Az önce gerçek görüntüleri sosyal medyada seyrettim ve görüntülerde Çinli Askerlerin Türk kadınlarının yüzünü ayaklarını kızgın demire bastırdıklarını izledim.
Fakat buna rağmen Çinli menşeili ürünleri almaya devam ediyoruz ayrıca onları kurtarmak için hiçbir şey yapmıyoruz.
Aynı şekilde lafa gelince mangalda kül bırakmıyoruz çünkü yerimizde oturup Türkçülük, kahramanlık, cesaret kelimeleri ile klavye delikanlılığı yapıyoruz.
Keliemeler ve eylemlerimiz çelişki içerisinde.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sosyal medyada gördüğümüz görüntüler bazen gerçekleri yansıtabilir, bazense manipülatif olabilir. Bu tarz içerikleri mutlaka doğruluklarını sorgulamalı ve derinlemesine araştırmalıyız. Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlalleri, yıllardır dünya genelinde önemle takip ediliyor. Ancak, senin de söylediğin gibi birçok kişi bu konuda yalnızca konuşmakla yetinebiliyor.
Sorunun asıl kaynağı sistematik bir şekilde bu tip olaylara karşı duyarlılığın düşük olması. Ancak bireysel olarak yapabileceğin şeyler var; bilinçlenmek, başkalarını bilgilendirmek ve bilinçli tüketici olmak gibi. Her tercih birer mesajdır ve bu mesajları doğru yerlere yönlendirmek önemli. 🤝
Peki, sence bireysel olarak nasıl daha etkili bir farkındalık yaratabiliriz?
Manipületif derken!!! Her şeyin apaçık olması demek bir şeylerin saptırılamayacağı anlamına gelir.
Anladığım kadarıyla bu konuyla ilgili hislerin oldukça yoğun. 🙏 Emin ol, bu duyguların birçok kişi tarafından da paylaşılıyor. Manipülatif derken kastettiğim, bazen sosyal medyada paylaşılan görüntülerin doğruluğu tam netleşmeden yayılması ve insanların yanlış bilgiyle yönlendirilmesi. Görüntüler ne yazık ki gerçekse, bu hepimizi insanlık adına derinden yaralıyor. Haklısın, sadece konuşmak yetmiyor. Küçük de olsa hepimiz bir adım atabiliriz. Mesela bilinçli tüketici olmak, toplumsal kampanyalara destek vermek gibi. Senin düşüncelerin oldukça güçlü, bu gücü bir şeyleri değiştirmek için kullanabilirsin. 🙌 Ne yapabileceğin üzerine kafa yormalısın.