İsmim elif. İsmimi begenmedigim icin degistirmek istiyorum. Ailem gunah ve her seyden once bize saygisizlik diyor? Simdi nasil ikna edicem? Gizlice degistirsem cok problem cikacak. Fikirlerinizi bekliyorum
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. Elif adında bir şey yok, düzgün bir isim. Kökeni tuhaf ama. Fenikeceden Arapçaya geçmiş ve Fenikecedeki anlamı (Alep) maalesef öküz.
Aynı zamanda yine Fenike alfabesinin ilk harfi, bu harf şekil değiştirip Arapçaya Elif, Yunancaya Alfa, Rusça ve Latin alfabesinde A, İbranice'ye de Alef olarak geçmiş.
Orjinal hali:
upload.wikimedia.org/.../Phoenician_aleph.png02 Yorumla
Soran+1 yılBerbat iste. Ezgi melis gibi bor isim olabilir
En İyi Cevaplar
+1 yılmesela benimde adım abdülrezzak gibi bişey olsaydı kesin değiştirirdim. günahı felan da umrumda olmazdı. aileminde söylediklerini umursamazdım. sonucta o isimle ömür boyu yaşayacak olan benim. kimse karışamaz. ama elif güzel bir isim değiştirmen şart mı? adalet ismet hikmet süreyya yüksel tarzı bişey olsa tamam hatta şahidin bile olurum ama ismin güzel :)
04 Yorumla
Soran+1 yılİsim degistirmek gunah degil elif dini bir isim oldugu icin gunah diyo bizimkiler. Elif ten daha guzel isimler var ama
- +1 yıl
ya da kezban :D
- +1 yıl
dini isim diye bişey yoktur. arap kültürünü ve dilini biz kendimiz kutsallaştırmışız. sonuçta elif de anlamı olan bir kelime. ben öyle düşünmüyorum sırf kuran dili arapça diye öyle kutsallaştıracak bişey yok. kuranda da geçiyorsa geçsin napalım. değiştir gitsin o zaman. ismin dini boyutu çok saçma bence. mesela benim adım Muhammed olsaydı eğer değiştirirdim ailevi veya dini boyutunu da hiç umursamazdım. sonuçta isim başka bişey inanç başka bişey ikisini birbirine karıştırmamak lazım. unutma ki kuran ingilizce veya almanca da inmiş olabilirdi. ozaman da adın o dillerde bir isim olurdu. o zmanda ingilizce ve almancayı mı kutsal dil kabul edecekti bizim milletimiz. en güzeli bir türkün öztürkçe isim kullanmasıdır. dini değerlerle milli değerleri de karıştırmamak lazım.
Soran+1 yılDogru herkesin fikrine sayginduyulmali
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılelıf ısmıne cok gıcık oluyorum :D
umarım degıstırebılırsın
gunah degıl emınım
yenı ısmın ne olsun ıstıyorsun ?
islama göre ısmın anlamı guzel olmalı dını olarak
cunku ahırette anne baban evlatlarının ısmıyle de sorgulanacakmıs
neden guzel ısın koyulmadı vs dıye
sızınkıler de bu yuzden ızın vermıyor olabılır04 Yorumla
Soran+1 yılBende begenmiyorum. Salak kiz ismi gibi geliyor. Evet bu yuzden kaygilari var
- +1 yıl
bana da oyle gelıyor acık konusayım :)
yenı ısmın ne olacak?
yenı ısmın anlamı konusunda aılenı ıkna etmelısın
Soran+1 yılEzgi melis falan anlami kotu degil yani
- +1 yıl
ezgı olabılır hem alısması da kolay olur :)
umarım orta yolu bulursun
ya da adın ezgı elıf olsun
ıkınızın de dedıgı olsun
sen ezgıyı kullanırsın :)
+1 yılBak canım çevremde elif ismini seven yok demişsin çünkü eminim cevren erken dolu. Elbette bir iki yıl içinde büyütecekler. bir sürü elif diye arkadasım var bir kilide çıkıp elif kötü isim demedi aksine begenen çok. Yaşımsa cok buyuk degil cevremdekiler 18 23 yas arası insanlar. Senin yaşın kaç dürüst ol lütfen
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
35Cevap
yoruma bak ya ezik isimmiş te modern isimler varmış ta. Modern dediğin şey tamamen psikolojik olarak sana benimsetilmiş olandan başka birşey değil " Elif " bir demek tek dmek değil mi? Böyle bir ismin verildiği insana bak şu düşüncen ile sen bu ismi hak etmiyorsun zatne hemen git değiştir daha kıymetli daha layık insanlar var.
01 Yorumla
Soran+1 yılYa ne alaka Allah askina? Daha degerli insanlar varmis ben begenmiyorum size neden bu kadar dokundu bu!
+1 yılbirincisi gizlice değiştiremezsin çünkü çok çok çok belge var ve onların işin içinde olmas gerekiyor cünkü ismini değiştirmek için anne ve babana dava açıyorsun ve çok iyi bir nedenin olmalı mesela telafuzu zor ya da çok uzun anladın mı elifi değiştirmen kolay olmaz diye düşünüyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılYakin bir arkadasim avukat? O yardimci olacak yine de cok mu zor
- +1 yıl
ezgi koymak istiyormuşsun hemen değştr bence :D en sevdiğim isim
Elif çok kötü bir isim değil yani normal. Sen daha modern bir isim istiyorsun bence o yüzden değiştirmek istiyorsun :D Benim anıl mesela gayet güzel memnunum yani az kişide var oğlum olursa da Aras koyacam :D
08 Yorumla
Soran+1 yılAynen o yuzden. Anil ismi guzel bir isim bence de aras ta oyle
Soran+1 yılOnu dusundum ama ailem elif demekten vazgecmicek akrabalarimda oyle
Soran+1 yılO kadar genis insanlar degiller ancak ailemin destegiyle belki kabullenirler
Soran+1 yılİkna olmazlarsa evlenince degisticem veya ayri eve cikinca ama kesinlikle degistircem
- Diğer konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılEzik dediğin ismin bir duruşu ve anlamı var. Ezgi dediğin ismin ne anlamı var? Bence ismin gayet güzel. BBen bile kendi kızıma koymayı çok istedim Ama kuzenimin adı diye gaz geçtim mecburen. Çok istiyorsan ikinci bir isim eklemek istediğini söyle.
00 Yorumla
+1 yılher şeyden önce elif çok güzel bir isim kızıma koymak istediğim isimlerden birisi ikincisi evet biraz saygısızlık olur hem neden değiştireceksin ki? neyini beğenmedin? (ukelalık etmek gibi bir amacım yok)
02 Yorumla
Soran+1 yılYa cevremdekiler koylu ve siradan bir isim oldugunu soyluyor ve bende boyle dusunuyorum
- +1 yıl
bence yanılıyorlar çok güzel bir isim köylü ismi olduğu falanda yok bence on numara isim
türkiyede her 200 kızdan birisinin ismi elif :D dost anlamına geliyormuş bence anlamıda güzel
- Diğer konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılElif her yaşta geçerli bir isim :) Yapma böyle :) Sırf adın Elif diye sana aşık olanlar bile olabilir.. :)
02 Yorumla
Soran+1 yılCevremde elif ismini begenen bir insan bile yok. Bende oyle. Etrafta cok elif var zaten isme asik oluncagini dusunmuyorum. Ve asik olacak biri ciksada yasca buyuk kisiler benim yasimdakilerin begencegi bir isim degill
- +1 yıl
Ön yargılısın :) Her zaman aynı çevrede kalmayacaksın.. :) Sadece şu anda sana çok var diye isminin güzelliğinin farkında değilsin.. :) Hem önemli olan insanın ismi değil içindir... :) Öyle bir Elif ol ki insanlar senin isimini söylerken gülümseyerek , saygıyla , sevgiyle söylesin.. O zaman daha da çok seveceksin ismini :)
Ne kadar güzel bir isminiz var.
Her insan bazen ismiyle alakalı ruhen bile olsa sıkıntılar yaşar.
Çevrenin size söylediklerine çok takılmayın derim.
Gayet hoş bir isim Elif...00 Yorumlabence sıradan olan sensin ölüncede derler sana modern isimli hoşgeldin diye allahım ya burada sorun isim olmamalı neymiş o eski bu yeni insna önce insan olmalı ne yani ismin modern olunca değerin mi artıcak
02 Yorumla
Soran+1 yılYa mesela daha guzel bir isim insanlarda daha guzel cagrisimlar yapiyor her sey isim degil ama bana gore onemlii
- +1 yıl
ya sonuçta bir ismin var belli bir yere gelmişssin aileni kırmana değer mi yarın birgün ne olacağımız bile belli değil madem modern modern diosun elifte kalsın sende yeni bir isim al bırak ailen elif desin sende öteki adını kullan ama inan 2 günlük hayat için kalp kırmaya değmez
+1 yılm. youtube. com/watch? v=ob5KGGHa0K8 elif kaşlarını çatar
gamzesi siğneme batar
ak elleri kalem tutar
yazar elif elif diye... İsmin çok güzel l*n :D00 YorumlaDiğer konusunda 4,2b cevap paylaştı. Ne koycan iki ism kullan birde bu yasa kadar bunu kullanip birden değistirmek garip gelmicek mi utanir insan ne bilim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende değiştirmek istiyorum.. Elbette istemezler yıllardır sana öyle alışmışlar bebeklikten bu yaşına kadar. Ama senin ismin, sana hitap edilen ad. Bence beğenmiyorsan kesinlikle değiştirmeye hakkın var tatlım :D
00 YorumlaElif guzel bir isim ama yinede karar sana ait ben seviyorum bu isme nice siir yazilmis turku souylenmis ben seviyotum scikcasi
00 Yorumla
+1 yılevvela bir kendi ayakların üzerinde dur, kimseye muhtaç olma paranı kazan, o zaman kendinle ilgili özgürce kararlar verirsin...
00 Yorumlaelif ismini mi beğenmiyosun çok güzel ismin var madem isminin elif olmasını istemiyosun ne olsun istersin
02 Yorumla
Soran+1 yılEzgi olabilir melis olabilir beste de hos geliyor kulaga
18 yaşından büyüksen değiştirebilirsin, eğer ailen kızıyorsa Elif isminin yanına bir isim daha eklet ve onu kullan
00 Yorumla- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılElif
Sena
Ece
Mihriban
Bihter
Zeynep
Bu isimlere bayılıyorum sen sacmaliyorsun. .. :@
Adın Kadriye Muradiye yasariye olsa hak verirdim ama bu ne abi Allasen yaa sacmaliyorsun cidden :@00 Yorumla Eğer 18 yaşını geçtiysen bence ikna etmelisin. Çünkü bu senin hayatın, hangi isimle devam edeceğin senin kararın. Kötü bir ad değil bence ama isimler bizim kimliğimiz sonuçta
00 YorumlaElif fazlasıyla beğendiğim bir isim, yine de sana kalmış. Peki değiştirecek olsaydın ne koyardın?
01 Yorumla
Soran+1 yılEzgi melis
Gizli Üye(30-35)+1 yılaynı sıkıntı bendede oldu degiştirmek yerine istedigin ismi ikinci olarak kimlige ekletmeyi teklif et. aynı ıskıntıyı bende yaşamıştım ama yok abi kabul etmiyolar:D
00 Yorumla
+1 yılReşit olduysan kimsenin görüşüne ihtiyacın yok
Not:İsmin gayet güzel bence19 Yorumla
Soran+1 yılOyle ama bizim ailede kizlar resit olsada izinsiz yapamiyor cogu seyi 😞
- +1 yıl
Dostum sen aileni yok sayacak kadar istiyorsan değiştirmeyi bunu göze alarak yap ama bu riske giremiceksen bence bununla yasa
Soran+1 yılRiske girmek istemiyorum aileme deger veriyorum ama bir o kadar da degistirmek istiyorum tek care ikna
- +1 yıl
Peki nasıl ikna edeceksin bir fikrim var mı
Soran+1 yılAcaba bir sure cok uzgun dolassam hicbir sey yemesem disari cikmasam izin verirler mi hani depresyona girdi falan diye izin verirlerse falan. Ama baska fikriniz varsa alabilirim
- +1 yıl
Yemeğini ye çok gez hatta fazLa evde durma ama konuşma muhatap alma hiç birini
Soran+1 yılO zaman sen bize bas mi kaldiriyon diye daha cok sikarlar
- +1 yıl
Peki okulunda başarılı olmayı vaad edip onlarla anlaşma yapsan
Soran+1 yılZaten basariliyim uni kazandim
allah sana akıl fikir versin eliften dha güzel bir isim söylesene. ne koyacaksın
04 Yorumla
Soran+1 yılEzgi veya melis dusunuyorum simdilik onerileriniz varsa alabilirim
- +1 yıl
ay heycan yaptım evet ezgi :) en sevdiğim isim :)
Soran+1 yılAma modern ve havali
+1 yılİsim değiştirmek mi günahmış hadi ya fsjfgkgf
Ben gidip Yasin ismindeki arkadaşımı döversem cehenneme mi gidicem şimdi?
Gizlice değiştir, bağırsınlar çağırsınlar sonra alışırlar.00 Yorumla- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılbence elif çok güzel bir isim,
hatta hayalimdeki isim :)
ilk kız çocuğuma koymayı düşündüğüm isim
Elif gerçekten çok hoş bir isim
vazgeçme ;)03 Yorumla
Soran+1 yılCevremdekiler koylu ismi oldugunu soyluyorlar
- +1 yıl
saçmalama ya,
Elif bence bir kadına yakışabilecek en güzel isimlerden bir tanesi.
Sırf bu isim için biriyle evlenebilirim desem
çok mu abartmış olurum :)
Soran+1 yılYok artik
Hususi Elif adinda kiz bulan arkadasim vardi. Niye isme bu kadar takiliyorsun dedim polat fantezisi dedi. Bu da boyle bir anim iste...
00 Yorumla
+1 yılBaşlığı görünce ismini yeter falan sandım :D tatlım elif ismi güzel ama sen bilirsin :)
10 Yorumla
+1 yılGunah ne alaka ya? Begenmiyosan mutlu değilsen yapmalisin bence ama elif guzel isim
00 Yorumla
+1 yılErgensin , adın bengisu çilem çilek ot böcek olsa ne güzel olurdu dimi
11 Yorumla
Soran+1 yılAlakasi yok ya
Elif çok güzel bir isim. Mesela değiştirsen adının ne olmasını isterdin?
02 Yorumla
Soran+1 yılMelis beste ezgi tam karar veremedim fikirlere acigim
Ezik isim ne demek mesela senin istediğin isim olsa seni daha mı çok sevicekler ne kadar sacma önemli olan insanlık
02 Yorumla
Soran+1 yılAma isimler cagrisim yapar etkiler
Gizli Üye(30-35)+1 yılSenin ismin değil karakterin ezik tatlım onuda değiştirmenin bir yolu yok
01 Yorumla
Soran+1 yılSende baskalarina hakaret edecek kadar edepsizsin nedir bu saygisizlik. anlatsana biraz
Gizli Üye(36-45)+1 yılElif Arapçada ilk harf evet eski bir isim
Alfa latincedeki ilk harf çok modern ve cool senin gibi ilericilere gore tam01 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
+1 yılelif çok çok sammi ve güzel bir isim bir kızım olursa aklımdaki tek isim elif
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah sana akıl fikir versin demiş aşyada arkadaş doğru söylemiş sebebi ne değiştirmemenin modern değilmiş güldürdün cidden :D neyse komiksin
08 Yorumla
Soran+1 yılModern degil yani bunu yalanlayamayiz neresi komik Allah askina
Cevap sahibi+1 yılaklını zayıf belli git bir doktora :d
Soran+1 yılNedenini aciklayin hak vericem oyle hakaret etmek kolay
Cevap sahibi+1 yılElif ismi kadar güzel bişey var mı? Kuran geçen ve elif baa kuranın öğrenmek teki ilk metodun adı derler ki elif gibi sev... Kitabı var al oku böyle güzel bir isim olabilir mi yaa? Ailen sana yakısan bir isim vermiş ama sen taşıyamıyorsun ismin modernliği felan salla bahane bunlar aklını başına al
Soran+1 yılO kadar ozel bir isim olsaydi herkeste olmazdi siradanligin dibine vurmus
Cevap sahibi+1 yılne alaka? muhammed ismide pek yaygın sen şimdi resulun ismine demi sıradan diyeceksin aklını kullan az saf saf konusma
Soran+1 yılMuhammed farkki elif farkli bir degiller. Ve Muhammed elif kadar yaygin degil
Cevap sahibi+1 yılyapmaya çok komiksin :D isminin önemini bilmiyorsun ve modern değil diyorsun ve beni ekstra güldürüyorsun :) Sen o ismi taşıyamazsın modernliğine... neyse sal neyi istiyosan onu yap bu kafayla işin yaş...
İkna etmeye çalış biraz daha ikna olurlar biraz uğraştır ip
02 Yorumla
Soran+1 yılBagirip cagiriyolar kucuklukten beri soyluyordum tepki vermiyorlardi 19 uma girdim ciddiye baglandicok bagirdilar
Gizli Üye(30-35)+1 yılelif çok güzel bir isim kızım olursa düşünebilirim bu ismi :d
00 Yorumla- Diğer konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılSalaksın açık ve net.
01 Yorumla
Soran+1 yılOf ne alaka ya siradan bir isim koymsalardi
Neden ikna etmeye çalışıyorsun ki reşit olmadın mı
02 Yorumla
Soran+1 yılOldum ama izinsiz icime sinmiyor gizlice yaparsam daha cok kizarlar yasak koyarlar
ya şukufe olaydı bir de o yönden bak
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama daha iyi bir isim koyma imkanim varken neden begenmedigim isim olsun ki
Keşke benim adım Elif olsaydı :))
10 Yorumlabence elif çok güzel bir isim
00 Yorumla
+1 yılne güzel isim neyini begenmiyon.
02 Yorumla
Soran+1 yılEski ve siradan bir isim
- +1 yıl
ne varsa eskilerde var elif gibi dim dik dur sen.
Adın murtaza olsa ne değişecek?
01 Yorumla
Soran+1 yılHer ismin cagrisimi farkki elif hosuma gitmiyor
Sen ne koyamı düşünüyorsunki
02 Yorumla
Soran+1 yılEzgi melis
İsmin güzel neden değiştirmek istiyorsun?
03 Yorumla
Soran+1 yılModern degil ve siradan
- +1 yıl
Allah aşkına melis ve ezgi türkiyede sayılı insanda var sanki :D sıradanmış asıl bunlar sırdan madem illa değiştircen arya marya koy azcık marjinal ol. Bence ismin değil sen eziksin yoksa böyle birşey düşünmezdin
Soran+1 yıl@rampapapam size neden dokundu bu kadar? Hayirdir niye hakaret ediyorsunuz? Ben begenmeyebilirim. Seviyesiz olmasin insan azicik saygi ya
+1 yılPeki ne koymak istiyorsun?
00 YorumlaElif ne kadar güzel bir isim
00 YorumlaBence elif cok güzel bir isim
00 Yorumla
+1 yılDegistirip napicaksin derdin ne?
05 Yorumla
Soran+1 yılSiradan ve ezik bir isim
- +1 yıl
Sacmalama Allah askina neresi ezik ve siradan gayet guzel bir isim
Soran+1 yılBen begenmiyorum havali degil herkeste var
- +1 yıl
O zaman ailenin kutugunden cik
Soran+1 yılNasil?
Elif kadar güzel isim yok bence.
01 Yorumla
Soran+1 yılBence cok siradan
+1 yılen güzel kadın ismi eliffff
05 Yorumla
Soran+1 yılYok ya ezik bir isim sanki
- +1 yıl
ezik olan isim değil sensindir
Soran+1 yılOnla alakasi yok elif cok siradan
- +1 yıl
değiştirip ne yapacaksın
Soran+1 yılEzgi veya melis dusunuyorum fikriniz var mi baska?
Daha önemli dertlerin olsun benden sana tavsiye.
00 YorumlaKız ne güzel adın var işte ne diye değiştiriyon?
00 Yorumlaİsimlerin en güzelini almışsın güzel isim
00 Yorumlakız olsaydım adımın elif olmasını isterdim
03 Yorumla
Soran+1 yılYanlis anlamayinda genelde yasi 25 in ustundekiler olumlu bakiyor cunku eski bir isim ama daha gebc olanlar icin ezik bir isim daha modern isimler var
+1 yılbence Elif güzel bir isim
00 YorumlaNe yapmayı düşünüyosun ismini?
07 Yorumla
Soran+1 yılEzgi melis olabilir
Soran+1 yılAynen melisa da hos
Soran+1 yılMahkemeyle degistiriliyor dava falan aciliyormus
Soran+1 yılCok kolay olmadigini soyluyorlar ama hallederiz ya
+1 yılvermesin ismin guzel zaten
00 Yorumlaelif ismi değiştirilmi be
00 Yorumla- Diğer konusunda 523 cevap paylaştı.
+1 yılpolat duymasın
21 Yorumla
Soran+1 yılHahahaha
+1 yıladın kötü degil ki
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Devamını Gör(47)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!