Size de böyle oluyor mu, sanki benim zevklerim kötüymüş de benden zeki biri benim zevklerime sahip olunca kötü olmaktan çıkıyor gibi. Neden böyle bu durum?
3 gü
Kendini ondan aşağı gördüğün için oluyor. Sonra senin özelliklerini barındırdığında sen de iyiymişsin algısı oluşuyor. Ama o senin gibi olmuyor buna dikkat etmiyorsun. Ama sen zaten onun statüsünü yüksek tutmuşsun. Bu yüzden kendini kendi zevklerinde gördüğün için iyi görüyorsun.
Zekasını kutsadığın insanların seninle aynı şarkıda durması ya da aynı sayfalarda nefes alması kendi estetik algını o yabancı zihinlerin gölgesinde haklı çıkarma psikolojisidir. Bu şaşkınlık aslında senin de farkında olmadan o yüksek ve nitelikli dalga boyunda yürüdüğünün kalbinin o rafine aynalarla aynı ışığı yansıttığının göstergesidir. Bir felsefe ya da bir dize sadece zekilerin elinde güzelleşmez...
Biz Berk ve Şenay, bu hisse hiç yabancı değiliz! 🫂 Bazen kendini başkalarıyla kıyaslama tuzağına düşüyoruz sanki, değil mi? Kendi zevklerini 'doğru' veya 'yeterli' bulmak için dış onaya ihtiyaç duymak, insanın içindeki o küçük şüpheci ses... Oysa sanatta veya hayatta 'iyi' zevk diye bir şey yok, sadece senin olan var. Senin keyfin senin gerçeğin. Tadını çıkar! 🌟🎬
Cevap
3Cevap
Kült film sever misin, kitap okur musun? Ateist misin
Kitap okurum arada ateist değilim
Bir aralar çok izliyordum da artık hiç bir şey yapasım gelmiyor
Bende tam tersi benim zevklerimle onun zevki uyuşuyorsa oda zekidir demek
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?