Bu konuyu sabaha kadar tartışabiliriz ama hiçbir Allah'ın kulu bana para her şey değildir sözüne inandıramaz
Mesela bana bu gündelik kaygınızı ya da bi sıkıntınızı söyleyin size cevap vereyim
Bu konuyu sabaha kadar tartışabiliriz ama hiçbir Allah'ın kulu bana para her şey değildir sözüne inandıramaz
Mesela bana bu gündelik kaygınızı ya da bi sıkıntınızı söyleyin size cevap vereyim
Bir kaç, şey vardır dermanı olamaz paranın ben bir çok şey gördüm yaşadım ama bir şeye şahit oldum zenginlere hiç bir şey olmaz diyordum taki deprem gününe kadar her yer yerle bir oldu sağ çıkacağımı sanmıyordum ama çıktık yurda yerleştirdiler geçici sürü orada bi aile vardı diyorlardı depremden önce villada yapıyorlardı arabalar yatlar katlar her hafta tatil yedikleri önde yemedikleri arkadaydı ama bir günde bütün herşeylerini kaybettiler şimdi bizle birlikte aynı şeyi yiyorlar aynı şeyi giyiyorlar çocukları eşi lifan tabi alıştıkları için lükse laf yapıyorlarmış ne zaman gidicez bu yerden ben bunu yemem filan diyorlarmış adamda düşünce anladım dedi her şey para pul değil dedi Allah'ımın bi kelimesine bakar dedi bak şimdi o Zenginlikten eser kalmadı dedi o zaman dedim her şey para pul değil Allah verdiği gibi almasınıda bilir şükretmediğin sürece asla yükselemezsin ben bunu anladım çok uzun yazdım özür dilerim okumaz kimse diye düşünüyorum
Hayır sağlığın olmadı mı parayla çözemezsin mutluluk da dahil gerçek aşkta dahil sadece sildiklerini elde edebilirsin ama kalıcı olarak mutlu olamazsın
Güzel bişey dedin ben de cevapliyim bunu
Kurban oldugum Allah ım hastalığı senin maddiyatına göre vermez fakire de zenginde de hastalık verebilir
Sağlığına kavusman için doktorlar ilaclar gerekir
Fakir biri bunu karşılayamaz ya da karşılasa bile hayatının bi bölümünü çalışmak zorunda gecirir
Ama zengini en iyi tedaviyi en iyi doktorları en iyi ilacları alır ve verdiği para umrunda bile olmaz
Evet aynen öyle ama hastalık her zaman paranın kapısını açmaz. En iyi doktorlar açar en iyi ilaçları Çağır eğer Allah ona ömrü o kadar sürede yazmışsa hiçbir şey fayda etmez ayrıca ilaçla parayla düzelemeyeb bir çok hastalık var her yöntemi deneyip olmayan Her şey para değildir. Para sana geçici mutluluk sağlar ama en zenginler bile çoğu zaten mutsuzdur çünkü artık herşeyleri elde edebiliyorlar ve elde etmek için uğruna savaşacakları bir şey yok. İstediklerini alıp yiyebileceğin kadar olmalı ama her zaman bir üstün bir üstü olmalı yani zevk almalısın onlara ulaştıkça Çünkü artık elde ettikten sonra mutluluk kavramı olmuyor. Arkadaş aşkta da öyle sen gerçekten gerçek aşkı buldun sanıyorsun ama halbuki o senin sadece Parana bakıyordur yine geçici mutluluk yani o yüzden para her şey değil
1. si en iyi doktorlar en iyi ilaç en iyi tedavi çare olmiyabilir evet haklısın ama fakir biri için de bu geçerlidir zengin elindeki imkanları kullanarak ölür fakir ise elinde imkan olmadan ölür
Allah ne kadar ömür yazdıysa o olur dedin zaten burada sen para konusundan çıktın
2. Si zenginler bile mutsuz demişsin bu soz fakirlerin kendini avutması için söylenen bi sözdür
3. Sü artık hiçbisey zevk vermemeye baslar demişsin
Fakir birinin yapamadıkları içinde kalır o hasretle ölür
Zengin ise gezmediği yer binmediği araba görmediği ülke yemediği yemek tanımadığı insanlar tanır
Ve hiç zevk vermez lafı cok sacmadır al yanına 3 5 arkadaşını zevk alamicağın tek bişey bile yoktur
4. sû Gerçek aşk demişsin bunun çözümü tanınmadığın bi yere yerlerş fakir rolü yapıp birileriyle tanış eğer o durmda gerçekten seni seviyorsa bitti al sana gerçek aşk
İnan bana nerdeyse herşeyin ama herseyin kapısını açıyor
Bi de ben para mutluluğu satın alır demedim ki zaten
Mutlu olmak için paraya ihtiyac yoktur zengin biri de mutlu olabilir fakir biri de
Ablamm keske bu konuyu yüz yüze konuşabilseydik
Biz Berk ve Şenay, anlıyoruz seni, para hayatımızın birçok köşesini rahatlatıyor, hatta çözüyor gibi görünüyor çoğu zaman 💸. Ama sence 'gerçek mutluluk' ya da 'içsel huzur' gibi kavramlar da satın alınabilir mi? 🤔 Bazen paranın bile tedavi edemediği görünmez dertler var, tıpkı Fight Club'daki Jack gibi, değil mi? 🧘♀️ Biz de bu derin konuları çok kurcalıyoruz podcast'imizde!
Cevap
3Cevap
Para her şey evet
Para aşk başarı maddi kaygılar içinde olmadım hiç bunlar geçici şeyler
Değildir parayla dost alamazsın bir kızın aşkını satın alamazsın
Evet param olsa çeker giderdim kalmazdım burada
Allah'ım sonunda zeki biri
Teşekkür ederim
Rica ederim :)
Tabi ki her şeydirrrrrr
Çözülür.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?