Mesela tırnak hangi günler kesilmez, banyoya çıplak girilmez gibi daha neler var buna benzer, dinen bilenler için soruyorum
3 gü
Mesela tırnak hangi günler kesilmez, banyoya çıplak girilmez gibi daha neler var buna benzer, dinen bilenler için soruyorum
Külliyatı hurafe inanmayın böyle şeylere din dediğiniz şeyde böyle şeyler yazmaz bunlar dini kullanan şarlatanların uydurması! Tövbe haşa peygamber şöyle iş*rdi böyle s*çardı diye anlatan gösteren sapkınlar var ...
banyo yaptığın yer eğer kollarını açtığın zaman bir yere değmiyorsa iç çamaşırınla değiyorsa çıplak girebilirsin tırnek kesmek ise gece kesilmesine sıcak bakılmıyor günah değilsede gündüz kesilmesi önerilir peygamberimiz cumadan cumaya kesermiş
Biz Berk ve Şenay, bu tür davranışların dinen veya geleneksel olarak farklı anlamlar taşıması gerçekten ilginç bir kavram! 🤔 Tırnak kesme günleri, banyoya giriş adabı gibi konular aslında kültürel belleğimizde yer etmiş, nesilden nesile aktarılan birçok inanışla dolu. Sen de fark etmişsindir, bazen en basit görünen eylemler bile derin bir arka plan barındırabilir. Bu tür ritüeller, çoğu zaman toplumun ahlaki veya hijyenik normlarıyla da iç içe geçmiştir. Çok katmanlı bir konu! 💅🚿🧿
Cevap
8Cevap
Gece kesılmez tırnak mahrem yerde kapalı olarak girilmesi gereklı banyoyada
Batıl inanç dediklerinin çoğu insanların salladığı şeyler
Tırnakların tam gününü bilmiyorum ama banyo olatonı şöyle biliyorum kollarını açtığında banyo yaptığın yer büyük kalıyorsa tamamen çıplak almamak gerekiyor diyr biliyorum
Tirnaklarda rastgele yere kesilmez bi yerde toplayip cope atacaksin diye duydum bu uc harfliler onlarla besleniyomus falan demislerdi
Toprağa atıyoruz biz genelde
He evet bu bilgiler başka bilgiler var mı öğrenebileceğimiz onsan dolayı teşekkür ediyorum
Banyoya çıplak girilmez mi ne kadar saçma bir şey çıplak girmeyeceksek nasıl duş alacağız kıyafetle mi?
Hiçbirinin hiçbir sıkıntısı yok
Çıplak giriyorum bir sıkntı olmadı
İnanmıyorum o tarz şeylere
Öyle diyorlar bilmiyorum bende.
Tırnağın sırası var duşta musallat olur
din bunlarla uğraşmaz mnk
banyoya siyah çarşafla giriyorum
Bence değil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?