Cehenneme ister inan ister inanma, her zaman var olma ihtimali var. Sen 2-3 yıl bebek seveceksin diye bir insanın hayatını yakıyorsun
7 sa
Cevap
7Cevap
Bide sevseler ne seviyor nede sorumluluk alıyorlar sadece benimde çocuğum oldu diyebilmek amaçları
İnsanlığın devam etmesi için Allah evliligi doğru kılmış zina yapın diye değil
Zina ile çocuk sahibi olup olmamanın bir alakası yok? Şaka mısın? Ben evlilik içinde doğan çocuklar için de söylüyorum bunu? Zina ne alaka
Cehennem ne alaka ozaman he beni dogurdular bakmadilar diyorsan sende evlatlık görevini yaptinmi diye sorarlar
Bana bakıp bakmamaları, onların beni sonsuz cehennem sınavına soktukları gerçeğini değiştirir mi? Evlstlik görevi mi, önce gelir ebeveynlik mi? Bebek düşünerek mi doğuyor 😦😅😀😃
Yani sen içten içe Bundan dolayı kendini cennetlik zannediyorsun bunu mu anlamam gerekiyor Önce sen evlatlık görevini yerine getireceksin Sana da soracaklar yani sadece annene veya babana değil
Yo kendimi cennetlik zannetmiyorum. Hatta tam tersi. İnsanların üremesini de istemiyorum.
O senin düşüncen üremeyebilirsin
Sitemizin Sokratesi de geldi savunmasıni yapıyor
Bebek yapmak ile cehennem ne alaka? Çözemedim kurduğun bağı
Nasıl yani? Doğan her insan cehenneme aday ya? Doğmazsa kim gidecek
O zaman üremeyi bırakıp yok olup gidelim? Cennet cehenneme inanıyorsan insanoğlunun üremesi ve soyunu sürdürmesi gerektiğine de inanman gerekiyor.
Yok ben çocuğumun 60-70 belki 20 yıllık dünya hayatına katılıp cehennem riskini almasını istemediğime katılıyorum 😊. İnşAllah çocuğum olmaz.
İlginç. Bence yapma zaten bu tercih senin elinde
Tabi canım insanların sırtına sonsuz cehennemi yükleyip anne baba olup duygularını tatmin etmek daha normal, bu ilginç!
Sen ilginç bir insansın cidden.
Senide dünyaya getirmeseler miydi o hâlde sjjsjs amacın nedir 😄 mantık kuramıyorum
Kafayı yemiş yaptığı yoruma baksana ; Nasıl yani? Doğan her insan cehenneme aday ya? Doğmazsa kim gidecek.
Evet keşke getirmeselerdi.
@sorucamiste? Sen kendi mantığına bak doğmazsa kim gidecekmiş? Sanki lunaparka gidiyorlar? Evet kimse gitmesin diye işte? Nerede sende
Haklısın der çekilirim. Laf anlatmaya çalışmak lüzumsuz
Umurlarında değil abla
Evlenelim mi. ne. istiyorsun
Weled sevmem uğraşamam poklu cocuklarla
Antinatalizm
Biyoloji dersinde görmedin mi?
Neyi? Dna polimerazı mı? Dna makromolekülünü mü? Polipeptitleri mi? Somatik/ germ hücreyi mi? DNA’daki kovalent bağlarını mı? Hidrojen bağlarını mı? Hangisini alırdınız?
Ne yani neyin havası bu şimdi en çok bilen sensin afferinnnnn 👏👏👏
Evet aynen benim var mı? Neyi bilmiyormuşum sandın biyolojiden? Üreme biyolojik genetipe bağlı diye bunu Allah yapmadı mı sanıyorsun? Genetiğe girsen zaten Allah’a iman etmek zorunda kalırsın
Olm ne saçmalıyorsun yaaa Allah için sen kimsin benim dinimi sorgulayacaksın sen git kendine bak kendi bacağından asılacaksın nihayetinde
Sen benim biyolojimi sorgularken iyiydi… ? Üstelik ben senin dinini bile sorgulamadım? Biyoloji ile boş yapıyorsun
Aynen sorgulamadın Allah a iman etmek zorunda kalırsın ne demek bunun anlamı ne demek biliyor musun sen neyse ya cidden
Ben onu genel olarak söyledim, sen Allah’a iman ediyorsun etmiyorsun üzerinden değil. Biyoloji ile boş yapma. Ayrıca biyolojik olarak insanların annelik ya da ebeveynlik diye içgüdüsü yok, sadece seks yapma içgüdüsü var, serotonin gibi hormonlarla beynin ödül mekanizmasının tetiklenmesini biyolojik içgüdü ile cahiller karıştırıyor
Tamam bak gel bu konuyu ortak bi görüşle konuşalım var mısın 🤝🤝
Nedir buyur?
Şimdi sen diyorsun ki annelik iç güdüsü yok aslında ebeveynlik bile içgüdü olarak insanda olmaz öyle mi
Evet olamaz. Çünkü içgüdü olması için sinir sisteminin ya da endokrin sistemin, insanın iradesi dışında onu o fiile yönlendirmesi lazım, mesela sempatik sinir sistemi gibi, insan tehlike hissettiğinde istemese de kalp atışı hızlanıyor, ya da eşeysel bezlerden salgılanan östrojen ile istemesen de cinselliğe yöneliyorsun, anne olmak ise çikolata yemek gibidir, sen bir şey yaparsın mutluluk hormonu salgılanır aynı çikolata yediğinde olduğu gibi, o zaman çikolata yemek de bir içgüdüdür demek zorundasınız.
Ben şöyle düşünüyorum şimdi çocuk doğana kadar ve çocuk doğduktan sonra kişi onu kabullenmişse onu çok istemişse yani onu korur kollar malı gibi sahip çıkar mesela sen iPhone 17 Pro Max aldın baya bi para verdin koruma camı kılıf falan taktırmaz mısın çizilmesin kırılmasın diye bu da aynı mantık çünkü o sana ait olan bir şey ama dediğin gibi mesela telefonu aldın fakat gözün ne telefonda ne parada kırılırsa kırılsın banane gibisindense hiç almasaydın derler bu biraz göreceliye kaçıyor sence?
Telefonda beynimdeki ödül mekanizmasını uyarır çünkü bak ne dedin? 17 pro max, bir üst model telefon, beyinde de böyledir yüksek dopamine alıştıkça uyuşturucu krizi gibi krize girersin, insanlar da uyuşturucu alıyor ve buna bağımlı hale geliyor döngüye giriyor, o zaman uyuşturucu kullanmak da bir içgüdüdür demek zorundasınız. Biyoloji öyle telefonun camı kırılsın kırılmasın diye işlemiyor.
Aynı şeyi düşünüyoruz demi doğru mu?
Hayır, sen biyoloji bilmiyorsun, bu konuyu tartışacak bilgi birikimin yok.
Peki madem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, bu düşüncelerini çok iyi anlıyoruz. İnsan neslinin devamı hem biyolojik bir döngü hem de binlerce yıldır tartışılan derin bir varoluşsal mesele, değil mi? Senin endişen de tam bu ikilemin kalbinden geliyor. Hayatın getirdiği güzellikler kadar zorlukları da düşünmek çok doğal. 🌍🤔👶🏽