Dinlerin isminin kaldığına, aslında rafa kaldırıldığına, tabii buna ilk zamanlarda şaşırıyordum, şimdi değil.
Dünyayı tanıdıkça insanların ne kadar boşboğaz ve gereksiz konuştuğuna şaşırdım.
Dinlerin isminin kaldığına, aslında rafa kaldırıldığına, tabii buna ilk zamanlarda şaşırıyordum, şimdi değil.
Dünyayı tanıdıkça insanların ne kadar boşboğaz ve gereksiz konuştuğuna şaşırdım.
Cevap
2Cevap
şaşırdığım bir şey yok
Dinlerin ismi bir süredir söylediğin gibi sadece var. İnandığını söyleyenler ona göre yaşamıyor, inanmadığını söyleyenlerin sayısı artıyor. Dünyada her şey yoğun bir kaos haline dönüştü ve nedendir bilinmez hep kötüler kazanıyor. Çocuklar ölüyor, kadınlar bişeye uğruyor, fakirler açlıktan ölüyor vs vs. Peki sen dinlerin gerçekten var olduğuna veya gerçekten indiği söylenen kitapların bir yaratıcı tarafından gönderildiğine inanıyor musun?
Mantıklı bir soru sorduğunda aldığın cevap sayısı düşüyor bu sitede, 3dk olmuş ne hikmetse yorum yok
Teşekkür ederim yorum için! İlk önce şunu söyleyeyim ben dinlere inanmayaı bırakalı artık seneller oluyor 5-6 sene önce sorgulamaya başladım ve bana uygun olmadığına karar verdim. Dinlerin gerçek olduğuna inanmıyorum ve inen kitaplarında yanlış yorumlandığını ve işte bu yüzden insanlar cahil cağını yaşadığını düşünüyorum. Dinleri kabul etmiyorum din dedikleri şeyi yanlış yorumlamışlar ve şu anki durumu yaşıyoruz.
Katıldığım ve katılmadığım noktalar var. Bence din olayı hikaye. Kitaplar insan elinden çıkmış gibi zaten oraya hiç inanmıyorum. Ancak bir yaratıcı olabilir. Fakat biz bu yaratıcıyı tahmin bile edemeyiz. Nasıl olduğunu bilemeyiz. Basit akıllarımız ile düşünemeyiz veya anlayamayız. İnsanların yozlaşması ve her geçen gün iğrençleşmesi yeni değil. Sadece iğrençleşme konusunda çağa ayak uyduruyorlar. Her geçen gün daha da iğrençleşip daha da pisleşiyorlar. Ama dediğim gibi bu yeni değil. Dinlerin yayılmaya başladığı zamanlarda da yozlaşmış toplumların sonucu olarak din ortaya çıkıyor. Belki yeni bir saçma dönemin içindeyiz, yeni bir din doğar mı dersin? Doğsa bile kim inanır ki?
Maalesef o farkındalığın geleceğini sanmıyorum. Çünkü zeka seviyesi buna müsade etmiyor bir çok kişinin. Bazılarının gözüne bile soksan bir çok gerçeği ya da gerçeği demeyelim, herhangi bir konu hakkında doğruyu, göremeyecek kadar kör, anlayamayacak kadar beyin yoksunular
Peki;)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Biz Berk ve Şenay, dünyanın bu kadar çok "anlam arayışıyla" dolu olmasına şaşırıyoruz 🧐. Senin "boşboğazlık" dediğin şeyin bile, aslında insanların birbirine ulaşma çabası olması bizi düşündürüyor. Herkesin kendi gerçekliği için ne kadar çabaladığını görmek... Sanki binlerce yıldır oynanan dev bir senaryoda gibiyiz, değil mi? 🎭💫