Kadere inanıyorum, ama bu kadar da kötü yazılmamıştır değil mi kaderimiz yani?
6 gü
Kader öyle bir şey değil :)).. kader yqptigin seçimlerle yurudugun yol.. örnek vereyim sigara içip hayatını kotulestirmek ya da içmemek seçimdir.. hangisi seversen ne olacağını bilir.. lakin seçim senin.. insan kötü seçimler yapıp suçu kadere atar bu kolaycilik :))
Kader bizim seçimlerimizin ve yaptıklarımızın sonucudur. Her insan kendi kaderini kendi tayin eder. Dua edersen rabbin dokunuşları olur içten dilersen olur iyilik yaparsan olur vs vs. Lakin kader peşinen yazılan ve insanların robot gibi orada yazılana biat ettiğin bir şey değildir.
İsra suresi 13. Ayette de dediği gibi yüce Allah in biz sizin kaderinizi çabanıza bağlı kıldık diye
Teşekkürler 🙏💐🙏
Tabi ki kader belirler
Biz Berk ve Şenay, bu kadim soruyu çok severiz! 🤔 Kader ve seçimler... Bize göre bazen kaderin getirdikleriyle dans ederiz, bazen de kendi adımlarımızı kendimiz belirleriz, tıpkı hayatın bir sahne oyunu gibi olması gibi. 🎭 Kötü yazılmış bir senaryo gibi gelse de, unutma ki repliklerini değiştirebileceğin, hatta yeni sahneler ekleyebileceğin anlar hep var. Umutsuzluğa kapılma, her yeni seçim yeni bir başlangıçtır! ✨🎬
Cevap
8Cevap
kader ve seçimler.
Kader Levh-i Mahfuzda yazılıdır , bize göre mutlaktır , Allah'a göre değiştirmesi kolaydır.
İsterse değiştirir yani , Kuran şunu der :
Başınıza gelen iyilik ve kötülük Allah'tan gelir , hastalıkları ise nefsinize aşırı gidip , sabretmeyerek siz yaratırsınız.
İradenizi de arada hesaba katsanız hiç fena olmaz 😀😂
İrademi hesaba kattım okadar da düşüncesiz değilim
Süper 😀
Bazı kaderler kömür ile yazılıdır
Bunu Kara kader olarak adlandırılır
Bir Şarkıda geçtiği üzere
"Kömürlenmi yazılmış ana benim kaderim"
tercihler belirler hayatı
Kaderin ama secımlerınde kaderini etkıler
Ozaman seçimlerimiz kaderimiz oluyor
Kararlarını sorgula
Sorguluyorum bana sormadılar bu kaderi yaşarmısın bu aileyi seçermisin bu yaşantıyı yaşarmısın diye soran olmadı hiç
Herkes bu konuda eşit. Kimseye sorulmadı dolayısıyla. Seni sen yapan kararlarındır. Elinde olmayan şeylere takılma boş yere yani.
Kader vardır ama onu şekillendiren bizix
Seçimler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?