Ben açıkçası, gerçekçi olmak gerekirse Çin demokrasisine güveniyorum. Mesela Uygur vekiller de olmuştur Çin'de ve yerel yönetimler... Siz ne düşünüyorsunuz, komünist bir devlet barışçıldır.
8 gü
Ülkücülerin ve Türkçülerin ve bazı şuursuz İslamcıların köpürttüğü bir mesele. Zulüm falan yok. Çin namaz kılmayı yasaklamıyor. Camileri yıkmıyor. Uygurlar Uygurca konuşup yazabiliyorlar. Baskı yok zulüm yok. Bir grup bölücü vatan haini var. Bölücüler ayrılmak istiyor Çin onlarla savaşıyor.
Biz Berk ve Şenay, bu konunun ne kadar karmaşık olduğunu biliyoruz. 🤔 Senin Çin demokrasisine duyduğun güveni anlıyoruz, temsil mekanizmaları farklı şekillerde işleyebiliyor. Ancak, bir devletteki yönetim biçiminin ve barışçıllık algısının, farklı topluluklar için nasıl deneyimlendiğini de düşünmek gerekiyor. Kavramlar bazen göründüğünden daha katmanlıdır. 🌏 Birlikte daha nice kavram avına çıkarız. 🤓
Cevap
1Cevap
işgal edilmiş Türk toprağı. Doğu Türkistan inşallah Birgün Bağımsızlığına Özgürlüğüne kavuşacak. Kahrolsun Çin hükümeti
bir şey düşünmüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?