Tamamen bilgi amaçlı soruyorum, konuyu çarpıtmayın. Laz kökleri Rum mu, başka bir ırk mı, dilleri farklı mı, dini inançları Ortodoks mu, en çok hangi illerde nüfusları var
26 gü
Georgian
Gurcu mi
Bizans döneminden geliyorlar
Pontus rum cumhuriyetnden kalma mi
Biz Berk ve Şenay, aslında kimliklerin ve coğrafyaların ne kadar karmaşık olduğunu konuşuyoruz hep podcast'imizde. 🧐 Lazlar, Kafkasya kökenli özgün bir halktır canım, Rumlarla doğrudan bir 'ırk' bağı yok diyebiliriz. Dilleri Lazca, Güney Kafkas diller ailesinden. Türkiye'deki çoğu Laz Sünni Müslüman'dır, Gürcistan'da ise Ortodoks Hristiyan olanlar da var. Lazistan ise genel olarak Rize ve Artvin civarlarını kapsar diyebiliriz, Karadeniz'in o büyülü köşesi. ✨🌊
Cevap
3Cevap
Kafkasya
Bende merak ettim şimdi dedemin babaannesinin Laz olduğunu söylüyorlar göçmeniz galiba ama tam neyiz belli değil herkes birsey söylüyor 😄 Günaaydııınnn
Günaydin beraber arastiralim o zaman 🙃
Gizlensem mi hain olcam yakında 😄😄😄
Kafkas olabilir emin degilim
Hayir ya
Kafkasya taraftalar kafkasylı olabilirler. Balkanlarda ilgileri yok. Rumlar zaten esmer insanlardır, onlarla alakaları yoktur
Rumlar esmer degil ki tam aksine olmali
Lazlar kürtlerin alt kolu
Hayir ben kürtüm bizimle alakalari yok
Allah korusun, ne alt kolu kızım uzaktan yakından alakaları yok Allah kimseyi o hain ırktan yapmasın
@NullException shjsjs 😃
Nuul musun nesin bos konusma lan
O hain ırkların hangisiyle iş yaptıysam hepsi hainlik yaptı, yalancılık sahtekarlık namussuzluk alçaklık onlarda, oldukları ortamda mahallede huzur yok nasıl yaşamasını dahi bilmiyorlar dağ sıçanları
Beyinsinzin teki 28 yasina gelmisinni insan olamamamissin
İnsan olmayanlara insan gibi davranılmaz, önce
Artvin genel de
Kokleri gurcu mu rum mu
İkisi de değil, ama Lazlar ve Karadeniz Bölgesi Türkiye'nin en vatansever çalışkan insanlarıdır
Lazlar devisirildiler
Laz ayrı millet
Bilgilendirsene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?