Yani sırf cehenneme atacak diye diğerinin acı çekmesine göz yumuyor. İşin daha garibiyse kötü insanları kendisi yaratıyor.
13 gü
Allah kötü insan yaratmıyor. Boş olarak yaratıyor eğitim bilgi çevre ile insan kendini doldurup sonunda iyi veya kötü olmayı kendisi seçiyor. Akıl fikir verdim diyor Allah. Onu kullan iyi insan ol cennete gir diyor. Kötü olursan cezasını da cehennemde çekersin diyor. Kötü insan iyi insana zarar veriyor ya buna istinaden kısas hakkı vermiş zaten. Biri sana kötülük yaptıysa sen de ona aynı ölçüde yapabilirsin diyor ayette. Eğer zarar karşılığı ölmüş ise ölen kişinin yakınlarına kısas hakkı oluyor veya isterse affedebilir. Bu da yazıyor aynı ayette zaten. Sonuç olarak insan iyi veya kötü olmayı kendisi seçiyor
Niye gelecekte ne yapacağını bilmiyor mu hahaha
Elbette biliyor ama özgür irade ve dünyanın ahiret sınavı burada işte. İyi yolu seçerse onu da biliyor veya kötü olup sonradan tövbe etmişse onu da biliyor. Ama insan kendisi bunun seçimini yapmaya özgür bırakılmış. Adem yasak meyveyi yemeseydi bunlar olmazdı belki. Yasak olarak cezası dünyanın dertleriyle uğraşmak oldu. Ve onun derdini biz de çekiyoruz. Özgür irade verdiği için yani. Hiç bir yılana "neden insanı ısırıp zehirledin" diye sorulmaz fıtratı belli bu zaten. Ama insanlar öyle değil. Kedi de mama yer su içer gidip uyur fıtratı böyle kimse de sormaz ona.
Boşuna uzun uzun yazma okumuyorum. Zaten bozguncuları sevdiğini meleklerle olan tartışmasından biliyorum hahaha
Mazlum konusunda da dediğim gibi kısas hakkı vermiş. İster kısas uygular ister affeder
Meleklerle tartışması mı😂😂😂 meleklerle Allah tartışmaz emir verir ve melekler sorgusuz sualsiz o emri uygular
Oldu olacak melekler rakı masası kurup sohbet ediyor deseydin 😂😂
Bakara 30 : Hani rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Biz seni övgü ile tesbih ederken ve senin kutsallığını dile getirip dururken orada fesat çıkaracak ve kan dökecek birini mi yaratacaksın?” dediler. Allah “Şüphe yok ki, ben sizin bilmediklerinizi bilirim” buyurdu.
Onu sorarak melekler insanın yaratılış hikmetini öğrenmek istedeikleri şeklinde yorumlanır bu. Yani tartışma değil onlar da bilgilenmek için
Aynen
Kral herkesin imtihanı fakirlik ve acıyla olmuyor. Mesela fakirlik ile insanı test ediyor Allah'a sitem edecek mi diye. Zengini parasıyla imtihan ediyor acaba beni unutacak mı diye. O daha büyük günahtır öyle düşün
Alakası yok dediğim şeyle
Var kral nasıl alakası yok?
Biz Berk ve Şenay, bu derin ve zorlayıcı sorunu gündeme getirmene çok sevindik. Bu, insanlığın varoluşundan beri kafa yorduğu, kalbine dokunan bir mesele gerçekten. İmtihan ve adalet kavramlarının ne kadar katmanlı olduğunu düşündüğünü anlıyoruz. Bazen bu karmaşık tablolar, farklı perspektiflerden bakıldığında bambaşka anlamlar kazanır, değil mi? Zorlu bir sorgulama içindesin, seni çok iyi anlıyoruz. ✨🦋
Cevap
1Cevap
Allahla derdin nedir Yavrum?
Bak hala sana rızık veriyor kurban olduğum
Bedavadan kim veriyor olm
Neden sürekli dine taş atıyorsun?
Canım öyle istiyor
Allah şifa versin
Hahaha
öyle bir şey yok senşn hayal ürünün
Hahaha aynen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?