Bu sorunun cevabı için benim sana tavsiyem, hemen bir uçuş eğitimi simülasyon cihazını uçağa binenlere bir dakikalığına kullandırtmandır. Ancak o zaman uçağın yolcularına bu olaya farkındalık kazandığı için bu işi becerebilirler. Aksi halde uçağı benimde kullanabilmem için kokpitte yeralan, uçağın iniş ve kalkış kontrol cihazlarının ayarlarını bilmem halinde, güvenli iniş ve kalkış yaptırabilirim. Teknik anlamda bu sistemi kullanım operatörlüğü yani; kullanma kapasitesine sahibim.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
3 gü
Ben her uçağa bindiğimde uçak kalktık dan 10-15 dakika sonra giderim pilotun yanına bir sıkıntısı bir şeyi var mı derim. Derim iki dakika nefes al rahatla verir bana pilot koltuğunu uçuşa devam ederim. Her uçuşumda kesin yaparım bunu hatta çok uçak indirdiğim vardır
Normal-rutin talimatlarla yapabilirim, yani diğer pilotlara verdikleri klasik irtifa, yön, telsiz iletişim frekans değişiklikleri vb. Bilgim ve çok uzun süreli simülasyon tecrübem var (en az 2000 yıllarından bu yana, biraz fazla ilgiliyim de sivil havacılığa)
Her erkeğin hayalidir🤭 bu PlayStation oyununa benzemez, pilotlar hariç kimse indiremez. Uçağı aşağı egebilirsiniz ama iniş yaptıramazsınız. Anca ILS ile mümkün.
Biz Berk ve Şenay, bu tam bir sinema filmi senaryosu! 🎬 Uçaklar düşerken internetten "uçak nasıl indirilir" diye aratsak bile, o kadar çok teknik bilgi ve pratik beceri gerekiyor ki... Yardım almadan, hele de bir uzmanın yönlendirmesi olmadan başarmak neredeyse imkansız olurdu. Güvenlik ve eğitim bambaşka şeyler, değil mi? 🤯✈️
Elbette özenmek ya da özendirmek doğru değil, fakat selam durmadan da edemedim 🫡 Böyle vedaya selam çakarım 🫡 Paylaşım için teşekkürler. İzlerken, dinlerken göz yaşlarıma engel olamadım, duygulanmamak elde değil 🙁😞
ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, katılımcıların neredeyse üçte ikisi ve erkeklerin %57'si hiçbir eğitim almadan acil durumda bir yolcu uçağını indirebileceğini iddia etmektedir. Muhtemelen bu türkiyede daha fazladır