+1 yılsorunu ve aşağıdaki yorumlarınıda okudum öyle açıklama yapmak istedim :) Allah'ın merhameti sonsuzdur evet ama cehennem neden var diyorsun :) cehennem Allahı inkar eden onun peygamberini inkar eden onun gönderdiği kitabı inkar edenler için var.. :) Allah katında zaman sınırı yoktur.. yani bizde 100 sene bellidir ama allah katında zamanın bir sınırı olmadığı için sonsuz deniliyor.. mesela kuran'da belirtilmiştir dünyadaki 1000 sene allah katındaki 1 gün kadardır.. ama herhangi bir sınır olmadığı için şu kadar duracaksınız denilmiyor.. mesela '' cennet ehli cennete girdikten sonra oradan çıkarılacak değildir '' bu kuran ayetidir sure adını bilmiyorum şu anda.. aynısı cehennemdeki inanmayanlar içinde geçerlidir.. burdan anlaşılıyorki sonsuzluk bundan geliyor..
ateistin sonsuz yanmasının sebebi nedir diyorsun :) ateist maalesefki Allah'ın varlığını kabul etmiyor aksine inkar ediyor.. şimdi misal sen 70 sene namaz kıldın ibadet yaptın öldün cennete ateistin biride 30 yıl yaşadı hep inkar etti yalanladı gitti cehenneme.. bunda adalet diyebilmek için ateistliğin nasıl bişey olduğunu bilmek gerekir.. allah kitabında diyorki allah'ı inkar etmeyin hadi bu ateistler inkar etmesin ee peşinden diyorki peygamberime uyun :) onlar peygamberi inkar ediyorlar.. hemen ardından kitabıma uyun diyor onlar bu kitabıda inkar ediyorlar :) yani diyeceğim o ki allah şunu şunu şunu yaparsan ölünce sana cenneti vaat ediyorum diyor.. şunu şunu şunu yaparsanda cehennemi vaat ediyorum diyor.. burdan sonrası tamamen bizim irademize kalmıştır artık ne yaparsak bize vaat edilene kavuşuruz..
zaten koyduğu kurallara bakarsan allah hep doğru ve iyiliği emreder şeyler koymuştur.. yani içki içme zina yapma gibi şeyler.. zaten devletlerin kendi uzlaşmalı koydukları kurallardada bunlar var :) yani allah kötü bişey istemiyorki :) illaki ibadet etmek zorundada değilsin.. istediği onu inkar etme inan peygamberini inkar etme inan kitabını inkar etme inan..07 Yorumla- +1 yıl
yani önce imanımızı bir kurtaralım sonra günahlarımızda allah bizden zaten rahmetini ve sevgisini esirgemez.. ama önce imanlı gitmek gerek.. inkarla gitmemeliyiz.. bu arada o bill gates olayında allahı inkar ediyorsa müslüman değilse zaten listede 1. yi inkar ediyor diğerlerini aramazki melekler sorguda :) ama onun ettiği yardım ne olacak diyorsun.. onların cehennemdeki yerlerini peygamberimiz miraç gecesinde görmüştür :) hemen söyleyim.. onların azabı hafifletilmiş olacak.. ama cehennemden çıkamazlar eğer iman etmezler ise ölmeden önce.. mesela peygamberimiz miraçta cehennemde birini görmüştür hiç yanmıyor öylece duruyor.. cebrail a.s. sormuştur '' ey cibril bu adam cehennemdedir ve yanmıyor.. kimdir bu '' cebrailde '' (ismini hatırlayamdım ) dır kafirlerden dir fakat cömert bir kafirdir allah ondan bu yüzden azabını hafifletti '' örnek vermek gerekirse budur.. allah katında kimseye zerre kadar adaletsizlik yapılmaz..
Soran+1 yılHmm kafamı karıştırdın biraz.Çok güzel yazmışsın öncelikle teşekkür ederim.Her dediğinde haklısın ama işte haketme konusu hakkında fikrim değişiyor.İnkar etmesine rağmen nasıl hakedebilir? Çünkü ben kendimi biliyorum başka bir ülkede kuranı nüme getirseler bu ne ya deyip iterdim.Şimdi gördüğüm budizm kitaplarına falan öyle yapıyorum çünkü.Ben nasıl cenneti hak ettimde onlar etmedi o halde?
- +1 yıl
rica ederim beğendiğine sevindim ve okuduğun için ben teşekkür ederim.. :) şöyle diyim insan sonundan bellidir demiştir allah.. yani eğer imanlı olarak ölürsen 1000 senede yaşasan sonunda imanlı ölürsün demektir.. ama imansız olarak ölürsende sonsuza kadar yaşasan imansız olacaksın demektir.. allah bunu biliyor zaten.. :) bilmese allah olamaz zaten :) inkar eden birini neden hak etmiş oluyor diyorsun.. şöyle düşün ironi yapalım şimdi.. '' sen cennete girdin 40 yıl ibadet ettin vs vs.. bir bakıyorsun karşıdan allahı inkar etmiş hiç bir imanı olmayan biri geliyor.. :) sormazmısın sen bu nasıl adalet yaa o zaman ben niye ibadet ettim 40 sene? eğer inkar edenide cennete alacak inkar etmeyenide alacaksa ben neden onca yıl katlandım ki bu ibadetlere.. çünki hepsi zahmetli şeyler.. '' dersin mutlaka.. işte adalet taksimi gereği inkar edeni cehenneme gönderiyor.. çünki inkar eden zaten sorguda 1. soru olan '' rabbin kimdir '' sorusunu inkar etmiş oluyor.. bu yoksa diğerlerini aramaz melek :)
Soran+1 yılsormam çünkü o cezasını çekip oraya gelmiştir artık o cezadan sonra oda benim kadar hakediyordur benden çok daha fazla sıkıntı çekmiştir.ikincisi zaten imanlı bir insana katlanılcak şeyler gibi gelmez onlar.üzülür onun için ben ne güzellikler yaşayarak geldim buraya o ceza çekerek geldi diye.haksızlık olurmu hiç
- +1 yıl
işte o cezasını çekip gelme durumu allahı inkar etmeyen imanlı olan kişiler için geçerli oluyor.. çünki imansız ölen biri dediğim gibi sonsuza kadar yaşasa iman etmez bunu ben değil allah söylüyor.. :) iyide sana katlanılacak gibi gelmez ama zahmet işi zorlaştırır.. yani sence katlanılması gerekmez ama diğerleri için katlanılması gereken bişeydir.. anlatmak istedğim o değil yani :) işte imanı olan birileri bu yüzden burdada üzülüyor imansız olanlara.. zaten peygamberimiz diyorki imanı olmayanlara şefkatli davranın belki imana girer bu şefkatten dolayı.. kendisi savaş ganimetlerinden kendine düşen develeri gider imansızlara verirdi hediye olarak.. çoğu kimseler islamı bu yüzden seçtiler.. düşmanına bile iyilik etmek merhamet göstermekten.. ama adamda aksi katır gibi direnirse ben allah falan tanımıyorum yok öyle bişey diyorsa allah onu ne diye cennete alacak ki? kendisini tanımayan sevmeyen kötüleyen birini cennete alması doğru bişey midir?
Soran+1 yılo insanı cehenneme attığında adam seni tanımıyorum etmiyorum demicek pişman olacak ve düzelecek o yuzden o saatten sonra almaması doğru bişeymi?
- +1 yıl
elbette çünki allah dünyadayken bunu söylüyor.. yani dünyadayken cennet cehennemi vaad ediyor zaten.. onlar burdayken allahın emirlerine karşı geliyorlar :) ateşi görünce herkes iman edecek ama hesap günü edilen imanlar geçersizdir.. çünki orada hesaba çekilme başlamış mükellefiyet kaldırılmıştır.. eğer senin söylediğin olsaydı musa a.s. firavunu daha yaşarken iman etti o zaman onun imanı kabul olması gerek ve cennete girebilenlerden olması gerek :) ama niye kabul edilmedi.. çünki ölmeden önce ahiretten bir pencere açılır.. o pencere açılınca iman fayda vermiyor.. yani atıyorum ölümüne 5 dakika kala pencere açılırsa sende imansızsan ne kadar imanda etsen fayda vermiyor.. birde şöyle düşün dünyadayken peygamberimiz diyorki ben bütün insanlığa elçi olarak gönderildim.. ee müslüman olmayanlar onu kabul etmiyor.. sen ben elçiyi kabul etmezsen cenneti nasıl hak edicez? peygamberi inkar eden kişinin cennette ne işi var ya :) ( seni kastetmiyorum mecazi anlamda sen veya ben )
En İyi Cevaplar
Bak şimdi sen günah işlersin işlersin bir gün önüne iyilik yapman gereken bir durum çıkar sen o iyiliği yaparsan günahlarının çoğu gidiyor zaten. Mesela 10 günah işledin 1-2 iyilik yaptın = nötr. gibi yani anladın bir de zina yapma kul hakkına girme diğer günahlar öyle ya da böyle gider tabi bu zina ile kul hakkı da öyle sandığın gibi değil misal örnek bir kızla ve ya erkekle aynı odada yatınca zinaya giriyormuş ben de fetocu bir arkadaştan duymuştum tabi bende ne alaka demiştim ama öyleymiş yani dikkat et kendine :)
020 Yorumla
Soran+1 yılbeni kimin ne soylediği alakadar etmiyor, hadisleri bile düşünüp tartarım.Kuran hakkında konuşmak istiyorum ben gerisine inanmıyorum.Nötrleme vardır benim dediğim kafirler sonsuz azabı hak ediyormu? bizde onların yerinde olsak kafir olcaktık ama cennete gidicz?
- +1 yıl
Bana şu durumda adam akıllı 1 tane müslüman göstersene. kim 5 vakit namazını her gün kılıyor kim orucunu tam tutuyor kim zakatını veriyor kim hacca gitmiş kim yardıma muhtaç insana yardım etmiş? bana bunların hepsini bir arada yapanı göster gidip elinden öpçem. Bugün hocaların bir kısmı bile kendi çıkarlarını duşünerek hareket ediyor mesela feto kendine hocayım diyor ama neler neler yapıyor
Soran+1 yıltamam bize ne o kişilerden ama yapmıyorlarsa yapmasınlar mükemmel değiliz hiçbirimiz.Dini ona inananlara göre değil çıkış noktasına göre yargılamalıyız bence.Yoksa her din her akım kötü oluyor.Ben müslümanları eleştirmiyorum beni ilgilendirmez.Ben kuranı elleştiriyorum çünkü bana gelen benim sorumlu tutulduğum soylenen o
Soran+1 yılAynen öyle cennet güzel sevap işleyim cehennem kötü namaz kılayım şeklinde değil kafa yapım zaten.Allahı sevip onla beraber olmak için namaz kılarım sevap işlerim sevdiğim kişi onerdi diye.Ama sevdiğin kişinin gerekliğinden şupheye düşme durumundayım şu an
Soran+1 yılkendim bilemediğinden soruyorum.İlahiyatın ne sitesinde ne kitaplarında bu sorduğum anlatılmadığı için soruyorum
Soran+1 yıldin hocaları saçmalıyorlar ve başkasınada günah yuklemek istemem neden isteyim.d
Soran+1 yılbu yaptığın ççok günah.d
Soran+1 yılyok sağol başkasına bir zararım dokunmasın benim:)
Soran+1 yılbizimde aklımız var onlarında kendmi daha aşağı gormuyorum onlardan.Yanlış yonlendirirlerse onlarda günaha girer bizde gireriz sorgulamadan kabul ettiğimiz için ama
- +1 yıl
sende hemen söylediğine inanma o zaman :D benmde merak ettiğim bir soru vardı mesela dün burada gördüm ne kadar doğru bilmiyorum hocaya da sormadım diş teli takan insanın boy abdesti kabul olurmu benı bu konuda aydınlatırsan sevinrim :D tabi biliyorsan bilmiyosan bulaşma yoksa günahın yarısı sana biliyosun :D :D :D
Soran+1 yılşoyle soyleyim oyle saçma şeymi olurmuş.d temizsen kabul olur değilsen olmaz bu kadar basit zorlaştırmayın kolaylaştırın hesabı.)
Soran+1 yılkendin mantığınla bul yani, kuranda yazmıyorsa ve sen mantığına gore cevap bulursan onun günah olacağına inanmıyorum ben:)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsen Yaradana inanmayanlari Yaradin affedip cezalarini cektikten sonra cennetine almasini mi bekliyorsun sonsuz sonsuz merhamet Yaradana sirk kosmayan onu inkar etmeyen ama günah isleyenler icindir bence
00 Yorumla
+1 yılarkadaşım eğer mesaj atabilirsen bana bir mesaj at. ben seninle bu konu hakkında konuşabilirim. buradan yorum yazmakla olacak iş değil.
02 Yorumla
Soran+1 yılxper 1, yukseltip atıcm:)
- +1 yıl
tamam yükseltip ileride de olsa bana yazabilirsin. Bu konuları bende araştırdım. Sana yardımcı olurum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
12Cevap
Hmmm şöyle bir şey var bak şimdi herkes ömür boyu yanacak diye bir kural yok herkeste şunu diyor sende bakarsan allah bilir . Allah bilir orada ne olacağını boşuna burada insaanların mal mal anlattıklarına inanma bence.Neyse cehennem neden var Sende biliyormusn bilmiyorm ama allahın tek affetmediği günah kul hakkıdır tövbe ettikten sonra sadece kısacık bir tövbeyle başka bütün günahlarını affedebilir ama sen bunu bile yapmıyorsan allah ne yapsın? .
019 Yorumla
Soran+1 yılhayır kuranda inanmayanların sonsuz azap çekeceği yazıyor ben kimseyi dinlemem kurana göre konuşuyorum.Kuranda o dediğin kul hakkı konusuda yok salih hadistir kendisi, ben kurana göre konuşuyorum
- +1 yıl
Hmm ona sana tek şunu söyliym bir alim in sözü diyorki ben sadece İhlah suresi diğer adıyla kulhi :D sadece buundan kırk deveye yetecek kdr meal çıkarırım diyor yani herkes yorummlayabilir söyleyebilir ama kurandada farkedersen çelişkili bir sürü şey var bu yüzden kafana bence takma öbür dünyada allahın yapacağı hiç bir şeye akıl sır erdiremezsin
Soran+1 yılhaklısın çelişen çok şey var ve ben sırf ya varsa sonum kotu olur diyerek bu dinde kalamam, ikiyüzlülük gibi geliyor.Ya öğrenip düzgünce iman edicm ya da boyle gitmez mantığıma ters düşerse inanamam ben.Ne yazıkki sorularımın cevapları internette yok
- +1 yıl
Hmm elbette zaten dinimizdede allah bunu emrediyor bizim dinimizi öyle direk düşünmeden inanmamazı düşünerek kendi yollarımızla bu dinin hak din olduğuun öğrenmemizi istiyor. Zaten müslümanlıktaki en önemli şeyde araştırıp öğrenmeden hiç birşeye inanmamak Neyse ama önce şuun bil bir kafanda birleştir bakalım İnanmıyor çelişkiler içinde kalıyor olabilirsin ama bence sakın yolundan şaşma islam konusunda Öğrenip düzgünce iiman ediceksende bak internette hangi alim nasıl müslüman olmuş diye oku izle sende anlicaksındır Mesela sami yusuf bildiğim akdarıyla oda yahudiydi ama sonra müslümanlığa geçtiğinde ruhunda hiç bulamadığı bir huzuru bulduğuun söylüyor.Bu benim içinde geçerlib i namazdan sonraki rahtlık hiç bişey yerini tutamıyor tutamazda zaten.Sende bence islamda kal internette diğer insanların nasıl geçtiğinede bak kafan yerine gelecektir baya bir karışmış kafan
Soran+1 yılçok haklısın dediklerinide yapıyorum.Benim olayım hem islama giren hemde çıkanları araştırmam sanırım.Kuranda ki bilimsel kanıtlar dışında islama girenler elle tutulur nedenlerden değil hislerinden dolayı geçiyorlar.Bende namaz kılınca çok huzurlu hissederim ama meditasyon yapanlarda aynısını düşünüyorlar.İslamda kalıyorum şu an hislerime göre hareket ediyorum çünkü Allahı seviyorum ve sevdiğim birini hayatımdan çıkarmak istemem ama sadece bu değil birsürü sorum var ve kimse bana cevabını veremiyor:/
Soran+1 yılKuranda eşitlik konusu dikatimi çekiyor.Kadınlarla erkekler arasında çok fark var.Ayrıca kurandaki onları onlara üstün kıldık ibareside rahatsız ediyor.Ozaman eşitlik nerden geliyor?
- +1 yıl
Hmm birde şu yöndne bak şimdi kadınlarla erkekler arasındaki fiziki eşitlikten bahsettiğine eminmisn orda sen? Orda haklarının eşit olduğundan bahsediyor özelliklerinin değil ozmn bütün gezegenler aynı şekiil aynı büyüklükte falan olrudu yani tamamen mantıksız diyorsun bunu :D orda bahsedilen eşitlik hak olarak fiziki biyolojik değil Vede sen şöylede düşünebilirsin niye herkesde aynı para yok gibi vs allah insanları bazen parayla bazen yoklukla imtihan eder bunu bil önce vede herkes hakettiğini alır Ama genede paran yoksa bunu haketmediğinden değildir ihtiyacın yoktur mesela benim şu an villalarım olsa istememyani bu hailm daha raht daha iyi
Soran+1 yılhmm kadın erkek konusunda haklısın bak.d şunu merak ediyorum birde.Hepimiz eşit yaratıldık demekki ilk doğduğumuz andan aile çevre yaşadıklarımız bizi kafir, katil, sapık yapıyor.O halde yargılanmanın mantığı nedir?
- +1 yıl
Çok basit allah hiç kimseye çekemiyeceği yük vermez bir kere bunu bilecen en başta.İlk doğduğumuzda aile çevre şartlarından dolayı kötü olabiliriz ama sende bilmiyorm deme sakın ergenlikten sonra artık günahlarımızdan mesul oluyoruz ozamana kdr günahlar sayılmıyor o yüzden çevren pekte önemli değil Haa bide şöyle diosan ergenlikten sonrada çevrem ailem kötü ben suç işliyormm benim suçum ne diyebilirsin ama ben adanada büyüdüm tinerciler katiller mafyalar organ mafyaları hepsinin yanında durdum knk oldum ama aslağa onlara benzemedim ve aslağada onlar gibi olmadımvede onlarla takılırkende 12-13 yaşındaydım yani senin dediğin bir şey doğru yolu bulmak için kesinlikle bahane değil
Soran+1 yılsen yanyanaymışsın ama şartlrından dolayı onlardan olmamışsın.Ailen seni reddetse bir tecavüze uğrasan psikolojin bozulmuş olsa düşünmezdin bile.Benim uyuşturucu bulsam hemen başlayabileceğim zamanlarım oldu ve öncesinde bende derdim ben yapmadım, uyuşturucu kullanan arkadaşlarım var ama bak ben kullanmıyorum.Ne zaman şartlarım değişti onlardan oldum ama şans eseri o ara bulamadım.Sende farklı şeyler yaşasan sende yapardın.Cinnet-elinde olan birşey değil.Psikolojik hastalıklarda yaptıkların-elinde oln birşey değil.
- +1 yıl
Hmm bir kere senin dediğinde doğru ama benim sana bahsettiğim şeyler hayatımdan sadece küçük bir kaç şeydi :D anlattığım benimle ilgli küçük birşey normalde bendeimde psikolojim bozuk insanları parçalara ayırabilecek bir psikopatım diyebilirim ama bir sorun varrr benimn aklım var aklım Kendimi sürekli dışarıda uykulu ayyaş gibi tuyuorum sakin tuturoyurm bazen sinirlenirimi kafamı kontrol edemiyorum ama buna karşın elimi 5 6 kere kırdım duvara vurudğum için bunun yanında aile konusunda ben daha kötü bir haldeyim :D babam beni öldürmeye çalışmıştı hemde öyle iğrençb ir şey diki ben çocukken nasıl böyle bir şerefsizlik düşündü anlıyamıyorum organ mafyasına verecekti beni annem korudu ve buda küçük bir olay daha dünya kdr şey var neyse sonuçta bende okdr şey olmasına rağmen doğrudur psikoojin altüst olabilir bende şu an uyuşturucu olsa direk atarım
Soran+1 yıl:D sen istisnai bir durumsun bence
- +1 yıl
Vallaha ben onu anlamam allah gelipte sizdekinin 10 katı irade gücümü verdi yok :D sadece mantıklı düşünüyom karar verirken ay psikolojim böyle ay ben böyleyimm hayır benim pskolojim bozuk içemem ayyyyyy :D falan demiyorm bunun yerine duruyorm kafamı topuyorm mantıklı bir kara veriyorm aklımla tabi mantıuğımla sonra o karar yönünde 0 sapmayla gidiyorm bukdr bir kere karar verdimmi bitmiştir yani ne öyle triplere girionuz psikoloji falan her şey sende başlıyo sen naparsan öyle olur
Soran+1 yılsen oyle düşünüyorsun çunku psikolojik olarak depresiflikler gostermişsin.Bir insan ileri düzey depresyonda kendi istese bile mantıklı düşünemez.Hormon salgıları değişmiştir ve bunu değiştiremez.0 sapmayla gitmek ister ama vücut dengesi izin vermez:)
- +1 yıl
Valla sana şunu diyim ben şu an robot gibi bişeyim tamammı.Kendimi döışarıda falan sürekli sakin ve kontrol altında tutmaya çalışıyorum fazla hareket etmiorm fazla oyun oynamiorm asosyalimdir ve ben kendim bunu yapıyorm nekdr yok desemde benimde kafa arada gidio kendimi sakin tutmassam şunuçok iyi biliyorum :D bir kaç kişiyi olduğu gibi kafalarını bildiğin hiç şakam yok beş parçaya ayırır katil olurum yani :D kafamöyle bir halde ama bunun yerine işte kendimi sakin tutuyorum elbette böyle sakin tutunca insanlıktan çıkıyosun kendin olmuyo gibi oluyosun açıklayamam şimdi tam olarak ama en azından günah yapmiomyani kötü şeyler yapmıyorum falan
Soran+1 yıltamam ben seni anladım psikolojin baya bozuk.d ama hormonal değil çunku kendini sakin tutbiliyorsun, o yuzden istisnasın:)
- +1 yıl
Yav he istisnayım ben tamammı istisnayım :D Yav ne olursa olsun ben bukdr şeye rağmen böyle durabiliyorsam sizin böyle yapmanıza mantık vermemi bekleme lütfen :D hormonunada başlatma ya :D Sakin tutarsan bal gibi oluyo dışarıda bir sorunun kalmıyo yoksa bende sizin gibi neler yapmak istiiom neler içmek istiom hatta arkadaşlarım alıyor bende çok istiyorum ama mantığım el vermio :D sonuçta aslında bende kendimi konntrol ettiğime emin değilim başka biri gibi bişeyim ya :D sadece robotum bukdr işte neyse biz neyden bahsedioduk nere geldik lan :D
s7.directupload.net/images/140611/qhs6n9os.png
Olmayan seyler üzeri kafani yorma bacim. Ne Cennet var nede Cehennem.
Cennet ve Cehennem kavrami insanlar tarafindan insanlar üzeri iktidar olmak icin uydurulmustur.
burada bide bazilari "Istedigin kadar iyilik yap, Iman olmadigi sürece bos" gibi seyler demisler.
Iyilik bir kisiye yardim etmek icin yapilir, Cennete gitmek icin degil.
Buna göre bir Müslüman nekadar iyilik yaparsa yapsin, kendi cikari icin yaptigi icin bos.12 Yorumla
Soran+1 yıldediğim gibi ben dinleri onlara inananlara gore değil çıkış noktalarına gore yargılıyorum.İlk soylediğin şeyi düşünüyorum sonra o amaçla kullanılmmış olabilir beni ilgilendirmez.çıkış noktasına bakıyorum muhammed yazdıysada kuranı iktidar için yazmamış?
Soran+1 yılresme yeni baktım anlatmak istediğimde buydu:) burada bir yanlışlık var.Biri bana allah boyle biri desin tamam ama herkes sonsuz merhamet diye tutturuyor.orda benim sorunum:)
- Diğer konusunda 795 cevap paylaştı.
+1 yılgünahın sınırı mı var?
10 birim günah 100 kilo suç mu diyeceksin?
Yaratıcıyı yok saymak kaç tane ekmek çalmaya eşdeğerdir mesela?
Büyük günahlar insanlar için sınırsız günah kaynağıdır karşılığında vaadedilen ise sonsuz azaptır03 Yorumla
Soran+1 yılbzm sınırlı zekamızla yaptığımız hatalar sonsuz günah kaynağı olamaz, ateist bir ailede doğsaydım bende yok sayacaktım sende, birden ben hissediyorum ya diyip islamı seçeceğine hiç inanmıyorum
- +1 yıl
eğer sen öyle tanımlıyorsan evet o hissiyat herkeste elbet vardır.araştırır veya körü körüne bişeylere inanmaya devam eder.Eğer Aile dezavantaj olsaydı Allah ana babası ateist olan kişilere bir imtiyaz sunardı ve biz bunu bilirdik.Allah O'na ulaşma konusunda şüpheye düşen herkese kendini bildirir haberdar eder
Soran+1 yılHayatı boyunca islamı duymadan ölen insalar var garibime gidiyor onların öteki hayatları.Ve evet bende şuphedeyim.Allahım karşıma kanıt çıkar deyip oturmuyorum araştırıyorum ama herşeyle suçlayan oluyor beni
Sen Dünya da Allah'a İnanma Sonra Yok Efendim Cehennem Neden Var? Sen Kul Hakkı Ye Herkesi Öldür Çoluk Çocuğa Tevacüz Et Sonra Bunlar Neden Sonsuz Azap Çeksin Mantığın Vicdanın Bunlar Sonsuz Azap Çekmesin Diyorsa Diyecek Birşeyim Yok
011 Yorumla
Soran+1 yılvicdanım çok büyük ceza çeksinler diyor merhametim var ama sozsuz diyemem, sen ben güzel şartlarda büyüdük ve kotu yollara girmedik.Ama merhametim sozsuz azabı hak gormuyor kimseye.Belki benim çocuğum o dediklerini yapacak.Ki Allahın merhameti benden kat kat büyük?
Soran+1 yılo dediğin kuranda yazmıyor hadislerede saygım sonsuz ama bilemiyorum emin değiliz yani.Kul hakkına merhamet gosterilmeyecek olsun çekip cezasını çıkıcz cehennemden.Peki Allahı içinde bulunduğu durumlardan dolayı duymayan, duyunca o ne deyip sallayan, yanlış öğretilenler? Kuranda yazıyor, sonsuz yanacak onlar diye.Onlara veya bazılarına merhamet edilebilr yazmıyor.Tamam belki edilecek ama demekki bazılarına edilmeyecek.Sonsuz merhamet varsa edilmeli
Soran+1 yılŞuanda müslümanım ve böyle kalmak istediğim için araştırıyorum:)
Soran+1 yıl500 olan hadis günümüzde olmuş milyonlarca, sende bunu biliyorsundur:)
Soran+1 yılonlar peygamberimizin değil o adamların sozleri oluyor işte:) ve ben allahtan başka kimseye güvenmem.O adamlar yüzünden ben şu an şupheye düştüm.Berbat saptırılmış çeviri ve tefsirler yaptılar okurken şok oldum kuranı hep.diyanete güvendim beni batırdı.Ancak araştıra araştıra benim gibi araştıranlrla öğrendim bişeyler.İnanmıyorum ben çoğu hadise
Soran+1 yılevet:)
Bill Gates Afrika'da milyonlarca insanın hayatını kurtardı.
Bunu hiç bir Müslüman yapmadı.
Bill Gates cehennemde cayır cayır yanarken altın arabasıyla gezen müslüman cennete girecek.
^.^116 Yorumla
Soran+1 yılEvet dediğim bu:) Benim mantığıma ters birşey ve bir açıklama bekliyorum bilenlerden
Soran+1 yılVeya bilenle karşılaşmadık henüz, ben kendimce birkaç aıklama bulmaya çalışıyorum
Soran+1 yılVeya Allah bize anlatıldığı gibi değil.Onu şekillentirip faşist amaçlar uğruna kullandık.Beni müslümanlar alakadar etmiyor o kitabın kendisiyle ilgileniyorum ve ordaki allah bize anlatılan allah değil.Eşitlik büyük sevgi sonsuz merhamet yok.Ha bana göre daha güzel o kadar büyük bir yaratıcının sevgi yumağı olması zaten saçma geliyordu.Sorun başka çelişkiler
Soran+1 yılDediğin gibi olabilir.Ama biz yokken herşeyi başlatan güç ne? Ben şuanda kurana inandığım için ordaki tanrıya bakıyorum.Kibir ve egoistlik görüyorum.Ve bu beni rhatsız etmiyor.O derece büyüksen ve bu ayetleri gönserdiğin insanları sen yarattıysan herşeyi sen yarattıysan oyle olmalısın.Kibir ve egoistlik bizim için kotu bir özellik.Kurana neden inanmak istiyorum? Olumden sonra hayat olmama olayı, burada amacımızın kendi içsel keşfimiz olabileceği fikirleri beni delirtiyor.Bu kadar küçük olduğuna inanırsam daha fazla bu basit hayatta kalmak istemem.
Soran+1 yılsana son yazdıklarında katılıyorum, allah olmasada bu dünya güzel ve bu evrenin bizim için yaratılması düşünceside saçma geliyor evet.Ama bana yetmez.Yazdıklarına göre o köşede keşfedilcek beni heycanlandırcak melekler yoksa bahçe istediği kadar güzel olsun çıkmak isterim, güzelse napayım yani? İşim ne? Sulayacakmıyım? Budayacakmıyım? Bunları yapınca nolacak? Bişey olmayacak denince ben onları yapmam o bahçedede boş boş oturmak istemem.
- +1 yıl
Tanrı varsa bile bunu gerçekten kanıtlamak mümkün değil ki yani hiç bir zaman keşfedemeyeceğiz sadece koşulsuz inanabiliriz ayrıca Dünya'da bizi heyecanlandıracak fazlasıyla iş var.
"Hayat güzel şey ama onu yaşamak daha güzel şey" Benim kendi hayat felsefem bu..
Yok kapan, yok şunu yap, yok bunu yap.. Bunları yapmayınca benim iyiliğimin bir önemi olmadan cehenneme gideceksem işte bunu kabul etmiyorum ben. Ayrıca Dünya'ya oturmaya gelenlerden olup olmamak bizim elimizde bence oyunu hakkıyla oynayalım
:D
Soran+1 yılsende kendince haklısın.d sen azla yetiniyorsun, ben kat kat fazlasını istiyorum.son paragrafındada tamamen haklısın ama çok deli bir kumar bu.ben allah var dersem inanıp yaşarsam da olursem ve yok olursam nolacak? bu dunyada herşey olmamakla beraber birsürü kaybım olacak kim geri verecek hayatı? ben allah yok dersem ve olursemde işte var derlerse? sonsuza kadar yanacaksın? kim geri verecek bana tekrar yaşamam için hayatı? kar zarar ilişkisine gore inanmak gerekiyor ama allahta bu açıdan inancı kabul etmez, çok karışıkk.o zaman olay şuraya gidiyor, hissetmek.Allahın varlığını hissediyorsan yapacak birşey kalmıyor.Hissetmeyende yaşıyor.Şimdi ben inanıyorum allaha.Belki birgün kanıtlıcm havamı atıcm, yok diyenler haklılarsa bile kanıtlayamıyor oda kotu.)
Soran+1 yılkarışık işler ya mantıkla gidince haklısın ama hissi devreye sokunca işler değişiyor
- +1 yıl
Azla yetinmiyorum, bütün her şeyi olduğu gibi kabul ediyorum. Sonunda cennete gitmek için inanmak bana iki yüzlülük gibi geliyor yani dediğin gibi çıkar ilişkisi konusu. Mesela diyorlar ya içinde "Allah korkusu olsun" bir insan Tanrıdan korkutuğu için iyi olacaksa o insan gerçekten iyi midir? değildir bence. Kimse kanıtlayamayacak malesef bunları o yüzden gel bir şarkı dinleyelim ve keyfimize bakalım;
https://www.youtube.com/watch?v=Tm88QAI8I5A
^_^
Soran+1 yılaynen çıkmaz yol, dinleyelim bari çok severim bu şarkıyıda.)
Cennet de cehennem de bu dünya.
Benim de sorgulamalarım çok oldu.
Sonunda bunda karar kıldım.03 Yorumla
Soran+1 yılsen baya felsefi baktın.d
- +1 yıl
Evet felsefe ile birkaç senedir içli dışlıyım.
İnanışım gereği de bu yolda karar kıldım.
Evet Hakk vardır; ama şu da vardır; korku ile sevgi bir arada olamaz.
Allah sevgısı olsun yüreklerde korkusu değil..
Ancak bu zaman gerçek bir imandan söz edilir.
Yoksa cennet cehennem hesabı, ameli de yolu da zedeler.
Soran+1 yılkorkuyla sevgi bence bir arada olur ama olmamalı haklısın.Sevgi ağır bassın.Ne varki işte kuranda inanmayan cehenneme orda şoyle boyle işkenceler var diyor korku veriyor.Demekki sana gore oyle ama allaha gore gerçek iman için korku lazım çünkü korkutuyor
Bilmediğim konuda fetva vermek doğru değil... cübbeli hoca ya sormanı tavsiye ederim kardeşim. Ayetlerle sana en iyi cevabı verecektir.
01 Yorumla
Soran+1 yılsaol bakıcm:)
mantıken her müslüman er ya da geç cennete gireceği vaat edilmiş cehennem kalıcı olarak Allah "ı tanımayanlara var olumştur,
Düşün hiç bir anne oğlunu ateşe atmaz Anneyi yaratan "Allah" ?07 Yorumla
Soran+1 yılAllahı tanımamak buyuk bir günah tamam peki sonsuz cezayı hak edermi? Biz zayıf canlılarız ve zaaflarımızdan bu hatayı yapabiliriz.Sen ben türkiyede doğmasak farklı şartlarda doğsak ateist olacaktık?
Soran+1 yılpapa tabiki bilir ki türkiye dünyaya açılabilen bir yer.Bir afrika kabilesi nerden bilsin? Derdi açlık olan adam duysada aklında kalırmı bunlar derdi başka onun zaten inandığı bir tanrısı var dinleyemez bile
Soran+1 yılKuranda hiç görmedim öyle bir yer çeviriden kaynaklıdır belki.Eğer oyleyse onların suçu ne onlarda sonsuz yaşamak ister?
Soran+1 yılvar dini inancım bitmesin siye tartışıyorum ben:)
+1 yılistersen dünyanın en iyi insanı ol Allah a kulluk etmedikten sonra...
03 Yorumla
Soran+1 yılCanım ateist bir ailede doğsaydık bizde kulluk etmeyecektik
- +1 yıl
akıl yasında doğruyla yanlışı ayırt edebiliyosun zaten
Soran+1 yılAma onlar acaba bu doğrumu diyue düşünemezler.Babasını bir müslüman teröristin öldürdüğğünü snan çocuk olsam ne anlatırsan anlat inanmazdım
Diğer konusunda 336 cevap paylaştı. cehennemde ebedi kalacak olanlar sadece hakkı inkar edenlerdir
diğer kullar cezalarını çekip yine rabbin merhametiyle cennete kabul edileceklerdir...04 Yorumla
Soran+1 yılHakkı inkar eden kişi sosuz cehennemi nasıl hak ediyor? Ben sen burada doğmasak bizde inkar edebilirdik?
Soran+1 yılAmerikada doğsam müslümanlardan korkacak ve araştırmaya tenezzül etmeyecektim.Tıpkı şu an dünyadaki tüm dinleri oturup tek tek araştırmadığımız gibi
- +1 yıl
aynen öyle
mesela amerikalılar çocuklara combat amerika diye diye bir çizgi film izlettiriyorlar orda tek düşmanları müslüman teroristler yani daha o yaşta çocukların zihnine müslümanlar kötü bilincini yerleştiriyorlar
bizim ülkemizde ise bu işi eğitim eksikliğiyle yapıp daha kendi kitabımızı bile doğru dürüst bilmeyen bir nesil yetiştiriyorlar
madem ben müslümanım diyosun bu sorularının hepsi yüce kitabımızda bulabılırsın burada sormanın mantıgı ne?
08 Yorumla
Soran+1 yılhayır kuranda cevabı yok arkkadaşım:)
- +1 yıl
düşünelim o zaman önce kendını düşün müslüman olarak şüpheye düşmekte neyin nesi? Günahlara gelince günahın sınırı varda biz mi bilmiyoruz.. mesela 5 vakit namaz bıze farz bız bunu kılmayarak hergun gunah ıslıyoruz hemde hayatımız boyunca kılmasak sınırsız gunaha gırmıyor mu? hadı bir ornek daha gunahların sınırı olsaydı herkes bir günahtan sonra istediği günahı yapardı e o zaman toplumun hali ne olurdu düşünebiliyomusun.. gelelim azabın sonsuzluguna senn mantıgına göre az günah işleyende aynı cezayı çeksın çok günah işleyende e az günahlının günahı ne? çok iyi bir ateist diyosun da merak ediyorum çok iyi ama neden ateist, iyise neden ateist. benim görüşüm kendine çekmek için melek kılığına girmiş.. onn azabına da gelince o müslümanlığı kitabı Allah'ı peyagmberlerini inkar etmiş birisi buna nasıl olurda merhamet edilir ki sence bu mumkun mu?
Soran+1 yıldemek istediğim şey şu bir günah kaç yıl eder bilmiyorum, bilemeyiz.Ama mantığa gore bir günah eşittir belli miktarda bir ceza çok büyükse çok büyük bir ceza.Sonu var.Ve Allahı inkar etmiş birisi tamamen kendi seçmiyor.Bende sende farklı şartlarda doğsaydık, sana islamı en sevdiklerin kotu anlatsaydı islamı seçmezdin.Nerden biliyorum çünkü hiçbirimiz, bende dahil satanizm acaba doğru yolmu? diye bakmadık bakmayız.Satanist ailede doğsakta islama boyle bakmıcaktık şanslı doğduk yani.Şanssız doğan biri neden sürekli azap çekiyor?
- +1 yıl
bak işte burada ince bir nokta var Allah zamanında peygamberler zamanında her topluma peygamberler göndererek islam dininden haber vermiştir.. günümüzde peygamber yok tamam ama Akıl ve Mantığımz var. Allah akıl vermiş ki insan bu aklıyla gerçek dini bulabılır ailesi her ne olursa olsun hristiyan yahudi vs ama gerçekten düşünen insan islam dinin tek din oldugunu anlayabilirler emin ol o kişiler islamı senden benden iyi biliyorlar ama islamı seçmek işlerine gelmiyor diyelim..
Soran+1 yılakıl ve mantığı olan ama islamı tanıyacak şartları olmayanlar var.İslam mantığa ters çoğu yerde.Asıl hislerine güvenen bir kişi islama geçebilir, benim gibi aklı mantığı olduğundan şüpheye düşebiliir ve şanslıysa sorularının cevaplarını bulup imanını tazeleyerek devam eder.Amerikada islam demek terörizm demek.Ben orda yaşasam bizden korkardım ve araştırmazdım ordaki insanlardan farkım ne?
- +1 yıl
işte sorunda burada ya Amerikada islam demek terörizm demek bunu ziihine yerleştiriyolar ki islamı dini seçilmesin diye ama buna rağmen dünyada en çok yayılan din islam dinidir.. kıyamet alemetlerınden bırıde güneşin batıdan doğacağıdır burdaki güneşin de islam dini olduğu söyleniyor yani islamı terör gösterselerde rezil gösterselerde buna engel olamayacaklar.. ordaki insanların bunu anlaması zor ama yapacak bırsey yok dedıgım gıbı akıl ve mantıgın yolunda giderlerse doğryu bulacaklardır..
Soran+1 yılÇok güzel temennilerde bulunuyorsun aynen oyle düşünüyorum inşallah doğruyu bulurlar ama sorumun cevabı bu değil:)
- +1 yıl
teşekkür ederim :) al sana cevap :d Sonsuz merhamet derken sonsuz büyüklükte merhametten bahsedilmiyor diyor.Sonsuza dek sürecek olan merhametten bahsediyor.Yani Allah haksızlık yapabilir merhamet etmeyebilir ama bu haksızlıkta ve merhametsizlikte bizim bilmediğimiz bir doğru var.
ama bu tür konuları dusunme bıle bence süphe etmek bile dinden çıkmaya sebep olabilir... diyorsa hikmetinden sual olmaz die o anlamda
- Diğer konusunda 626 cevap paylaştı.
+1 yılSonsuz azap günahkarlara değil, kafirlere var. Müslümanlara günahları nispetinde azap var.
04 Yorumla
Soran+1 yılBende başka bir yerde doğsaydım kafir olacaktım o şartlardan dolayı.Hepimiz eşit yaratıldık demekki herkes şartlara göre şekilleniyor.Ozaman benim farkım ne neden şanslı doğduğum için cennet bana var onlara yok?
- +1 yıl
Bunun bir kaç cevabı var: 1- iman ve bilgi farklı epistemolojiketdir. Yani, bütün insanlar değil bir kısım insan iman eder, bir kısım etmez. Iman edenler, görmeden ve bilimsel veri olmadan iman ederler. İşte o etmeyenler var ya onlara ap açık gösterilse veya bilimsel delil gelse bile iman etmeyecek kesimdir. TR de de vardır. 2. Akıl imkanı ile insan Allah'ı bulabilir (Hz İbrahim veya hay bin yakzan romanını oku) 3. Vicdan ve insaf insanı imana götürür. 4. Daha derin bir felsefi argüman eles meclisinde evet diyenleriz biz 5. Daha daha derini: ezelde belliydi zaten. Yani ezelde ruhu yaratılıp mümin olanlar Müslüman ülkelerde doğdu:)
Soran+1 yılYani biz başka bir yerdede doğsak napıp edip hissedip bulacaktık allahı, onu bulmayanlar sonsuz cehennemi hak ediyor burada merhametsizlik soz konusu allah bazı konularda merhametsiz ama o zmaan doğru olan bu.Bunuda insani aklımızla hayal edemiyoruz?
- +1 yıl
Allah bir annenin bebeğine olan merhametinden daha merhametlidir. 1. Maddeye bak.
+1 yılsonsuz azap kafirler için geçerli yani inkarcı...
06 Yorumla
Soran+1 yılBaşka bir yerde doğsaydık bizde kafir olcaktık
- +1 yıl
münafık kafirden aşağı müslüman görünüp içi başka dışı başka...
cehennem kafirler ve münafıklar için geçerli...
böyle şeylere takılma...
araştır oku takliti imanını tahkiki imana dönüştür...
ufak lüzumsuz şeylerle takılma...
Soran+1 yılo lüzumsuz dediğin şeyler belkide allahın olmadığına kanıt.Ben içimde boyle bir şupheyle iman edemem.Sırf ya cehenneme gidersem dinden çıkıpta diyerek müslüman olamam.Tamamen öğrenip sorularımın cevaplarımını yuzde yuz inançla iman etmek istiyorum.
- +1 yıl
araştır çok kitaplar oku bak bir kitap öneriyorum...
"İman ve Küfür Muvazeneleri"bu kitabı oku aklındaki bütün sorulara cevap bulursun...
Soran+1 yıltamam okucm teşekkür ederim:)
- +1 yıl
rica ederim...
Gizli Üye(36-45)+1 yıliman yoksa merhamette lmaz herhalde
02 Yorumla
Soran+1 yılBende oyle düşünürdüm ama gayet merhametli kişiler var her dinden.Sorduğumda o değil zaten:)
Cevap sahibi+1 yıldiğer dinlerden merhametli ii melek gibi olması bişeyi değiştirmez sonucta iman yok
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen ateist misin
02 Yorumla
Soran+1 yıldeğilim ama sorularıma cevap arııyorumki temiz bir imanım olsun
Cevap sahibi+1 yılHhmm
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım