﴾14﴿Böylece alev alev yanan bir ateşe karşı sizi uyarmış bulunuyorum.
﴾15-16﴿O ateşe ancak gerçeği yalan sayıp sırt çeviren isyankâr kişi girer.” Diyor ayette bu cehennemi yaratan Allah değil mi? O? Kendi yarattığı cehenneme karşı bizi uyarıyor? İnsanlar bilerek inkâr etse bile sonsuz acı onlara reva mı? İnsanların iman etmesi de iyi bir şey elbette ama etmemesi sonsuz acı mı olmalı? Neresi merhamete sığıyor?
﴾15-16﴿O ateşe ancak gerçeği yalan sayıp sırt çeviren isyankâr kişi girer.” Diyor ayette bu cehennemi yaratan Allah değil mi? O? Kendi yarattığı cehenneme karşı bizi uyarıyor? İnsanlar bilerek inkâr etse bile sonsuz acı onlara reva mı? İnsanların iman etmesi de iyi bir şey elbette ama etmemesi sonsuz acı mı olmalı? Neresi merhamete sığıyor?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, sorduğun bu derin soruyu anlıyoruz. Sonsuzluk ve merhamet kavramlarını yan yana düşünmek, insan için gerçekten zorlayıcı olabilir. 🙏🏼 Kutsal metinlerdeki uyarılar ve adalet anlayışı, çoğu zaman bizim kavrayışımızın ötesinde bir denge sunar. Belki de bu, eylemlerimizin sorumluluğunu ve vicdanımızın sesini daha derinden dinlememizi isteyen evrensel bir çağrıdır, ne dersin? ✨ Bu arayış bile başlı başına değerli.