Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Eskileri yâd ediyorum. Çakallarla dans 6' dayım. Sen napıyosun?
0105 Yorumla
Soran5 güDüsünüp duruyorum bugün moralim yok ya
Soran5 güBoyum 160 kilom 48 sence cok mu zayifim?
Erkekler neden sürekli aldatiyor ve sadik degiller?
Evlenmek icin cok mu gec kaldim?
Erkekler neden acik kizlara daha düskün ve estetikli olanlara bakiyor hoslaniyor?
Aklimdaki sorular- 5 gü
Bu konu fazlasıyla derin. Hadi bakalım benim mesai başladı. Öncelikle ben insanı fiziğine göre değerlendirmem. Kişiye göre değişkenlik gösterir. Boy kilo endeksi olarak gayet iyi bir kiloya sahipsin bir kaç kilo alsan iyi olabilir. Aldatmaya gelince, cinsiyetselleştirmeden cevaplamak gerekirse; yaşadığımız şu zaman içerisinde kadın/erkek farketmeksizin kişilik bozukluğu olan her birey aldatıyor. Kutsal olan sevgiyi basite indirgediler, eskilerdeki gibi seven kalmadı. "Seni seviyorum" u değersizleştirip dillere pelesenk ettiler. Çok kolay bir şekilde türetiliyor bu cümle. Önceden bunu duymak için neler neler verirdik. Duyduğumuzda sevinçten deli olurduk. Sadakat denilen şey kalmadı. Böyle seven insan kalmadı mı? Evet var ama onlar da karşı tarafın istekleri doğrultusunda filtreye takılıyor, düzgün seveni de seven olmuyor. Evlenmek için geç kaldığını sanmam. Bu durumu kendine problem edip moralini bozma, mutlaka hakettiğin değeri gösterip seni seven de çıkacaktır. Tesettürlü veya açık olan hanımlara gelecek olursak; yine kişiye göre değişir. Şahsen benim için bu belirleyici bir kriter değil. Erkekler tesettürlü sevmiyor diye bir kaide de yok.
Soran5 güSen evli misin yas kac boy ve kilon kac
cok taktim ben kafaya artik
Soran5 güBu artik ailemin cevremin gözüne batmaya basladi ve cok kafaya takiyorum boguluyorum resmen. sen neden hic evlenmedin
- 5 gü
Evlenmeyi tercih etmedim değil. O kişi karşıma henüz çıkmadı. Nasip bu pazardan meyve seçmiyorsun ki takdir-i ilâhi diye bir şey var. Ailenin de gözüne battığını düşünüyorsan; onlara örnekler verebilirsin. Mutlu olamayacağın bir yuvaya sahip olmaktansa evlenmemek daha hayırlıdır. Allah yazmadıkça olmaz ezelden yazılı senin eşin.
Soran5 güCok kötü günler geciriyorum kac gündür konuyu anlatsam?
Soran5 güAnnem sürekli konusuyor ve hic susmuyor yasin geldi geciyo evlenemedin beceriksiz diyor yoldan mi bulayim birini ne istiyorsun dedim caba yok beceri yok ki diyor. sevmedigim biriyle niye evleneyim o zaman formalite evlilik yapayim insanlarin agzi kapansin diye sürekli üste cikmaya calisiyor. senin yüzünden tüm aile mutsuz bütün suclu sensin diyor artik kafayi yiyecem. evde siginti gibi yasiyorum beni gözüyle görmek istemiyor
cok sinirliyim Şu an asiri derecede agir küfürler etmemek icin kendimi zor tutuyorum ya kafayi takmis bana isten gelince alisverise ben gidecekmisim kendisi 24 saat evde oturuyor sabahinköründe ise gitmiyor is yerinde milletin agizkokusunu cekmiyor neymis isten eve gelince ben markete ugrayacakmisim bu normal mi
- 5 gü
Annenin psikolojik olarak problemleri olabilir. Bu durumu sana yansıtıyor hiç anlayışlı birisi değilmiş. Kusura bakma yargıladığım için. Yoldan geçen birisiyle evlenmekte ne demek bu konuyu hiç aklının ucundan dahi geçirme. Maalesef ki ailelerimizi seçemiyoruz. Evlilikle ilgili olarak da çaba yok da neyin nesiymiş. Boynuna ben evlenmek istiyorum yazamazsın ya. Annen senin üzerinde çok büyük bir baskınlık kurmuş. Yaşadığın aile ortamında psikolojik olarak rahatsız olmamak elde değil. Ayrıca sen kaç yaşındasın da bu evliliği bu kadar problem ediyor? Maddi olarak mı yük olarak görüyor seni ben burayı anlayamadım?
Soran5 gübiktim bu hayattan yasim gelmis geciyormus sürekli seninle mi yasayacaz biz sürekli sana mi bakacaz bizi mahvettin senin yüzünden mutsuzuz artik yeter evlen evden defol git diyor icimde hic bir sevgi kalmadi
Soran5 güEvlenmedigim icin basina kalmisim bikmis bize bakmaktan yemek yapmaktan ev isi yapmaktan bikmis hayatim siz olmusunuz brnim hayatim yok diyor
Soran5 gübabamla bir haftadir küsler zaten
gecen hafta evde cok kavga ettiler küfürler falan ben biktim artik bunlardan. kacacak yerim yok insan yok hayattan yasamaktan biktim.
annem eve yeni esya almak istedi ve aürekli her aksam ayni seyi söylüyor alacam yapacam gidecem falan dedi babamda sen ne cok uzattin kac gündür ayni seyi diyip küfürü basti sonra kavga tartisma baya büyüdü aksamlari eve geliyor küs gibi kenara cekilip oturuyor konusmuyor bizimle- 5 gü
Annenin yaşadığı hayat ona ağır gelmiş ve hıncını resmen senden çıkartmaya başlamış. Aile içerisindeki gerginlik ve kavgaların da sebebini sana yansıtmış. İnan bana durumun hiç de kolay değil. Aile içerisinde bu haldeyken nasıl olur da kendine bakabilir kendinle ilgilenebilirsin ki. Annenin gözünde sen evlenince her şey yoluna girecekmiş gibi ama asla öyle değil. Bir kere seni kaybetmiş annen veya kaybetmeye çok yakın. Psikolojik olarak bunalmışsın ve bu baskı da iyice sinir krizleri geçiriyorsun ve kendini de suçluyorsun içten içe. Bilmiyorum inançlı birisi misin ama Allah'a sığın mutlaka sana yardım edecek bu halinden haberdar. Büyük bir sınav içindesin isyan etme. Dua et her şeyin güzel olacağına olan inancını yitirme. Aile içerisinde türetilen bu cümlelere maruz kalmak seni yıpratmış duyguların örselenmiş. Bu arada yaşın kaç ya senin bu kadar yaşın geçmiş diyor?
Soran5 gü32yim Şu an
Evet gergin her gün gergin her gün negatif isten eve gelmeye canim istemiyor iceriye girer girmez surati bes karis laf konusturmuyor aonra sariyor bana kac yasina geldin evin yok barkin yok ne olacak senin bu halin diyor artik sinirden kalbim sizliyor kötü oluyorum- 5 gü
Ya hu hasta olacaksın hasta. Her gün bu sözlere maruz kalmak insanı yiyip bitirir. Özür dileyerek söylüyorum ne yapacakmış bu kadar koca merakını bu annen ya. Dışarıda bir sürü evlenip ayrılan insan var. Hem de çocuklarıyla aile evlerine dönüyorlar. Bu baskıyla evlenirsen hayatın tamamen zindan olur. Diyelim ki evlendin annenin hâli değişir mi? Ayrıca 32 yaş çokta geç değil olabilir belki senin nasibin bu yaşında gelecek belki seneye. Ne işle meşgulsün ve sosyal hayata dair bir şeylerle ilgileniyor musun?
Soran5 güSorun benmisim iste sorun ben mutsuz etmisim kac seneden beri sorun benim neden erkenden evlenip gitmemem, ben onlara mutsuzluk veriyormusum evde oldukca. batiyormusum. odama yeni bir dolap almak istedim. bana verdigi cevap su oldu
kes sesini kac yasina geldin daha bu eve yerlesmeyi mi planliyorsun kac yasina geldin kendinden utan
Soran5 güAlisveristen geliyoruz market alisverisi posetleri yere koydurmuyor mutfak tezgahin üzerine koyuyoruz sonra onlari silip veya yikayip dolaba yerlestiriyoruz. yere birsey döküldü diyelim bin defa siliyor orayi her gün mutsuz keyifsiz bir kisiligi var. hic gülmüyor hep bize laf sokuyor. bende inada bindirdim herseyi o bana a dedikce ben b diyorum. aldigim kiyafetlere karisiyor yok niye her gün kargom geliyormus yok niye yeni kiyafet almiyormusum. lise zamani arkadaslarimla okul cikisi kafeye giderdik veya avmye. zir zir tel acardi nerdesin nerdesin saat kacta geleceksin diye. en son bir ark. dedi ki seninle böyle rahat gezemiyoruz ayse teyze sürekli ariyor sürekli takip ediyor bir daha bizimle gezme dediler. uzun zamandir böyle erzurumdayim sen neredesin
- 5 gü
Annenin kişiliğiyle ilgili problemleri var. Sürekli mutsuz olması hiç normal değil. Hangi kafayı yaşadığını inan çözümleyemedim. Yalnızca şunu anladım ki; annen seni hasta edecek. Hem diyor ki evlen hem de dışarıya çıktığında sürekli arıyor. İyi ama 32 yaşında bir kadınsın artık ikili ilişkilerde elini eteğini senden çekmesi gerek. Bu şekilde hayatına birisi girse bile mutlaka karışacaktır. Yanlış anlama lütfen ama hayatına birisini almış olsan bu defa da bunu mu buldun diyip eleştirecek bir yapısının olduğuna kesin gözüyle bakıyorum. Çalıştığını söylemiştin bir an evvel kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalış. Allah'a dua et, ona sığın belki şu an güç durumdasın ama dua en büyük güç. Sığın ve Rabbimden iste. Durumundan bahset en hayırlı şekilde kolaylıkla bu hâlim ile sana sığınıyorum de. Dertleşmeye ihtiyacın olursa seni dinleyebilirim belki çok uzaktayım ama belki durumunu hiç tanımadığın birisine anlatmak seni bir nebze de olsa rahatlatabilir. Bu süreçte kendini yıpratma üzülme. Ankara 'da yaşıyorum.
Soran5 güBaskalarina karsi cok iyi sevecen birisi ama bize karsi böyle anlamis degilim bende. hep onlar iyi biz en kötüsüyüz. onlarin laflari daha tatli gelir. seninle konusmus olsa sende dersin ne kadar iyi birisi diye ama evde bize karsi böyle degil. isten gelince bizler evde yemek yapar sonra derki biktim size yemek yapmaktan alin yiyin der basimiza kalkar yaptigi yemek burnumuzdan gelir. avmye gideriz bi magazaA girdik diyelim kiyafetlere bakarken su kizin üstüne bak nasil giyinmis der ya alt tarafi kötü bir tshirt mesela neyini övüyorsun
Soran5 güevde yasamiyorum rahatca bile. insan evde mutsuz yasar mi ben yasiyorum. sonum ne olacak bilmiyorum ama yasayan ölüden bir farkim da yok. günü kurtarmalik yasiyorum. cok konusuyo haddinden fazla konusup asagliyor ve baskalariyla kiyas yapiyo
Soran5 güZamaninda birini sevmisim ama terk edildigim icin neden onu beklemisimde birine sans vermemisim. böyle kalmisim kac yasina gelmisim cocugum yokmus olmazmis. herseyden mahkum kalmisim herkesi üzmüsüm
- 5 gü
Anlattıklarından yola çıkacak olursak; annen el iyisi yani dışarıya gösterdiği kişilikle aile içerisinde kişilikleri değişkenlik gösteriyor. Üzülme lütfen bu hayatın içerisinde iyi bile dayanıyorsun inan bana çok güçlü bir kadınsın. Senin nasibin seni bulacak hem de hiç ummadığın bir an da gelecek. Bu çektiğin acıların mutlaka mükafatı olacak sınav olduğunu unutma. Senin sınavın da ailenmiş. Cidden çok güçlü bir kişiliksin herkes dayanamaz sen dayanmışsın sabır et isyan etme. Sen de evleneceksin senin de çocuğun mutlu bir yuvan olacak. Senin çocuğunun olup olmayacağına annen karar veremez. Göklerden gelen bir karar var. Üzme kendini anlatmak istediğin de burada dertleşebileceğin birisi var.
Soran5 güsöyle birsey oldu haftasonu, biz yeni mobilya falan alacagiz eve, bir bakalim nerde ne var dedik, kuzenimde evini xxx yerden dösemis burasi cok iyi bir gidin bakin ordakiler cok iyi yardimci oluyorlar falan dedi, neyse annemle ciktik oraya gittik. oranin sahibi 35-36 yaslarinda bir tane genc bizimle ilgilendi gösterdi falan cocuk benden de gözlerini alamadi sürekli benimle konusmaya calisti bakti falan hos iyi güzel cocuktu. eve gidince bizimkine söyledim fena cocuk degildi tip konusma tarzi vs cok iyidi bana teklif etmis olsa ben bir sans verirdim dedim. iste basladi sana uymuyor senin tipin degil ne buldun onda yok söyle yok böyle dedim yasim kac oldu farkinda misin, onu begenme bunu begenme, senin yaptigin özel siparis gibi senin gördügünle benim gördügüm birmide birde buna karsiyorsun karisacaksin dedim, senin istedigin kisiyle ben neden evleneyim falan da dedim iste sinir oldum cünkü haksizmiyim?
- 5 gü
Biraz önce yorumlarda da belirtmiştim annen bulduğuna da karışacak cinsten. Haklısın hem de çok haklısın ama ailen senin yuvana karışamaz. Bu şekilde önünü de kapatıyor farkında değil. Hayatı sana zindan etmiş durumda. Sana bir şey sormak istiyorum. Diyelim ki evlendin annen evine karışır mı?
Soran5 güHic bir fikrim yok ama illaki konusur ben yanlismisim o dogruymus
Ya zaten ortada birsey yok belki adamin sevgilisi var kiz arkadasi var nerden bileyim ben, sanki geldi bana teklif etti, ben biraz annemin agzini aramak istedim, ama gercekci de oldum o kadar sinir oldum ki ya Şu an düsündükce deli oluyorum resmen. kim ciktiysa hep böyle yapti, is ciddiye binince de yok o sana yakismiyor yok surais böyle yok su söyle diyor. böyle yapa yapa bak kac yasina geldim dedim,- 5 gü
Senin ailenden uzak bir şekilde evlilik yapman daha iyi gibi görünüyor. Tabii Allah bu benim karışmam da asla haddime değil. Ama annen seni bu şekilde yaparak kimseye verecek gibi de durmuyor. Madem öyle kendisi bulsun sana diyeceğim bu defa da sen istemezsen yine baskı kuracak bu seni daha da derinden sarsacak. Ancak şehir dışı bir evlilik seni rahata huzura kavuşturur gibi. Şehir dışı evlilik dememin sebebi ise; bu defa da eşine seni kötüler ailene yuvana maal olur gibi görünüyor.
Soran5 güben odama gectim herkes kendi odasina kimse kimseyle konusmuyor ne sohbet var ne gülmek eglenmek var. evde herkes zoraki duruyor benim icimde zerre sevgi kalmadi artik hic kimseye artik
Benim bir tane sevdigim cocuk vardi, cok önceleri ama,, memlekette yasiyorduk hep beraber, babasiyla babamda cok iyi arkadaslardi, sonra biz baska bir sehire tasindik, buda zaten üni zamani baska yere gitti yazlari artik memlekete gelince bulusur görüsürdük... onun bana karsi hisleri varmis fakat aileler ve cevre yüzünden hep geri cekilirmis var mi bir yorumun buraya kadar ben sana biraz konuyu anlatmak istiyorum tesekkür ederim bu arada
Soran5 güHep böyle ümit verip kaciyordu, sacima dokunuyor gözlerimin icine bakiyodu yasim geregi belkide cahildim bilmiyorum kandim onu sevdim, sonra bir gün dedi ki bizi hep yakistiriyorlar sende biliyosun evet güzelsin hossun baska yerde seninle tanismis olsaydik olurduk ama babamlarimizin yüzünden olmaz el alem bize ne der falan dedi ve baslamadan bitti.
o dönem askere gitmisti her aksam boynunda asilan birsey varmis hatirlamiyorum ismini de orada benim fotomu saklayip bakarmis sevmeyen insan bunu neden yapsin ki?
Soran5 güBu askere gittigi icin bana künyesini vermisti bende onu bana bir isaret veriyor diye kabul etmistim o kadar aptalim ki,, daha sonra askerlik bitti memlekete geldi bu bizde oradaydik o dönem, sonra osira orada cok dügünler vardi ve sürekli bana teklif gelip beni istemeye geliyorlardi bunlarin icinlerinden birisi de onun birseyinin kuzeniydi bu onu ögrenince deli olmus. eger ben o dönem cocuga evet deseydim onunla evliydik bile simdi. dügüne o cocukta gelmis bana bakmaya. dügündeyiz iste bu sevdigim cocuk geldi o kadar insanin icinde beni dansa kaldirdi, belimden de skica tuttu sanki sevgili nisanliymis gibi gözlerimin icine bakarak dans etti. zaten cevre kücük dedikodu cok olur demislerki bunlar birbirilerini seviyorlar diye adimiz cikmis. herkes arkamizdan sallamis anlayacagin. dans bitti dügün bitti eve geldik. bizimkiler basladi lak lak yapmaya sonra ben ona yazdim neden dans ettin neden böyle davrandin canim istedi o cocugu döverim seni birde istemeye gelecekmis falan yapti birseyim degilsin sonucta istemedin ne bu haller falan dedim hem bozuldu hemde güldü
Soran5 güO gece cok konustuk biz ben senden hoslaniyorum hep seni düsündüm bu zamana kadar seni unutmak icin baska kizlarla konustum seninle olmamasi icin savas verdim ama hep geldiginde aklimi karistirdin seninde beni sevdigini hoslandigini biliyorum ama artik yeter daha fazla üzülmek istemiyorum sende bende benimle hemen evlen bu isin adini koyalim, sana simsiki sarilmak dans etmek istedim o günü yanimda simdi olsan sarilir öper hic birakmazdim falan yazdi ben sok oldum tabi hic beklemiyodum ama bir yandan da ona karsi hislerim cökmüs durumdaydi yani kalbim cok kirikti. beni cok üzdün dedim onu nasil telafi edeceksin sen benim ne cektigimi bilmiyosun seni görmezden gelip kendimden uzaklastirmak istedim falan dedi var mi yorumun
- 5 gü
Anladım çocuk seni kıskanmış ve sahibi var demek istemiş ki seni dansa kaldırmış ama o zamamlarda olabilirmiş. Keşke olsaymış diyeceğim ama ben bilmem Allah bilir. O dönemde duyguları varmış ama şimdi geçmişte kaldı. Şimdi artık daha gerçekçi olan şeylerle meşgul olmalısın. Senin önce psikolojik olarak kendini toparlaman gerekiyor. Bu aile içerisinde duygularını kaybedeceksin ramak kalmış. Güçlüsün ve bu gücü tüketmemen gerekiyor. Şu an hoşlandığın birisi filan var mı?
Soran5 güUyuya kalmisim ya burada misin
Soran4 güdevam edeyim hemen
Sonra iste dedim neden bu kadar acele ediyosun bir sürü seyler var sonucta evet senden hoslandigim dogru ama sen bana kac kere ümit verip kactin baska kizlar girdi araya , ailemin haberi yok herkes buna nasil tepki verecek, nerde yasayacagiz bunlari konusmamiz gerek Şu an kendi aramizda kalsin kimse duymasin hazir olmamiz lazim dedim. iste o ailesine söylemis haberleri bile varmis yarin arasinlar sizinkileri söylesinler falan dedi dedim biraz konusalim bu isler böyle kolay degil dedim, iste beklemezsem bak görürsün falan laflari yapti sonra saka saka falan dedi, biz böyle böyle konusmaya basladik, ben o sira tabi aileme söyledim oda ailesine söylemis. ben kimse duymasin adimiz cikmasin dedikce gitmis arkadlasrina da söylemis dügünüm var hazirlikli olun falan diye dedim niye söyledin neden acele ediyosun baski yapiyorsun sürekli artik beklemek istemiyorum, sen yanimda ol istiyorum sarilmak öpmek istiyorum gibi hep bu tarz seyler söylüyordu, boydan foto gönder, yanagini öpeyim sacini oksayayim kokunu icime cekeyim hep böyle seyler yaziyordu. birde bu etraf inlarin icinde en saygili efendi birisi herkes bunu cok sever falan
Soran4 güSonra ben dedim ki biz nerde yasayacagiz beni taniyosun biliyosun ki ben senin bulundugun yerde yasayamam o uzakta is geregi dogu tarafinda yasiyodu buraya geleceksin dedi ben orada yasamam dedim oda dedi ki tayin yapar giderim nereyi istiyorsun hem annenlere hem annemlere yakin olsun ortada olsun Ankara İzmir gibi dedim yok iste sen beni sevmiyorsun da tayin mi istiyorsun ask mesk böyle mi falan yapmaya basladi, sonra babasi demis ki söyle onlara akillarini baslarina alsinlar buraya gelince öyle zirtpirt ailesinin yanina gitmek yok her istediginde gidemez tarzinda seyler söylemisler. bunu ailem duydu tabi sok oldu inanamadilar tabi bu süre icinde ailelerde kötü olmaya basladi. sonra bana hakaret etmeler sen annenlerle yasa oralardan ev tutun hatta beraber yasayim. bence annenler beni istemiyor gibi bir ton laf söylendi o dönem, annesi sey demis artik unut o kizi git kendine baska kendi meslegine dair bir kiz bul evlen,, herkes birsey söyledi ama benim icin önemli olan onun sözleriydi. birini bulda göreyim benim gibisini bulamicaksin kimseye güvenmezsin sevemezsin beni unutamazsin geri dönüsü olmayacak bu isi biterse vs dedi var mi yorumun
- 4 gü
Bu anlatıma göre erkek, ilişkiyi sağlıklı şekilde olgunlaştırmaktan çok hızlıca kontrol altına almaya ve süreci kendi istediği tempoda ilerletmeye çalışmış gibi görünüyor. Sen konuşulması gereken konuları aileler, yaşanacak yer, gelecek planları gündeme getirirken, o bunları çoğu zaman beni sevmiyorsun şeklinde yorumlayıp duygusal baskı kurmuş. Ayrıca ilişkinin gizli ve kontrollü ilerlemesini istemene rağmen ailesine ve arkadaşlarına erken haber vermesi, sürekli evlilik baskısı yapması ve ayrılık ihtimalinde beni unutamazsın, benim gibisini bulamazsın gibi sözler söylemesi de karşı tarafın kararlarını etkilemeye yönelik davranışlar olarak görülebilir. Kısacası, sevgi ve isteklerinin yanında sabırsızlık, baskıcılık ve sahiplenici bir tutum da sergilemiş görünüyor. Ayrıca beni yanlış anlamanı istemem ancak bu kişinin senden boydan fotoğraf istemesi ve konuyu sürekli öpüşmeye getirmesi benim aklıma yatmadı. Bu olay benim aklımı karıştırdı.
Soran4 güNe gibi
Bu sekilde devam etti sonra birden yazmayi kesti iste benim seninle güzel hayallerim vardi ama istekler hic bitmiyor vs ki altin ev araba falan da istemedik öyle birisi zaten degiliz. sonra ben haliyle cok üzüldüm hem sevdim hem adim cikti hem ne bitti ne baslandi ayni eskisi gibi ümit verip kacmis gibi oldu. biz o süre konusmadik dogumgünüm oldu mesaj dahi atmadi, derken ben bunu wpde sürekli online görüyordum ve süphelendim saatlerce duruyordu hemde, facebook vardi yeni birsey paylasmis is yeriyle alakali ve bir kizda begeni atmis yeni bir kiz profilne baktim onun calisigi yeri yazmis yani bu kiz oraya yeni gelmis dedim ya kesin bu kizla konusuyor, bir gün aksam mesaj attim buna iste ne oldu neden yazdin falan dedi dedim ses yok konusmuyoruz ne oldu ne bitti ne olacak ben üzülüyorum senden birsey gelmiyor. bana o aksam o kadar agir seyler yazdi ki, iste seninle olmazmis ciktigima da pisman oldum, hata bende sen ailenle ol yasa ben kendime yeni hayat kuracam sensiz yeni kisilere sans verecem sende öyle yap kendine biz olacak idye bir emir yoktu zaten icimde bir korku vardi el alem ne der diye düsünüyordum öyle de oldu üsütümüzden yük kalkiyor simdi hayatinda basarilar dilerim umarim mutlu olursun dedi bende tabi o an sinirle agzima geleni söyledim sen baskasiyla konusuyorsun bana yalan söylüyorsun iste sevgin bu mu falan filan derken umrunda bile olmayip inkar etti- 4 gü
Anlattıklarını analiz ettiğimde; bu kişi seni gerçekten senin sandığın gibi sevmemiş. Seven insan bir şekilde mutlakaya arayı bulur. Hemen gidip bir başka kızın fotosunu beğenmeler ve ağır konuşmaları saçma olmuş. Kendisi suçlu olan tarafmış. Ailenin yapısını bilerek sende baskı kurmuş. Zaten gitmek için planlarını yapmış. Yok benim gibisini bulamazsın filan bunlar seni üzmeye yönelik olan şeyler. Üzgünüm ama o kişi seni sevmemiş kusura bakma. Ben kendimden biliyorum ki gerçek sevgi bu değil. Ben geçmişimdeki bir insan için ne fedakarlıklar da bulundum. Bu sevgi değil; adam boydan foto istiyor ve sürekli öpüşmeyi dile getiriyor. Sence bu söyledikleri sana mantıklı geliyor mu? Ben ne sevgi ne de mantık anlamında bir bağ kuramadım. Kişi senin duygularınla oynamış kısa ve net. Şimdi de hayatında birisi olmadığı için keşke diyorsun zamanında onunla olsaydı. Olsaydı da inan ki yürümezdi bu kişi duygusal manipülasyona sevk ederdi seni ki etmiş. Üzgünüm cıks bu kişi seni sevmemiş yalnızca duygularınla oynamış. Hepsini planlamış.
Soran4 güBu mesajla bitirdi iste sonra profil resimlerini degistiriyor mutluluk pozlari veriyor gece gündüz konusuyor konusmak istiyorum telefonlarimi acmiyor falan sürekli cevrimici ya neler neler o dönem biz yine memlekete gidecektik buda geldi haliyle biz orada bununla görüstük ben bunu konusmaya cagirdim bir yere orada konustuk bana dedi ki baska birisiyle konustun mu benden sonra hayir dedim sen konustun ama degil mi dedim o yeni gelen kizla evet konustum evlenmek istedim düsündüm o kizla benim bir sucum yok sen getirdin bizi bu yola dedi suclu ben oldum yani yine. kizla sizin inadiniza iyi bir Nisan yapacaktim ama kizin baska sevgilisi varmis cocukla aralari limoniymis benle konusmus sonra cocuk kiza dönünce kiz kararsiz kalmis buda kizi terk etmis yoksa sizden senden cok güzel bir intikam alacaktim dedi beni o kiza söyledin mi dedim evet dedi asagalik utanmaz birisin bir orspuya beni mi sattin çok kötüsün dedim sonra ben agladim olan biteni kabullenemedim
Soran4 güDaha bitmedi ben o dönem cok üzüldüm 25 yasindaydim ondan sonra bu bana dönmedi zaten karar verdim demisti bende onu kabul etmezdim bunca sey oldu ama seviyordumda. sonra bu calistigi yerden bir kizla daha tanismis, bu kizlada yaklasik 3 sene falan sevgili oldu, kiz sürekli baski yapmis buna artik evlenelim kac sene oldu seni bekliyorum falan demis ki kizda hakli sonra kiz bunu terk etmis, terk edince kizi tutmus ailesine götürmüs tanistirmak amacli. bu sefer kizi annesi begenmemis bula bula bunu mu bldun diyince kiz demis ki artik ne zaman istemeye geleceksiniz ailem bekliyor, buda demis ki annem seni begenmedi onu ikna etmeye calisiyom demis var mi yorumun
Soran4 güSonra bu kizdan da ayrildi cok dertlenmis olmali ki benimle konustu iste basina böyle seyler gelmis benimle cok istemis ama olmamis sen ailene cok baglisin seni koparmak istemedim ben o kizla hayaller kurdum ama annem mahvetti ben artik bu yastan sonra evlenemem o kizin kanina girdim vicdanim rahat degil falan dedi ondan sonra biz bununla hic görüsmedik konusmadiktta ta ki benim ailemden birisi vefat edene kadar
Apar topar memlekete gittik oda vardi o süre sonra konustuk teselli amaci bilirsin, eve gelen gidenler oluyordu zaten orada herkes herkesi tanidigi icin laf sözde cok olur. o sira bunun arkadasinin karisida bizlere geldi bassagligina arkadasinin karisi benimle konustu falan. sonrasinda sanirim kadin gitmis kocasina beni söylemis oda gidip buna söylemis bir sürü sey yine neyse sonra biz vefat icin konustuk baskada konusmadik aylar gecti bu cikmis haberim olmadan benim buludungum sehire hatta is yerimin kapisinin önüne gelmis asaga inince onu görünce sok oldum inanamadim var mi yorumun
Soran4 güSence ne icin gelmistir bir tahminin var mi bunca zaman sonra
ben taniyamadim onu o kadar iyi birisi olmustu ki sanki eski günlerdeki gibi iyi davraniyor bütün olan biten sanki yasanmamis aramizda hic o konusmalar olmamis gibiydi
Soran4 güSonra bu benimle gezmek dolasmak istedi bana buralari göster görmedim kafeye falan gidelim dedi iyi dedim terslemedim de ordan burdan konustuk, evlenmeyi düsünmpyor musun aday falan var mi dyie sordu, ona cok teklfi eden kizlar varmis ama bu hicbirine bakmiyormus bana bunlari söyleyip durdu sonra dedi annenlere de gideyim bir ziyaret edeyim dedi beraber bizim eve geldik annemlerde sasirdi onun gelmesine tabi etraf yine duymus bunun geldigini bir ton laf cikarmislar benim icn geldigini baristigimizi falan düsünmüsler. neyse bizde oturdu cay falan icti sonra onun amacisi var burada onlarda kaldi ertesi gün yine bana telefon acti bulusalim falan dedi yemek yemege gittik avm yerlerini gezdik parasi yoktu vardi ama az ona istedigi seyi ben aldim biz böyle yürüyorduk yavas yavas bana instasindaki kizlari göstermeye basladi sonra bir tane kiz gösterip su kiz varya bizim ordan iyi bir kiz dedi bende kim bu dedim bizim ordan ya falan yapti sonra durgunlasti konu kapandi buraya kadar yorumun var mi sence o kizi bana neden gösterdi bir fikrin var mi merak ettim
bu arada az kaldi anlatacaklarim tesekkür ederim- 4 gü
Bunca yorumun arasında inan bana şunu çıkarttım ki; senin kendine saygın kalmamış. Onca şey yaşamışsınız kapının önüne koyman gerekirken daha muhabbet etmeye devam etmişsin. Sana kızı şundan göstermiş; bak benim taliplerim var diyerek sana nispet yapmış ve onu kıskanıp kıskanmadığını öğrenmek için bunları sana yaşatmış. Ayrıca sen ona karşı halen boş değilsin bu da açık ve net.
Soran4 güBak bana iyi davraniyor yakinlik gösteriyor gözlerime bakiyor eli sacima degiyor öpecek gibi yapiyor ama baska bir kizi da gösteriyor sence neden? avmde ben ojelere bakiyordum bana dedi ki ben sana süreyim mi? ne anlarsin bunlardna
herkes cok seviyor herkesin isini gücünü yapiyor herkes bu kisiye kizini vermek ister ama icini bilen kimse yoktur
ne düsünüyorsun peki hakkinda anlatacaklarim bitmedi bu arada ama az kaldi cok tesekkür ederim bu arada dinleyip yorum yaptigin icin
Soran4 güDevami söyledi oldu bu kizi bana gösterdi sanki yeniden flört ediyormus gibi bir hali vardi ama ben mesafeli davrandim her neyse veda günü bu bilekligini benim odamdaki cekmeceye koymus o gittikten sonra gördüm yazdim buna neden koydun falan diye öyle istedim hatira kalsin falan dedi bununla 1 hafta telde konustuktan sonra bu yine soguk yapip yazmadi ardindan ögrendim ki o bana gösterdigi kiz ile zaten konusuyormuslar, kizla bulusup gezmek istemis fakat kiz ailesinden korktugu icin bulusmak istememis oda sinirlenmis cekmis benim yanima gelmis. ama benim hic birsey den haberim yoktu hatta hic kimsenin kizla bilmiyorm kac ay konustu artik bilmiyorum bu kizla ciddilesmisler bir kac önce hem Nisan hem nikah yapip tayinini aldirip kizin yanina gitti beraber yasiyorlarmis baska yapmis olsaydi bunu kinardi, yaza da dügünleri var ben neye ugradigimi sasirdim en cok canimi acitan ise benimle alay edip yalan söylemesi birde benden tebrik mesaji beklemis
Soran4 güSence bu kiza nasil karar verdi? kendi ayni sehirinde oldugu icin mi yoksa kizi cok övdükleri icin mi? yoksa sadece meslegine mi aldandi? bak ben yedirdim icirdim cimri birisi degilim lafini etmem seni de tanimadigim icin herseyi anlattim, yigenlerine ailesine ona almadigim yapmadigim sey kalmadi kim olsa yparim aramam da fakat bu kiz ve ailesi hem cimriymisler hemde ona aldirmadiklari sey kalmamis en pahali altinlar nisani erkek tarafina tutturmuslar araba yok demis araba almislar hepside krediyle birde cikmis bu kizi ve ailesini övüyormus anneme neden?
- 4 gü
anlattıklarından dışarıdan bakınca o kişinin bu kıza karar vermesinin tek bir nedeni varmış gibi görünmüyor. Aynı şehirde olması, meslek durumu, ailesinin onaylaması ve ilişkinin o dönemde ilerlemiş olması gibi birçok etken bir araya gelmiş olabilir. İnsanlar bazen mantıksal sebeplerle, bazen de duygusal olarak bağ kurdukları için evlilik kararı verirler.
Ama bence asıl mesele neden onu seçtiği değil; sana karşı dürüst davranmamış olması. Sen onun hayatında ne olup bittiğini bilmezken, başka biriyle ciddi şekilde ilerliyormuş. Bileklik bırakması, hatıra söylemleri ve sonrasında gerçeklerin ortaya çıkması doğal olarak seni kırmış. Canını acıtan şey büyük ihtimalle onu kaybetmekten çok kandırılmış ve yedekte tutulmuş gibi hissetmek.
Kızın veya ailesinin cimri olup olmaması da aslında sonucu değiştirmiyor. İnsanlar bazen dışarıdan eleştirecekleri şeyleri kendi hayatlarında kabul edebiliyorlar. Bu da onun tercihi. Senin annenin yanında onları övmesi de muhtemelen yaptığı seçimi haklı göstermeye çalışma isteğinden kaynaklanıyor olabilir. Kişilik bozukluğu olan birisi bana kalırsa. Sen ucuz yırtmışsın aslında ama şu an ki o yalnızlığın seni hep ona çekiyor. Seni kullanmış ya resmen kullanmış.
Soran4 güKizin abisini falan taniyormus zaten kücük bir yer oldugu icin evet o onu taniyor birde laf söz cok olur. anneme sey demis iste kiz cok iyi hic gözü yükseklerde degil sasali bir hayat istemiyor gözü tok demis akli sira bana laf vurmus anlayacagin ya ben ondan hic birsey istemedim ki sadece tayin yap buraya yerleselim dedim simdi ki kiz yukarda yazdigim seyleri yapmis ama onlari konusan yok. üstelik kiz kapali daha dügünleri de olmadan ayni evde yasiyorlar
Canını acıtan şey büyük ihtimalle onu kaybetmekten çok kandırılmış ve yedekte tutulmuş gibi hissetmek.
evet en cok canimi acitan da bu- 4 gü
Kusura bakma da bu çocuk tam bir şe. rfsizmiş. Kalkmış bir de ailene bunları söylemiş. Sen anlattıkça ben dolup taştım sinir krizlerine girdim böylelerine nasıl oluyor da saygı duyup daha muhabbet edebiliyorsunuz cidden anlamıyorum. Kadınların bir çoğu böyle ama kişiliksiz olanları seviyorlar mazoşistlikten mi bilmiyorum ama yırtık denilen erkekler ilginizi çekiyor. Evet kişi seninle resmen elinde avucunda oynatmış hâlâ da aklında bir şekilde kalabiliyor. Şimdi sen söyle bakalım bu sana yakıştı mı?
Soran4 gümutlu olmasini istemiyorum ikisinin de. cünkü hak etmiyorlar onca sey olupta bu sekilde nasil mutlu oluyorlsr. ayrica kizi beni de söylemis onu istedik ama sehir yüzünden isimiz olmadi demis. yarin bir gün bu kizla yan yana gelince ne olacak
Herseyden ve herkesten cok ama cok biktim
ben ondan tiksiniyorum zaten
Soran4 güBütün söylediklerinde haklisin aslinda gec fark ettim herseyi olan da bana oldu zaten
Soran4 güOlabiliyor böyle seyler de ben ondan sonra ne kimseyi sevdim nede güvenebildim
Soran4 güOldu bir hata tamam da annem bu konuyu neden sürekli bana söylüyor? basta bu cocugu istemedi bunlar yasananilca beceriksiz cocuk nasil iyidi kacirdin dedi yine ben suclu oldum daha sonrasinda da bana simdi kiziyor o cocufu bekledin de böyle oldun diye hayir gelmis olsaydi bile yine istemeyecekti
- 4 gü
Bak valla artık haddim olmayarak sana kızacağım iyice doldum zaten kendine yaptıklarından dolayı. Senin annenim zihninde bir rahatsızlık var bunu artık kabullen. Dünyanın en iyi erkeği de gelip istese mutlaka bir kulp takacak anlıyor musun? Bu onun kişiliği bunu kabullen artık. Sorun sende değil onda. Seni hasta edecek sürekli sana kendini sorgulattırıyor. Fiziki şiddetten öte zihinsel şiddete maruz kalıyorsun. Bırak şu annenin söylediklerini. Bu hayatta her zaman yanımızda ailelerimiz olmayacak. Bak 32 yaşındasın ve artık kendi kararlarını kendin vereceksin. Sessize al anneni söylediklerini zihninde canlandırma.
Soran4 güYok dinlemiyorum ki zaten artik ben ne istedigimi ne istemedigimi zaten biliyorum bana teyzemler annemler birilerini söylüyor bana uymayan birisi biliyorum istemiyorum diyorum sey diyorlar bi konussaydin tanisaydin yahu istemedigim kisiyle neyini konusup taniyacam bide sülük gibi yapisanlar var ben baska bir soruda yine böyle derdimi anlatmistim birisi yapisti bana sürekli yazip duruyordu ruh hastasi valla
- 4 gü
Ismarlama evlilik olmuyor maalesef. Bak kendi kararlarını kendin verebiliyorsun. Ancak ben annenin söylemlerini takmadığını pek inanamıyorum. İnsanız neticede; annen bu ister istemez aklına takılır takılmasa burada 69 yorumu aşındırmazdık değil mi 😅 o nedenle biraz daha zihnini temiz tutmaya çalış. Buradan mı yapışan var ☹️ bilemedim. İstemiyorsan zorla güzellik olmaz ki. Demek ki anlayışı kıt birisiymiş.
Soran4 güVardi evet yani demem su aslinda mesela o bana tavsiye ettiklerin biriyle öylesine konusmus olsaydim ve istemeseydim ve o kisi bana sülük gibi yapismis olsaydi ne olurdu
Soran4 güEvet cocuk cok iyimiste istememisim de ya banane yani hayir sunu anlamiyorlar o kisiyle ayni rvde ben yasayacam ben yatacam afedersinde bunu hic mi düsünmüyorlar
Soran4 güÖyle ya zaten istemedigim biriyle evlenmem zaten ben. ben artik cikiyorum uykum geldi. bunca zaman beni dinleyip yardimci oldun cok tesekkür ederim 😊
Soran3 güNasilsin napiyorsun ya ben yine biraz doldum 🥲
Soran3 güSana bu mesaji atmak istedim bugün cok doldum yine. eski resimlere falan baktim bugün ve cok üzüldüm gecmiste yasadiklarima güzel günlerin gelmeyecegine yaslandigima üzüldüm kahroldum. ailem yaslaniyor ben yuvami kuramadim hic kimse birsey göremedi bunlar beni cok üzdü. resimlere baktim eski halim daha neseli güzelmis simdi ise yaslandigimi gözlerimin icinin gülmedigini fark ettim cok fazla degismisin keske o zamanlar daha güzel günler yasasaymisim ve yasattirsaymisim diyorum. benim yüzümden herkes üzülmüs hemde kendimi üzmüsüm. birini sevdim ve terk edildim diye. hayattan vazgecmisim o kadar canim yaniyor ki Şu an . anlatacak kimsem de yok sana anlatmak istedim 🥲🥲
- 3 gü
Günaydın ☀️ geçmişte yaşadığın şeyler için geleceğe umutsuz bakman ne kadar doğru? Hem nereden biliyorsun ki geleceğinin geçmişinden daha güzel olmayacağını. Hâlâ geçmişte kalmaya devam ediyorsun, geleceğini de bu şekilde koyu renklere boyuyorsun. Üzüntüyü bir an evvel bırak, geleceğe sabır, umut ve dua ile sarıl. İnsan bazen öylesine yalnız kalır ki bu yalnızlık hiç geçmeyecek gibi gelir ve ruhun artık sıkışıp kalır. Ruhunu sıkıştırıp durma artık. Hem sen Allah'ın senin için vaadini mi inkâr ediyorsun. Yapma Allah'ın gücüne gider, yalnız değilsin o hep yanımızda ve yaşadığımız en derin üzüntüleri, kederleri, dertleri hepsini biliyor ve bunlara müsaade ediyor. Ona bu durumu hiç anlattın mı? Yakınlık kur samimiyetle iste güzel günlerin geleceğine olan inancını kaybetme ona sarıl içhuzurunu öncelikle onunla doldur. Rabbin sana verecek ve sen hoşnut kalacaksın. Ben seni dinler, yönlendirmeye çalışırım ancak, her şey yine senin elinde. Olumlu düşünceleri hayatının merkezine koy, senin diğer insanlardan ne eksiğin var.
Soran2 güBilmiyorum bu baska birsey sanki
yasadigim onca seyler pismanlik gelmeyecek zaman ben kendim degismisim yaslanmisim arti ailemde öyle bunlari düsündükce cok ama cok pzülüyorum
Soran2 güBugün yine moralim cok bozuldu. ben foto cekinmeyi sevmiyorum eskiden severdim ama artik canim hic cekinmek istemiyor. kendimide sevmiyorum zaten. bugün annem dedi ki Instagram ve wp fotoraflarini niye hic degistirmiyorsun normal degilsin kac senelik foton duruyor dedi bende istemiyorum kalsin öyle dedim normal degilsin insan hic mi cekinmez dedi fotolarima baktim en son yazin 2-3 tane cekilmisim oda zoraki yani istedigimden degil de bugünde buna moralim bozuldu ainir oldum
Soran2 güEvet mutlu degilim huzurlu degilim. aile evinde diken üstündeyim sürekli baski yiyorum sürekli asaglaniyorum. yaptigim birsey begenilmiyor mesela hep ezmeye calisiyor halbuki hersey gayet güzel ve normal ama böyle yapildikca bana hic birsey yapasim bile gelmiyor. senin olsa gelir mi ailen sana her gün her gün böyle baskilar yapsa yüzüne konussa benim yerimdr olsan ne yapardin? gidecek yerim yok kalacak yerim yok odamdan baska. odama ayna alayim diyorum mesela laf direkt su oluyor kac yasina geldin bu evden gitmeyi düsünmüyorsun da daha yerlesip ayna almayi mi düsünüyorsun oluyor. ben ne yapacagimi sasirdim artik evlenip defolayim diyorum düzgün insan yok ha olsa bile benim sevmem lazim ben kimseyi sevemiyorken kendimde dahil bir baskasini nasil sevecem? ha diyelim ki sevdim ya annem o ilk cocuga neler dedi sevmedi terk edilince o olsaydi dedi cpcuk baskasiyla nisanli simdi, sürekli onun arkasindan atiyor her gün evde kötü seyler söylüyor tamam hakli ama neden halen o konusuluyor sonra laf dönüp dolasip bana geliyor yok iste sen onu cok istedin sevdinde kendi yoluna bakmadin ya ben nasil bakayim bu o kadar kolay mi? zerre icimde ne heves var ne mutluluk. burdan konusup sonrada soruyu silecem zaten yorumlar kalsin istemiyorum. tesekkür ederim sanada
- 2 gü
Yaşadıklarını basite aldığımı mı sanıyorsun. Sürekli olarak söyledim zor zamanlardan ve süreçlerden geçtiğini, güçlü olduğunu defalarca kez belirttim. Senin o çocukla ilgili bir suçunun olmadığı ortada. Sevmişsin beklemişsin takılı kalmışsın bu dünyanın sonu değil ya. Dünya da bir sürü insan var illa ki sevip sevileceğin birisi çıkacak. Ailenin sana yüklendiği yetmiyor gibi sen de kendine yükleniyorsun. Kendine yüklendikçe eline geçen ne? Bir sen mi bekâr kalmışsın, dön de bir bak etrafına. Ülkemizde evlilik oranlarının düştüğünü söylüyor yalnız değilsin senin nasibinde çıkıp gelecek. O gelene kadar kendine çeki düzen ver biraz hayata tebessüm et.
Soran2 güBende diyorum herkes bekar vs diye yok o söyleymis yok bu böyleymis diyor savunmaya geciyor. artik cok biktim herseyden.
wp ve Instagram foto ben hic degistirmem
foto cekinmeyi sevmem
senelerdir ayni foto durur
cevremin bu gözüne batmis olmali ki konumuz benim neden foto degistirmedigim, sorunluymusum degistirmedigim icin aksam aksam sinirlerim zipladi. telimde hic fotom yok mesela cekinmiyorum sevmiyorum gecen yazdan kalma 1-2 tane
- 2 gü
Valla sen de değil sana bunu söyleyen her kimse sorun onlarda. Olabilir fotoğrafını değiştirmiyor olman sorun olabilir mi ya. Onlar sırf sana laf söylemek için hergün yeni bir şey çıkarıyorlar seni hasta edecekler hasta. Yaşadığın evde hergün böyle sözlere maruz kalarak seni yaşamdan iyice soğutuyorlar. İnsan mutsuzken fotoğrafta çekinmek istemez ki. Yaşamdan keyif alacağın, seninle ilgilenen birisi olduğun da bak nasıl hayata bağlanacaksın. Yaşadığın bu günlerin hepsini işte o zaman unutabileceksin. Kendini sev, değer ver artık diyorum kötü bir şey mi söylüyorum beni de yanlış anlıyorsun.
Soran2 güYok seni yanlis anlamiyorum ya 😀 dogru diyorsun. bana hic kimse güzelsin iyisin vs hic kimse demedi ki ben ailemden bile duymadim. kuzenime annesi kizim prensesim der ben hic öyle birsey duymadim. sana sunlari da söyleyeyim benim ailem yani zor günler gecirdik maddi ve manevi olarak borc iflas konulari. ekmek alacak paramiz olmadi ben ise girip calistim eve baktim borclari bitirmeye yardimci oldum ve halende aileme bakiyorum bunu kim yapar? ne yedim ne gezdim arkadaslarimla ne bir sinemaya gittim bom bok bir hayatim oldu benim halen bu yaptiklarim görülmüyor
- 2 gü
Ben 15 yaşındayken ayrıldı ailem. 19 yıldır annemle birlikte yaşıyorum. Belki senin yaşadığın kadar değil ama ben de çok zor zamanlar geçirdim. Hâlen de maddi ve manevi anlamda zor günler geçiriyorum. Ben de sevdim sevilmedim. Ben de senin gibi yıllarca birisine takılıp kaldım. Senin içinde birikenleri o yüzden gayet iyi anlıyorum. Buradan konuşunca basite indirgediğimi düşünüyorsan yanılıyorsun. Sinirlisin içindeki öfkeyi yatıştıracak sakinleştirecek seni anlayabilecek birisine ihtiyacın var. Bu sayfa da sinirini dökebilirsin sorun değil. Ben seni dinlerim önemli değil. Sinirini burada boşalt. Ama yeter ki artık zihnini bulandırma.
Soran2 güGünaydin nasilsin evet haklisin ya aslinda herkesin bir derdi var hayat kolay degil biliyorum. ben cok pisman oluyorum düsündükce yani geriye bakinca keske böyle olmasaydi dedigim o kadr cok sey var ki aslinda ben hayatima bakmaya calisiyorum fakat evde olunca baskilar konusmalar vs vs beni derinden üzüyor elimde degil, basta annem yaptiklari konusmalari insani o kadar derinden yaraliyor ki anlatamam sana bunu. her gün baski her gün huzursuzluk kim dayanir buna hayir anlamadigim neden normal bir hayatimiz yok ve neden olmuyor neymis sen evleinince olurmus onun bile garantisi yok ki. insan kendi evinde huzurlu olmak ister ben ise geliyorum eve gitmeye canim istemiyor bu nereye kadar gidecek böyle inan bilmiyorum.
- 2 gü
Tünaydın ☀️ iyiyim teşekkür ederim. Sen de iyisindir umarım veya iyi olmak için bir adım attın diye umut ediyorum. Pişman olmamak için geçmişi düşünmekten vazgeçmelisin. Zaten evdekiler geçmişini yeterince açıyorlar. Değişim senin elinle gerçekleşecek. Mesela aynayla barışarak, yaşlandığını umursamayıp hâlâ gencim ve güzelim diyerek, hayatı her ne kadar zor şartlarda da olsa sevmeye çalışarak, hastalığın olmadığı için şükrederek, evdekileri sessize alarak, gamsız olarak, yeniden birisini sevmeye çalışarak, kendine iltifatlar ederek vs. dilersem sonsuza kadar yazarım ama buna gerek yok. Bugün kendin için bir adım at. Mesela emoji kullan bir kere olsun yüzün gülsün, tebessüm etsen olmaz mı? Ne kaybedersin ki tebessüm etsen. Kırılan kaşın düzelmiş olur hem ☺️
Soran1 güDeğişim senin elinle gerçekleşecek. Mesela aynayla barışarak, yaşlandığını umursamayıp hâlâ gencim ve güzelim diyerek, hayatı her ne kadar zor şartlarda da olsa sevmeye çalışarak, hastalığın olmadığı için şükrederek, evdekileri sessize alarak, gamsız olarak, yeniden birisini sevmeye çalışarak, kendine iltifatlar ederek vs.
bu yazdiklarin beni o kadar motive etti ki anlatamam. söylediklerin cok dogru en önemlisi de saglikli olmak aslinda gerisi bos.
Ne kaybedersin ki tebessüm etsen. Kırılan kaşın düzelmiş olur hem ahaha buna cok güldüm ama simdi :D tamam bak artik gülümsüyorum :D
Soran1 güIcim buruk olmasina ragmen yinede iyiyim söylediklerini aklima yazdim 😊 bizler böyle mutsuzken bizleri mutsuz edenler sence nasil mutlu olabiliyorlar
- 1 gü
Şöyle düşün ki; kötü olan insan insan kötüdür bazıları insanları mutsuz ederek ruhunu besliyor. Fıtratın da bu var yani. Her ne kadar örneklendirdiğim şey biraz ağır bir benzetme olsa da şeytanı düşün, sana kötülük yaptırarak mutlu oluyor, onun amacı da bu öyle düşün. Söylediğim şeyler yaşam felsefen olsun aklına, kalbine kazı. Sen kötü birisi değilsin fazlasıyla acı çekip, gülmeyi unutmuşsun ben sadece biraz hatırlatayım dedim kötü mü oldu gülüp tebessüm etmek 😊 kim bilir en son ne zaman güldün ve ben eminim ki gülmek ne çok yakışıyordur sana ☺️ dimi itiraf et hadiii 😄
Soran1 güEvet gülmeyi unuttum yasamayi unuttum mutlu olmayi unuttum cünkü ufak tutunacak dalim bile yok cok sükür saglikliyim saglikyiz
Soran1 güCok iyiisin güzel kalbin var hic tanimadigin birine kac gündür laf anlatip derdini dinliyorsun cok tesekkür ederim bunun icin 😊
Soran23 saBugün daha iyiyim gün gectikce daha iyi olacagim insallah : )
Ben artik bu soruyu sileyim diyorum gelen giden herkes okudu kalmasin :D
Soran19 saSana birsey sormam gerekiyor benim simdi sadece bu kisi oldu hayatimda aslinda sevgili bile degildik hani sadece isteme gibi birsey olmustu ve sadece kisa süre konusmuslugum oldu ama seviyordum tabi sonra ben iste kmseyi güvenip sevemeyince yasta aldi basini gitti. insanlar bana yasin kac halen bekar misin niye evli degilsin diye soruyorlar, ve hani hic sevgilimde olmadi bu yasima kadar bu beni kötü mü yapar? bir erkekle diyelim tanistim gecmisimi anlatmakta istemiyorum da hani hic sevgilim olmadigini diyince de garip bakiyorlar bu konuda da bana fikirlerini söyler misin yani ne dogru ne yanlis ne yapmaliyim bilemiyorum
- 19 sa
Mesela beni de toplumumuzdaki insanlar 30 yaş üstü erkeklerin bir baltaya sahip olamadığını, kesinlikle bir problemi olduğunu, çirkin olduğu söylemlerinde bulunarak yargılıyorlar. Yani şunu demek istiyorum; toplumumuzda bu zamana kadar evlenemediğine göre bunda kesin problem var diye bir algı oluşturulmuş durumda. Bu söylediğimi yanlış anlama şahsen ben senin gibi birisinin hayatımda olmasını isterdim ancak diğer insanlar böyle düşünmüyor. Kaldı ki senin temiz kalmış olman aksine daha iyi bir şey. O yüzden bunu hiç kafana takıp insanların ne söyledikleriyle ilgilenme. Ağzı olan konuşuyor.
Soran13 saEvet cok konusuyorlar. benim basimdan Nisan bile gecmedi sadece bu kisiyle konustuk ve herkes ögrendi birde bu kisi benim akrabamdi hani aimdi mesela seninle tanistik diyelim bunu sana söylemek zorundamiyim yani söylemelimyiim bilmiyorum.
5 güİyim güldür güldür izliyorum sen napiosun
00 Yorumla- Diğer konusunda 369 cevap paylaştı.
5 güKötüyüm kankam ya :(
00 Yorumla
5 güHastayım yatıyorum gel konuşalım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)5 güİyiyim ya sen nasılsın
00 Yorumla
5 güİyiyiz. Tv seyrediyorum. Sen ne yapıyorsun
00 Yorumla
5 gücanım skkn...
00 YorumlaBekliyorum mesajını
00 Yorumla
5 güKöydeyim iş güç,
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)5 güKafası temas ettiği an aşırı kasılıyor Ya
00 Yorumla
5 güsıkılıyorum
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, selam! 👋 Gayet iyiyiz, senin de iyiliğini dileriz. Şu an yeni podcast bölümümüz için "sabit fikir" kavramının günlük hayattaki yansımalarını tartışıyorduk. 🤔 Ben dün gece eski bir filmde denk geldim, Şenay da bir dizideki karakterle bağ kurdu. 🎬 Sen neler yapıyorsun bakalım, anlat bize? ✨