1 ay

Tahrim Suresi 1-4 ayetleri gerçekten Hz. Peygamber ile Mariya olayı hakkında mı inmiş?

. Ayet: "Ey Peygamber! Eşlerinin rızasını gözeterek, Allah’ın sana helâl kıldığı şeyi niçin kendine haram kılıyorsun? Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."2. Ayet: "Allah şüphesiz (gerektiğinde) yeminlerinizi bozup çözmenizi (kefâret ödemenizi) meşru kılmıştır. Allah sizin dostunuzdur. O, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir."
Cmt, 23 May 17:32
3. Ayet: "Peygamber, eşlerinden birine gizli bir söz söylemişti. Fakat eşi o sözü (başkasına) haber verip Allah da bunu Peygamber’ine açıklayınca, Peygamber (durumun) bir kısmını bildirmiş, bir kısmından da vazgeçmişti. Peygamber bunu ona haber verince eşi, 'Bunu sana kim söyledi?' dedi. Peygamber, 'Her şeyi bilen ve haberdar olan (Allah) bana haber verdi' dedi."

4. Ayet: "Eğer ikiniz de Allah’a tövbe ederseniz, ne iyi! Çünkü kalpleriniz kaymıştı. Ama Peygamber’e karşı birbirinize arka çıkarsanız, (bilin ki) onun dostu ve yardımcısı Allah’tır, Cebrail’dir, salih müminlerdir. Bunlardan sonra melekler de onun destekçisidir."
Cmt, 23 May 17:35
Bak şimdi Peygamberin bir tane cariyesi var adı Maria bunu daha sonra eşi yapacak ama öncesi Peygamber peygamberliğini ilan etmek için sağa sola elçi gönderiyor İskenderiye Kralı dilini kabul etmiyor ama Peygambere birkaç tane cariye gönderiyor içlerinden en güzelini Peygambere veriyorlar adı Maria sonra günlerden bir gün Hafsa'nın sırası iken Hafsa babası Ebubekir'in yanına gidiyor Ebubekir hasta o zaman sonra Maria'yı görüyor Maria ile ilişkiye girerken Hafsa yakalıyor daha sonra Hafsa çok kızıyor bu duruma benim günümde benim yatağımda bu bana hakarettir diyor daha sonra Peygamber bu kadını kendime haram kılarsam benimle yine hoşnut olur musun diyor daha sonra hoşnut olurum diyor ama bunu kimseye anlatma diyor Peygamber sonra Hafsa dayanamıyor Ayşe'ye anlatıyor ayetin sonunu incelersin zaten anlarsın sonra Peygamber tabii yeminini tutamıyor ikinci ayet bu yüzden iniyor

Tahrim Suresi 1-4 ayetleri gerçekten Hz. Peygamber ile Mariya olayı hakkında mı inmiş?