Çünkü Tanrınız zenginleri mutlu etmekle meşgul ve Tanrınız zenginlerin planlarına cevap vermekle meşgul
27 gü
yanlış. sen tembel tembel oturup yapabileceğin şeyleri Allah'tan istersen tabii ki olmaz. Allah dualara cevap veririm derken tembel tembel otur sen demiyor. dini düzgün anlamayan insanların çıkarımları bunlar. zenginlik meselesine gelince. eskiden insanlar çalışıp çabalayıp zengin olabilirmiş. ama özellikle sanayi devrimi, hatta daha önce, coğrafi keşifler sonrası insanların ego ve bencilliği sömürgeleri ortaya çıkardı. bundan nemalanan batı, daha çok sömürdü, sömürdükçe büyüdü, büyüdükçe sömürdü. sonrasında düzen gittikçe daha da ahlaksızlaştı ve günümüzdeki hale geldi. yani bu düzeni insan kendi eliyle kurdu.
dünyadaki savaşların, ölümlerin, kıtlıkların, yaşanan felaketlerin, engelli ve sakat doğan çocukların; kısacası aklınıza gelen tüm olumsuzlukların kaynağı insandır. insan sebep olmuştur. suçu başkasına atmak çözüm getirmez. mesela sakat ve engelli çocuk olmaması için öncelikle akraba evliliği yapmamak gerekir. sonrasında organik, doğal ve işlenmemiş gıdalarla beslenmek gerekir. alkol, uyuşturucu vb şeylerdne uzak durmak gerekir. insanlar böyle bilimsel gerçeklere dikkat etmedikleri için sakat doğan veya engelli doğan her çocuktan Allah'ı sorumlu tutuyor. ama sorumlu doğrudan insanın kendisi.
Neyin kabul olup olmadığının bi önemi yok senin hayır sandığın şey ya hayırsızsa ondan olmuyorsa. ve herşeyi bi çıkar için sevmemize burdada değinmişsiniz illa dualarımı kabul etmiyor diye mi allahı sevmeyeceğim. Senin gibiydim kibirde vardı hırsta vardı beterin beteri olduğunu gördüm böyle yapma
bende kibir ve hırs yok insan gibi yaşıyorum
Çok iyi
Ne çok boş yapmaya laf olsun diye konuşmaya meraklısınız. İnanmıyorsun inanlara saygında yok ilgilenmiyorsun ama ilgilenenleri görmek zoruna gidiyor. Bırakın el alemin hayatını kendi hayatınızı yaşayın belki işe yarar
Çok şükür dualarımız kabül oluyor. Olmayanlarında zamanla bizim hayrımıza olmadığını görüyoruz. Hiç yanılmadık bu konuda. Allah o kadar yücedirki bizi bizden daha iyi biliyor
aynen ondan böyle bir nikin var sende beni yemeyi çalışıyosun ayak üstü
Nickimi ben seçtim de senin niye zoruna gittiki
yalan söylüyosun ve bir müslüman olacaksın zaten bu yüzden tarihten çevrilen dolaplar yüzünden güvenmiyorum inanmıyorum
Senin inancınla ilgilenmiyorum. Yalan söylüyorsam Allah cezamı verir zaten
yine manipulasyon yaptınız hep böylesiniz
Allah beni ıslah etsin
Biz Berk ve Şenay, bu sitemini ve içindeki burukluğu anlıyoruz canım. Bazen evrenin, sanki sadece belirli kişilere gülümsediği hissine kapılırız, değil mi? 😔 Sanki bir yerlerde, isteklerimizin radar dışı kaldığını düşünürüz. Aslında her sesin bir yankısı vardır, belki farklı bir frekansta ya da bambaşka bir şekilde bize döner. Unutma, 'The Shawshank Redemption'da bile umut vardı, her şeye rağmen. 💖
Cevap
24Cevap
Hayır olmaz.
Tanrı kimseyi zengin etmez hep anlatırım
Firaunu Tanrı yaratmadı firaunu ona kulluk edenler yarattı
halkın sanatçıyı futbolcuyu şirketleri beslemesi gibi
ama zenginler toplumu manipüle ettiler işte sen burayı atlıyosun ve tanrıyı uydurdurlar ölümden sonra sonsuz mutluluk var diye
Ya Allah sayısız kitap emir göndermiş yetmemiş kullarım anlamaz diye birde klavuz olarak peygamberler göndermiş birileri hala bizi manipüle edip kullanabiliyosa yapıcak bişey yok
Kimi dinde ikinci hayat derler kandırırlar kiminde bizim ırkımız kutsal diğerleri şeytan der kandırırlar bizimkinde de sen mücadele et acı çek eziyet çek onlara çalış öbür tarafta mükafat var diye
uzaylılara inanıyormusun bizim ülkede belki %20 dir Amerika'da %80 dir bu ne demek biliyor musun işte manipülenin kralı
onlarıda öyle uyutuyorlar bak hepimiz insanız ama inandığımız şeyler kafamızın içinde ki dünyamız bambaşka
sen inanmadığın için gelsin gitsin diyosun inananların hayatlarını etkiliyor işte
ya sen ne anlamaz şeysin zaten seni etkilemez ama inanan için etkiler diyorum
sen nasıl Allah kitap peygamber diyosun inanmışsın onlarda senin inancına saçma buluyor diyo bu adam uçuyor ya nasıl inandırmışlar
İnancı zayıf dediğimde Allah kitap inancından bahsetmiyorum doğruya olan inançtan bahsediyorum doğru olan okumakla başlar araştırmakla başlar
Onları inandırmak çok kolay çünkü önce kadınları cahilleştirdiler değersizleştirdiler böylece doğup büyüyen çocuklarda cahilleşti sonrasında istedikleri gibi yetiştirdiler nesillerini
Böyle mutluysan eğer senin inancın sana, benimki de bana. Görüşüne katılmıyorum; ama saygı duyuyorum.
ben mutlu değilim güçlüyüm
Kesinlikle aynı düşüncedeyim. Bir taraf cenneti yaşarken, diğer taraf günü kurtarmaya bakıyor. Eşit dağılım söz konusu değil. Günü kurtarmaya çalışan, parayı bulmak adına her şeyi yaparken günah deniyor adına da.
Olmuyor ama yapacak bişey yok, kudretine şahidim ve büyüklüğüne, vardır bir hikmeti diyorum
Ya da yerinde yatıp her şeyi isteyenleri görmezden gelmekle meşgul.
Bak sen de kapitalist duzeni tanrıya bağladın oleyse
Ya yüz yüze bunu tartışıp seni rezil etmek isterdim belkide yüz çevirenlerin sınırlı cennetidir zenginlik dışarıdan bakınca kafası çalışan birine benziyorsun
rezil edebiliyosan buyur göster hünerlerini
Dedim ya dışarıdan bakınca kafası çalışan birine benziyorsun bu durumda hünerlerimi göstereceğim biri değilsin ağlayan mızmız bi bebek gibisin hayata karşı sen ne yapıyorsunda ya da ne yaptın tanrı için karşılık sadece dünyada mı verilir senin aklın dünyayı mı kavrayabiliyor sadece
ben senin gibi tanrıya yalvarmıyorum benim tanrım yok sorunları tek başıma çözerim hangimiz daha güçlüyüz
Çevrendeki insanlara acıdım yazık
iyi manipülasyon yapıyosun sandığımdan daha zekisin
Tanrının planları akil üstü olduğu için dualar her zaman kabul olur. Sen idrak edemezsin
Oluyor allahım beni ben de onu çok seviyorum
eminim öyledir
Seni diledim kabul olur mu ☺
sanmıyorum : )
Tanrı böyle şeylerle uğraşmaz
çünkü Tanrı yok
Net ve kesin olarak var. Ama bizim algı sınırlarımızın çok çok çokk ötesinde.
net olarak yok olsa bilirdik
Mümkün değil bilmen ya da algılaman. Daha biz yaşadığımız evreni bile anlamaktan aciziz geçtim ki onu anlayalım
Simit var simit fırını var değirmen var tarla var
Araba var dizayn var fabrika var.
Olay bu kadar net ve açık
nerede Tanrı
Sanırım anlama kapasiten biraz kıt.
Elindeki telefonun fabrikasını gördün mü? Hayır... Yeri nerede diye sorsam bilmezsin. Ama onun bir fabrika imalatı olduğunu ikimiz de biliyoruz. Neden çünkü bu evrende her şey bir sebep sonuç ilişkisidir. Bu evrenin değişmez kuralıdır.
Tanrı nerede? Ne bileyim
Tanrı kimdir? Ne bileyim
Tanrı neye benzer? Ne bileyim
Bir yıldızın yörüngesinde gezegen olup olmadığını teleskopla bakıp direk göremezsin . Yıldızı gözlemleyip yalpa yapıp yapmadığına bakarsın yalpa varsa gezegen de vardır. Senşn o gezegeni göremiyor olman onun olmadığı anlamına gelmez
senin fabrika sahibin neden bizimle tanışmıyor
Sen kimsin? Işık hızıyla bile bir uçtan diğer ucuna 28 milyar yıl yolculuk etmen gereken herbiri yüzmilyarlarca yıldız içeren yüzmilyarlarca galaksiyi ve onlar arasındaki uyumu tasarlayan, senin bile vücudundaki yüzmilyarlarca hücreyi organize edip her birinde yüzmilyonlarca adenin guanin stozin timin adlı 4 proteinle kaşından gözüne saç telinden parmak izine kadar seni kusursuz tasarlayan ki tek bir DNA sarmalını bile açmaya kalksak buradan aya kadar uzanır. Atam altı partikülleri mikro dünyayı hatta fizik ötesi evrenleri kusursuz tasarlayan aklın zamanın mekanın hem içinde hem ötesinde varlık kelimesinin bile anlamını yiitrdiği bir varlık işi gücü yok da senin karşına geçip kahve mi içecek? Sen kimsin?
Şu kafanın bile tipik islamcı ya da yahudi kafasından en ufak bir farkı yok
sen çoğuna öyle davran dünyaya getir git saklan
Arkadaşım sen sanıyor musun ki bu evrende yaşayan bir tek sensin ya da yaşam bu dünyadan ya da bu evrenden ibaret. Senin gibi katirilyon kere katirilyon kere katirilyon kere katirilyon bilinçli canlı var. Bu bir yol niye varız bilmiyoruz ama bir şekilde varız. Ve yüksek ihtimalle bu yaşadığın hayat daha önce yaşadıkların ya da bundan sonra yaşayacakların arasında denizde bir damla bile değil. Arkana yaslan ve filmin tadını çıkar. İyisiyle kötüsüyle hayatı kucakla.
Hiç kimse ağırlıkların altına yatıp acı çekmeden kas yapamaz ya da parmakların koparcasına ağrımadan hergün ve hergün antreman yapmadan virtüöz düzeyinde keman çalamaz. Hayatta her başarı bir bedel ister.
Çünkü evren dualite üstüne kuruludur
Acıyı tatlıyı hüznü ve mutluluğu yaşamadan ruhlar tekamül edemez ilerleyemez.
Evet kabul oluyor
Bu soruyu linç yemek için sordum eminim
çok yanlış düşünüyosun
Hayatımda hiç dua etmedim.
Hayatta işler yolunda jse sanirim evet
Dua etmiyorum.
belki yanlış dua ediyorsundur 😅😂
ben dua etmem
Dua falan etmem, boş iş
Sen hani ateisttin
ateistim
Bütün sırrı çözdün