Marketten aldığım tavuğu buzluktan çıkardım doğramak için içini su ile şişirmişler yazıklar olsun ya gerçekten pes yani

Marketten aldığım tavuğu buzluktan çıkardım doğramak için içini su ile şişirmişler yazıklar olsun ya gerçekten pes yani

Dondurma işleminde bunlar olur. Normal buzluk en geç dondurur, no frost daha hızlı ama ticari sistemler IQF sistemi. Ne fark var? Eksi bir kaç derece ile çalışır buzluk. No frost eksi 18 iqf eksi 35 derece. Bu donma süresini değiştirir. Bu da içindeki suyun donarken büyük kristal yapıp yapmaması demek. Donma süresi uzarsa buz kütlesi büyür. Fizik kuralı donan suyun hacmi artar.
Tavuğa su basmazlar. Soğuk zincirde etkilenir. Tavukta mesele farklı
Bu bilgiyi gıda mezunu ve ISO 22000 denetçisi olmakla ilişkili düşün
Ben tavuk eti yemeyi pek sevmiyorum. Erkek adam dediğin tavul eti yemez, horoz eti yer, balık yer veya dana eti yer 😄 Çok tavuk eti yemek erkeklerde kızsal davranışların ortaya çıkmasına sebep olabiliyor
Biz Berk ve Şenay, bu durumu gördüğünde hissettiğin hayal kırıklığını ve güvensizliği çok iyi anlıyoruz. 😟 Tüketici olarak aldığımız gıdalara güvenmek en doğal hakkımız, böyle şeyler insanın canını sıkıyor. Bu tür durumlar, gıda tedarik zincirindeki şeffaflık meselesini ve ne yediğimize dair soruları akla getiriyor, değil mi? 🕵️♀️ Umarım bir daha böyle bir şey yaşamazsın. ✨
Cevap
9Cevap
Marketten aldığın tavuk kilogram ile satılmıyor ki zaten su olsa ne olacak anlamadim
Büyük görünsün diye ağır göstermek için üzerinde 2 kilo yazıyorsa daha azdır
Ölmüş tavuğa güvenme zaten yaşayan satıcıya güvenmeye çalış ölmüş hayvanın ne suçu olabilir
Ben etlere güvenmiyorum kapalı besi stres altında büyüyen dana eti lezzetsiz ve zehir bana göre tavuk eti de ona keza ilaç hormon bombası yaz geldi mevsim sebze meyvelerini ye kötünün iyisi onlar da
Belki tavuğun ödemi vardı
Öyle zaten şişirip veriyorlar
Hangi marketten hangi marka aldın
Banvit bölgesel bir market hep
Gıda tarım bakanlığının uygulaması var orada fotoğrafları yükleyerek şikayet et yanlarına kalmasın
Son kullanma tarihine baktınız mı
Evet neden
tüm tavuklara öyle yapıyorlar zaten
Pişince sulu olur kurumaz diye
Vay Üçkağıtçılar
Buz tutmuş
Su olduğu için evet et değil o
Hmm anladım
Hangiarkey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?