bir irktir.
Orjinalde cekik gozlu beyaz tenli bir irktir.
Kurtlerde beyaz olmayacagi gibi Turklerdede esmer olamaz. Esmer olan Turklerde genetigine baktirsin. Ya arap ya kurt cikar.
Gercek Turkler benim gibi beyaz Turklerdir.
Bu durumda Turklerin tamami beyaz.
Kurtlerin tamamida esmer demekte sakinca gormuyorum.
Soran+1 yılkürtlerin sarışın olması imkansız ortadogulu bir halk 50 derece sicagin altinda beyaz tenli sarisin olamaz
Soran+1 yıltürklerin hepsi beyaz tenlidir çünkü bizim kökenimiz orta asya sen istersen bir norvecliyi ortadoguya getir yine esmerlesmez çünkü genetigi iskandinavya
- +1 yıl
Kurtler orta dogulu degil.
Kurtlerin kokeni kuzey hindistandir.
Orta dogudaki Şu an gordugumuz esmer halleri bunlarin beyazlamis versiyonu. Kurtlerin atalari ayni hintlilere benziyordu.1000-2000 sene geriye gidersen gorecegin kurtler cok daha esmer hatta kapkara olacaktir. - +1 yıl
Kurtlerin orjinal halleri buyuk ihtimalle kuzey hintliler, pakistanlilar ve afganlara benziyordu.
Sonra baska irklarla karisma sonucu tenleri acilarak suanki kahverengi qma bir hintliye veya pakiye gore daha acik kahve rengini almis.
Soran+1 yıl@MGTOWarrior hindistanlılara benziyorlar zaten önume bir kürtle hintliyi getir kim kurt kim hintli anlamam
- +1 yıl
Sicak iklimde esmerlesmek icin bir 2000-3000 sene lazim. Turkler orta asyadan geleli daha o kadar olmadi.
Evet biz Turkler beyaziz.
Esmer olan Turkler gercek Turk degil. Ya turklesmis ya da karismis turk.
Irklar arasi karisma ile 1 nesildede esmerlesebilirsin o ayri konu.
Soran+1 yıl@MGTOWarrior aynen türk kürt evliliğinden olan bir çocuk beyaz ya da esmer dogabilir mesela
- +1 yıl
@MGTOWarrior senin dislike atacagini veya cevap yazacağını düşünmüştüm ikisini de yapmadın umarım :) neyse eminim ırkım karmadir zaten şu an saf ırkın kaldığını da sanmıyorum en azından çok nadir bulunan bir şeydir.. ama eminim sen gen testini yaptırmış ve %100 Türk olduğunu öğrenmişsindir.. Arkadaşın sorduğu sorunun köken ile ilgisi olduğunu sanmıyorum yani şu anda Kürtlerin yüzde kaçı esmerdir derken %100 Kürt olan kişileri değil de o kültürü yaşayanlari sormuştur diye düşünüyorum
- +1 yıl
Esmer ten baskindir.
Esmer beyaz evliliginden cikacak cocukta buyuk ihtimal esmerdir ama belli olmaz iki uc nesil ard arda beyaz biri ile karisma olursa zamanla esmerlik cekinige donebilir - +1 yıl
Yok dislike i atan ben degilim.
Ben tum irklarin karisik oldugununda farkindayim.
Ben esmer veya beyaz derken irklarin gecmiste global olmayan dunyadaki durumlarindan bahsediyorum. Şu an gunumuzde irk kalmamistir. Onemli olan kultur ve anadildir.
Anadilin ne ise sen osun.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
+1 yılevet degiler mi ne kadar kürt gördüysem esmer kara kuru.
hiç sarışın yok yok bembeyaz tenlide yok yok12 Yorumla
Soran+1 yılortadogulu bir milletin 50 derece sicakta sarisin olması saçma zaten
- +1 yıl
brovo bir erkek sonda anladı TANRIYA ŞÜKÜRLER OLSUN
bence çok değişikler bembeyaz mavi gözlü kızıl olanınıda gördüm esmer olanınıda shjjsshj
28 Yorumla
Soran+1 yılbeyaz tenli mavi gözlu kürt gorursem davul calarim
- +1 yıl
Bende gordum. Cok mu anormal😂
Soran+1 yılyok artik
- +1 yıl
Arkadasim saka mi yapiyosun😂 sana yukardada dedim "zenci" gibi bi tiplemeleri yok ki. Neden aklinda esmer kalmis.
Soran+1 yıl@yeşimkayaa11 ya ben internette hindistan gezi vloglari izliyorum burdaki kürtlerle o hindistanlılar tıpa tıp aynı coo esmerler
- +1 yıl
Burdaki romanlar hindistandaki insanlara benzerler cunku romanlarin kökeni hindistandir
Soran+1 yıl@yeşimkayaa11 kurtlerin de kokeni hindistan
+1 yılBazi videolari izliyorum yaylacilar var bembeyaz kizlar yesil gozluler falan. Kurtlerin genel olarak bi tiplemesi yok bence cok beyaz tenli var.
015 Yorumla
Soran+1 yılyüzde kaci beyaz tenlidir beyaz ten derken esmer olmayan herkesten kastetmiyorum bembeyaz tenlilerden bahsediyorum
- +1 yıl
Sonuçta "zenci" değiller böyle bi ırk tiplemeleri yok. Iran kurtlerine bak süt gibiler.
Soran+1 yılonlar beyws degilki sen beyazlari esmer olmayan herkes saniyosun bugday onlar
- +1 yıl
Sen hepsi esmer mi dedin bende hayir dedim. Sana beyaz bugday diye Kurt mu ayirayim Türkler in hepsi esmer ya da beyaz değil Kürtler de öyle... Ne bileyim yuzu kaçı nedir.
- +1 yıl
Turklerin hepsi beyazdir
Sokakta gordugunuz kurtleri suriyelileri bizle karistirmayin. Beyaz degilseniz Turk olamazsiniz zira Turkler orjini esmer bir irk degildir.
Beyaz tenli cekik gozlu bir irktir turkler. Belki cekik gozlerimizi kaybettik ama halen beyaz tenliyiz.
Esmerlik varsa kanda bozulmada vardir turk olamazsiniz bu durumda.
Kurtler obur tarafta orjini esmer bir irktir.
Burada hintlilerle afganlarla akraba bir irktan soz ediyoruz. Kurt beyaz olamaz.
Eger beyaz kurt varsa onun aslinda kurtlesmis Turk olduguna kalibimi basarim.
Kurt gibi Irani irklar esmerdir.
- +1 yıl
Pardonda kim %100 Türk bizim ülkemizde? Hatta kim yüzde yüz çinli? Kimin ırkında asla bozulma yok diyebilirsin ki? Belki ermenilerde yoktur onlarda yahidi olup kendi içlerinde evlendikleri için ODA BELKİ ki bu asla mümkün değil. Ben sarışın kürt gördüm görmedim mi diyeyim? Nedir yani. Banane ne renk olursa olsun insan insandır.
Soran+1 yılortadogulu bir halk 50 derece sıcağin altında sarısin beyaz tenli olamaz bu imkansiz o kurtlerin kanında turkluk vardir
- +1 yıl
Antropologsun heralde.
- +1 yıl
Sarisin ise kurt olamaz. Genetik olarak imkansiz.
Kurtler irani bir irktir.
Iranilerde esmerdir. En saf iraniler kuzey hindistanda sanskritce konusanlardir.
Onlarda neredeyse zenci gibi. Kahverengi olmayi bile gecmisler kapkaralar.
Yani kurtler orjinde suankinden bile kara tenli bir irk aslinda. Suanda esmerler ama bir 1000-2000 yil geriye gitsek hintli tipli insanlarla karsilasirsin kurt olarak. Suanki kahverengi halleri bile beyazlamis halleri.
Turkler ote yandan esmerlikle hicbir alakasi yoktur. Orta asya sogugunda zaten esmer cikmaz.
Ve ermeniler yahudi degil. Hristiyan. Onlarda kurtler gibi irani bu arada. Onlarinda orjini esmer. - +1 yıl
O zaman bizim ülkedeki beyaz tenli kürtlerin hepsi türk tebrikler kurt irki yariya indi
- +1 yıl
Turkte olmayabilir.
Mezopotamya tarihte cok isgale ugradi.
Onlarca farkli irktan biri olabilir.
Ama Kurt olmadiklarina adim gibi eminim hic yoksa genetik olarak. Kulturel olarak tabiki kurtler. - +1 yıl
Sadece mezopotomya değil bugun yedi göbek istanbullu beyazlarda Türk olmuyor unutma.
- +1 yıl
Yok degilim ama ben eskiden avustralyada yasardim.
Orada bir yunan beni siz aslinda yunansiniz, turk degilsiniz diyerek asimile etmeye calismisti.
Bende ona cevap verebilmek icin zamaninda bu irk ve fenotip konusuna cok kafa yordum. - +1 yıl
Sana demedim soruyu sorana dedim antropolog diye o bilgisiz ama cok konusuyor
- +1 yıl
@MGTOWarrior
Azeriler esmer çoğunlukla
+1 yılK*rtler esmer olsun diye iklimi 40 derece yapmış yüce tanrı
02 Yorumla
Soran+1 yılne alakaa avustralya 50 derece ama herkes beyaz tenli sarisin
- +1 yıl
Avustralyadakiler oraya sonradan geldi o yuzden beyaz.
Avustralya yerlileri aborjinler baya esmerdir.
Beyaz tenli birisi isterse 50 derecede yasasin esmerlesmez. En fazla gunesin altinda cok durunca derisi kizarir. Esmerlik dogustan gelir.
Sen esmer adami norvece koyunca beyazlasmayacak.
Beyaz adamimda afrikaya suudi arabistana koydugunda esmer olmayacak. Bu genetik ile alakali.
Cevreye adaptaston olurmu olur ama bu binlerce senelik bir surec gerekir. Oyle bir iki nesilde kimse esmerlesmez.
+1 yılHepsi esmer.
Esmer degilsen kurt olamazsin. Genetigine baktir. Yuzde yuz kurtlesmis Turk cikar.136 Yorumla- +1 yıl
türklerden de esmer var esmer özbek gördüm ben hatta gözleri aynı ordakiler gibi çekikti
- +1 yıl
- +1 yıl
onlar güneydoğuda olan beylikler değildi ki güneydoğuda karak koyunlular vardı
- +1 yıl
Ikiside guney dogu anadoluda ve evet karakoyunlari unutmusum. Onlarda guneydogudaydi. Onlarda nereye gitti.
Ben size soyleyeyim. Zorla kurtlestirildiler ve bu son 100 senede oldu.
Dogu anadoluda guney dogu anadoluda tarih boyu hep turk cogunlugun oldugu topraklardir.
Zaten mantiken biz orta asyadan gelirken hep oralardan gectik ama bakiyorsun turk cogunlugu hep batida. Orada tek bir Turk yok. - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Dna testi ile irk belirlenmez.
Dna testi sana hablogrup verir. Sonra hablogrubunu ulkelerin hablogrub ortalamalari ile kiyaslar tahmini sonuc verir.
Toplumun cogu aptal oldugu icin dna testi yasaklanmali sonra sizin gibi cahillerle ugrasiyoruz.
Hablogruplar ayni ulkeyi birak ayni aile icinde bile cesitlilik gosterir. Dna testi ile irk yani siyahmisin, beyazmisin vs o bulunur ama etnisite (Turk, alman, yunan, kurt, japon, vs.) bulunamaz.
Neye gore kime gore akrabalik olup olmadigina karar veriyorsun. - +1 yıl
dna testinde kimlerle yakın akrabalığın var ortaya çıkıyor hatta dna evrimi bile kanıtlıyor dna maymunlarla çok uzaktan kuzen olduğumuzu bile ortaya koyabiliyor
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği
Bireylerin arasinda akrabalik bulunur dna testi ile yani senin annen baban kim vs onu bulurlar ama irk bulunamaz cunku dedigim gibi hablogrup birak ulkeyi , ayni aile icinde bile cesitlilik gosterebilir.
Hitlerin oldukten sonra yapilan dna testinde hablogrubu mesela somalililerle ayni cikti. Sana gore hitler somalilimi?
Turklerinde yunanlarinda cogu j2 hablogrubuna mensup ama bu demek degilki akrabalar. Yok oyle birsey. Cecenler , askenazi yahudileride j2 hablogrubu. Cecenlerle ve yahudilerledemi akrabayiz sana gore.
Veya orta asya turkleride ingilizlerde r1 hablogrubu. O zaman ingilizler Turklerdenmi gelmis oluyor. Hayir.
Sadece hablogrup ortalamalari benzer. - +1 yıl
hangi ırktan olduğunu bulmuyorlar zaten o ırkın en yakın akrabalığı olduğu ırkı buluyorlar
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Hablogrup ortalamasina gore tamamen tahmini sonuc veriyor.
Akrabalik gostermiyor.
Bu arada ben dna testi yaptim bunlarin sizin gibi cahil kandirma isi oldugunu bilmeme ragmen.
Turklerin cogu j2 ama ben yuzde 40 lik r1 hablogrubunda olanlardanim.
Yani hablogrubum Orta asya turkleri ilede Bati avrupalilar ilede ayni.
Hablogruba bakicaksak tum dunya 5-10 tane ulus oluyor. Yok oyle birsey. Dna testleri coluk cocuk kandirmacasi.
Dna ile etnisite bulunmaz.
- +1 yıl
@aldouss
Bir kanitin var mı benim devsirme oldugum konusunda. Yoksa kaynagin dotummu? Eger cekik gozlu cikarsam o profil fotondaki pacavranin bir ciktisini alip yakacakmisin. Ciddi soruyorum.
Lazlara gelmisken, Karadenizde herkesi sen lazmi saniyorsun. Karadenizin cogunlugu Turktur zaten.
Lazlar orada bir azinlik ve onlar kendilerini bilir. Turk olmadiklarinida. Guney dogudaki turkleride iste bu dogulular kurttur propagandasi ile kurtlestirdiniz. - +1 yıl
- +1 yıl
@aldouss
O bayragi siz safavilerden caldiniz bilader nereden eski oluyor. Savafilerde qzeri Turku olur.
Sizin 1 senelik bile tarihiniz yok. Sizin tarihte tek bir kurdugunuz devlet yok. Kurt tarihi diye anlattiginiz tarih tam bir komedi. Atam dediginiz devletler birak kurt olmayi. cogu irani bile degil.
Med falan deme simdi hicbiri kurt degil. Medler medce konusurdu. Ayni dil ailesinde olmakla birlikte kurtce degildir. Kurtceden ayridir. - +1 yıl
warior birşey merak ediyorum bu konuları neden bu kadar fazla araştırma gereği duydun yok kürtlerin devleti olmamış medlerin kürt olmaması gibi konuları neden bu kadar fazla merak edip ince ayrıntısına kadar araştırdın kürtler sana kötü bişey mi yaptı?
- +1 yıl
@aldouss Devsirme turkiyede vardir ama bunlar azinliktir. Turklerin cogu orta asya kokenlidir. Turk olmak icin cekik gozlu olmaya gerek yok. Belli bir soydan olmak yeterli.
Karadenizde laz bir avuc var. Karadenizliler laz degildir. Turktur. Lazlar ayri ve onlarda kendini bilir.
Su cografi labellar ile milleti asimile etmeye calismayin.
Ben bursaliyim. Dogu ile hicbir alakam yok ama benim kuzenim yari sanliurfali.
sanliurfali tarafindan ailesini iyi tanirim. Annesi babasi kendine Turk, turkmen der.
Dedeside ayni sekilde. Ailesinde tek bir kisi Kurtce bilmez. Hatta Annesi babasi kurtlere kotu gozle bile bakar.
Ama benim su gerzsk kuzenim sirf dogulu, sanliurfali oldugu icin kendini yari kurt zanneder. Annesini babasini dedesini taniyorum. Soyunda tek bir kurt yok.
Iste bu dogulular kurttur propagandasi ile milleti kurtlestirdiniz. Oranin yerli Turklerini asimile ettiniz.
Aynisi balkan gocmenlerinede oldu bir kismina.
Ben bursaliyim ama dedem makedon gocmeni.
Zamaninda osmanli yoruk gocebe turkmen atalarimi balkanlara surmus. Benim tum soyum Turkce konusur. Makedonyada dogmus akrabalarimda bile makedonca konusan yok. Makedonyada koyumuz var herkes orada turkce konusur hatta eskiler makedonca bile bilmez, oradaki yeni nesil bilir. Soyumda makedon olmadigina adim gibi eminim. Soyum yoruk turkmendir. Balkan turkuyum.
Ama mesela benim gerzek kardesim amerikaya okumaya gitti orada neredesin diye sorduklarinda kendini makedon diye tanitiyordu. Sinirlendim sordum nereden makedon oluyoruz diye. Bana biz makedon kokenli turk vatandasi degilmiyiz dedi. Ben cellallendim. Biz Yoruk Turkuz dedim.
Atalarim 600 sene balkanlarda turk soyunu korudu makedonlasmadi. Dedem ata topragi anadoluya bir goctu 1 nesilde kardesim makedonlasti.
Maalesef toplumun cogu aptal oldugu icin kolay asimile oluyorlar hatta ortada asimilasyon yokken bile bkz kardesim.
Sizin taktiginizde bu iste. - +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği
Daha once yunanlardan siz aslinda yunansiniz diye iddiada bulunanlarla karsilastim.
Bir taneside avustralyada okurken zamaninda kiz arkadasimdi. Ben onlara cevap verebilmek icin bu konulari arastirmaya basladim. Tabi bir kere baslayinca gerisi geldi.2018den beri irklara kaf yoruyorum ve Turk milliyetcisiyim.
Asimilasyon, Turkluk, Turk tarihi benim kirmizi cizgimdir.
Kimse bana Turk degilsin diyemez. Kimse Turk tarihini, Kulturunu yok sayamaz.
Cevabini veririz.
Ben yunan, ermeni, kurtten bizi en ilgilendirmeyen afrikadaki bantu kabilesinin tarihine kadar arastirdim. Halada arastiriyorum. Ogrenmenin sonu yok. Eminimki halen bilmedigim cok sey var.
- +1 yıl
bunları araştıracağına yazılım araştırsan öğrensen şu an ayda 10 bin dolar maaş alıyordun
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Kurtlere karsi ozel bir durumum yok. Ben Turke dusman her irka dusmanim. Ugandali turk dusmani olsun onada dusman kesilirim.
Milliyetcilik marjinal bir durum degilde normal olan olmali zira disarida ellerine gecse bizi bir karis suda bogacak insanlar var. Kucukken okulda turkiyenin 4 yani dusmanla cevrili dediklerinde gulerdim. Simdi arttriyorum.4 tarafi arti ici disi dusmanla cevrili. - +1 yıl
peki hiç düşünmüyor musun neden rusa çinliye japona güney amerikalıya değil de bize düşmanlar diye?
- +1 yıl
@KSninMeraklıErkeği Ben grafik tasarim mezunuyum ama Bu sene ikinci universite okuyacagim tarih.
- +1 yıl
kimse kimseye durup dururken sevgi beslemez veya durup dururken düşman olmaz bunu iyice düşün
- +1 yıl
- +1 yıl
Çoğu esmerdir
02 Yorumla
Soran+1 yılyüzde kaçı mesela
Saymadık ki
10 Yorumla- Nasılım? konusunda 311 cevap paylaştı.
7 ayYüzde 70
00 Yorumla Yüzde 90 bence.
00 Yorumla
+1 yılhepsi
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası