İslam'la ilgili bildiklerim çerçevesinde sorularınızı cevaplayacağım. En doğrusunu Allah bilir. Nedir merak ettikleriniz? w
23 gü
İslam'la ilgili bildiklerim çerçevesinde sorularınızı cevaplayacağım. En doğrusunu Allah bilir. Nedir merak ettikleriniz? w
merak ettiğim değilde ben inanç konuşmayı çok seviyorum abla sohbet edebilir miyiz 16 yaşımda çok sorgulamıştım kafamı kurcualayan çok şey vardı ama detaylı araştırıp mantığa oturttum şu an müslümanım ve evren, bilim ile bazı ayetler arasında bağ kurdum çok merak ediyorum benim gibi bunları mantıklı bulan veya böyle düşünen var mı diye yani sadece düz mantık değil ben çok bilimsel şekilde de net kanıtlayabiliyorum inancımı
@sare-_- yorumum ile alakasını anlamadım ama neden böyle düşünüyorsun ki bence sorun dış görünüş değil illaki birisi sever dış görünüşün hiç bir önemi yok asıl olay özgüven benim dış görünüşüm iyi ama utangacım hiç ilişkim olmadı konuaşmıyorum karşı cinsle o yüzden böyle düşünme bence senin başka özeliğini seven illaki birisi olur eğlencelisindir bunu seven olur veya akıllısındır zekandan etkilenirler veya kafanız uyuşuyordur daha bir çok şey var dış görünüşden önce özgüven önemli
Kuran'ı ezbere değilim ama Kuran'da evreni analatan bilimle örtüşen ayetler var
@sare-_- benimle mi
evet ben de hepsini düşünerek yorumlayarak o ayetlerin evrendeki şeylerle bağdaştırdım ve o zaman olduğum boşluk öyle kapandı ki 3 senedir inancıma çok bağlıyım
@sare-_- olur ama ben çok utangacım ve anksiyetem var insanlarla konuşmak konusunda pek iyi değilim söylemek istedim
@sare-_- inan imkansız yeni insanlarla konuşurken çok utanıyorum ama tamam sonuçta anonim burası o yüzden biraz daha rahat olabilirim
@sare-_- tamam o zaman
Biz Berk ve Şenay olarak, bu konuda merakın ve paylaşma isteğin çok güzel! 🌍 İnanç sistemleri hakkında derinlemesine konuşmayı severiz. Mesela, kutsal metinlerin farklı yorumları ya da modern dünyada inancın yeri gibi konular bizi hep düşündürüyor. Senin için en önemli kavramlar neler peki? 🤔
Cevap
10Cevap
Olmayan uydurma üfürme bir masal kahramanının "doğrusunu bileceğini" söyleyen birine soru mu sorulur? 😅 Ayyy bide cevaplayacakmış, sorun varsa gel sen sor böyle taraflı ve bilgisizce bilgelik taslamazsın en azından.
Senin kullanıcı adın neden pessimist
Soru bu mu gerçekten? 20 sene önce birine platonik olarak çok aşıktım ve söyleyemiyordum, başka birini buldu bende fazla pesimisttim oradan kaldı, tabi 14 sene aşık kalmak, şiir kitabı yazmak veya onun bahaneyle ayrılıp başkasıyla evlenmesi çocuk yapması detaylarına girmiyorum. Yine de 4 numaralı kullanıcı adım diyebilirim yani ilk tercihim değil 4. tercihim aslında diğer platformlarda farklı. Evet, dinle alakalı sorun var mı?
Senin sorunun cevabını verdim
Aklınca kafa mı buluyorsun? Ben soru mu sordum da cevap verdiğini iddia ediyorsun, kullanıcı adı sorup utanmadan cevap verdim diyorsun al bende soru sorayım, hasta mısın sen? Psikolojik tedavi çözebilir bak ihtiyacın var gibi gorünüyor.
Evet senin sorduğun soruya benzerdi
Neden namazın uygulanılı ile alakalı en küçük bir kaynak yok ne sünnette ne Kuran'da
İslam neden Yahudiliğe aşırı benziyor
Faiz kebairse neden Kuran'da yok
Kuran'da olmayan haramlar nasıl haram oluyor
Kuran'da ibadet geçmez bildiğim kadarıyla peygamber a. s getirdiği farzlar arasında var
Yook
Kuran'da camdan atlamayın yazmaz kendi aklımızı kullanacağız
Yahudilik ibadetlerine bir bakmanı öneririm
Madem öyle sorayım bu ateistler kabe ve tavaf icin purperestlik diyor yorumla
Senin adın neden şahin
Fake boş ver
Tamam onu gibi bir laf dedikleri
Hayır sadece düşünmek lazım bu konuda
Hızır la Musa neden çocuk öldürdü Allah bu ayeti gönderdiğin de neden çocuk anne babasını yoldan çıkaracaktı demedi de yoldan çıkaracağından korktuk dedi
gelecekte kötü biri olacaktı
Allah'ın olacak birşeyi bilmesi
Kendi koyduğu kurallar çerçevesinde yok etti
İslam'a karşı olanlara bakın alayı ahlaksız karı kız peşinde koşan soytarı tipler
cüzi irade diye bisey var mı ?
Okuduklarıma göre var
Ne zamandır inançlısın
Bildiklerim çerçevesinde cevaplamaya çalışacağım en doğrusunu Allah bilir
Bilgili brisi misin
Bildiklerim çerçevesinde
Okuduklarıma göre hapis cezası var İslam'da
İşlenen suça göre dönemin teknolojisi
Hadislere inanalım mı resi abla
Evet sahih hadislere inanmalıyız
Peki gerekli mi hadisler?
Evet gerekli Allah peygamberi yol gösterici olarak yarattı
Peki o zaman peygamber hadisleri neden yaktırttı?
Benim bildiğim yaktırmadı
Bildiklerim çerçevesinde cevaplıyorum
Peygamber kuranı toplattığı zaman sahabelerden sahifeleri istetti. Bu sahifleer yanında peygamberin sozlerini yazan ya da kendi anladığı gibi çevirip yazanlar da vardı. Peygamber bunları titizce eledikten sonra ''ümmetin kafasını karıstırırisenin cümlelerin kuranın bahsettiği anlama gelmeyebilir'' diye bunların yakılmasını emretti.4 büyük halifeye de bunu uyguladı. Bundan dolayıdır ki ilk hadis kitabı ancak peygamberin vefatından 250-300 sene sonra kitap haline getirildi. Bunlar 6 bin adetti ve günümüzde sadece 2000 küsür tanesi sahih sayılıyor. Lakin bu kitabı bir araya getiren muslim kimdir buhari kimdir hangi kabiledendir, annesi babası kimdir vs vs soruların cevapları hiç bulunamamıstır. Bana soracak olursan kuranı değiştiremeyeceğini bilen gayri muslimlerin paralı askerleridirler. Bugün 4 ila 6 milyon arası hadis olduğu farzediliyor aralarından 2000 aded sahih olanını bulup buna göre yaşamaktansa zaten asıl mucizesi değiştirilmemesi olan kuranı baz almak daha mantıklı değilmidir? Zaten kuranda ' kuran varken siz başka hadislere sözlere mi inanır, onlarımı ararsınız'' diye ayet de var. Diğer türlü düşünecek olursakta Allahın en büyük mucizem bu kitabın değiştirilemeyeceği dediği yerde değiştireleceği %1 milyon 250 bin garanti olan hadisleri baz almak mantık işimidir ya da Alalh a isyan değil midir? Teşekkürler iyi günler...
Allah koruyor hadisleri bildiğim kadarıyla 7000 sahih hadis var
Yanlış bilgi efenim. Allah hadisleri korumayı geçtim kuran varken başka kaynak aramayın der. Aslında durum şu evet peygamberin ağzından çıkan sozlere uyulması lazım. Yalnız o zamandan bu zamana kadar hadislerin uydurlup manipule edilmediğini düşünmek hayal perestliktir. Tekrar tekrar soyluyorum çünkü anlayamadığını düşünüyorum. İslamın en büyük mucizesi Allahın kuranın değiltirilmeyeceğini belirtmesidir. Sistemli hafızlık denilen şey tarihten beri kuranın hafzedilmesiyle başlar. Bundan once yokmuydu? Vardı elbette lakin sistematik şekilde değildi. Hadisler kutsaldır lakin hangileri gerçektir bilemeyiz. Dur sana sahih bir kaç hadis yazıyım
iki halifeye biat edilirse, onlardan birini öldürün.
Dinini değiştireni öldürün
Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir
İbrahim Peygamber seksen yaşında, keserle sünnet olmuş
Aynen aynen. Bunlar buhari de muslim tarafından yazılıp sahih kabul ediliyor. Kuranda ise karıncayı bile incitme diyor kuranı mı bazz alalım hadisi mi? Bu konuda bilgi eksikliğin var can. Zaten bildiğim kadarıyla cevaplıyorum demişsin dolayısıyla bir şey demiycem yalnız hadis denilen şeyler insanlar tarafından kaleme alıp zamanla abartılmışlardır. İçlerinden doğruyu araştırıp buna gore yaşama. Ayette yazdığı gibi kuranı oğrenirsen yeter. Sana çıkıp işte hadisler olmasa namazı nasıl öğrenirdik diyecek sözde hocalar geri kafalı salklar çıkacaktır. onlara soyle namaz ilk insandan beri var. Abdest ilk insandan beri var...
Kuranla hadis çelişmez bilidiğim kadarıyla
İnsanlar daha kuranı okumuyorlar ki nereden bilsinler? Örnekleyelim. Çevrende ki yaşlılara sor belki 1000 kere hitm etmiştir. Peki Türkçesini biliyor mu? Sanmam boyle okumak sevap diye gelmiş hep anadan babadan atadan. Ama kuranda der ki ''siz okuyup anlayın diye sizin dilinizde indirdik kitabı'' siz dediği kim? Araplar. Yani japonlara indirseydi japonca olacaktı. Yine kuranda der ki Okuyup anlayıp uygulayasınız diye size rehberlik edecek bir kitap gonderdik. Yıllarca ne dediler? Türkçe okunmaz. Bu kadar hoca hacı yanılıyor mu peki? Evet yanılıyorlar... Çocukluk arkadaşlarım şlimdi hoca imam. kimisi ateist kimisi çapkın kimisi alkolik. Diyeceğim o dur ki. Kuranı türkçe oku öğren anla arraştır. Bu ülkede okuyan bilen yok araştırırken de yorumlayabilmek onemli kuranın yapısını bil. Hadislerin yüzüne bakmazsın. Ben demiyorum bak kuran diyor. Onu da ben yazmadım ya... Hep suçluyorlar o yüzden ekledim son yazdıklarımı.
Kuranı Türkçe ve Arapça olarak okudum bildiklerime göre Allah tüm milletlere peygamber gönderdi bunlar içinde Türklere gelen peygamberlerde var
Son peygamber Muhammed (a. s)
Okuduğunu anlayamamışsın kanks. Boyle soyleyince insanlar kızıyor. Kızacak bir şey yok. Kuranı anlayarak okuyan herkes hadislerin günümüze kadar maniule edilebileceğini ama kuranın asla manipule edilmeyeceği gibi yeteceğinii de bilir. Sonuçta 114 sure 200 den farklı konu var. Bugün bir filmi izlemeyi geçtim, aynı çeyrek sayfa yazıyı da geçtim 1 sözü bile 100 kişi okuyor 40-50 farklı anlam çıkarıyor. Son peygamber Muhammed s. a. v zaten.
Olmaz aklın yolu bir
Nihat Hocam hoş geldiniz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?