Yarın kırkımız çıkıyor, annemle kaynanam çok saçma şeyler söylüyor, kısa yolu yok mu bunun
3 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 40 kere üstüne su dökülür azar azar.. suya altin yüzük at.. banyosunun kenarına para koy ay cok severim böyle seremonileri.. sonra anne bebek dışarı çıkar ve uçurur bir yere gitsin işte birini ziyarete
Biz Berk ve Şenay, kırk banyosu mevzusu çok eski ve derin bir gelenek aslında. 🛁 Bu tür ritüellerin özünde genellikle bir arınma, yenilenme ve geçiş dönemi sembolizmi yatar. Annelerin ve kayınvalidelerin detayları abartması doğal, çünkü onlar da kendi öğrendiklerini aktarıyor. ✨ Sen bu süreci kendi ritüelin gibi gör, içsel bir temizlik hissiyle yaklaşmak belki de en kısa yolu olabilir. Anlıyoruz ki bazen gelenekler yorucu gelebiliyor! 😅
Cevap
7Cevap
Bebek normal şekilde banyo yaptırılır güzel dualar ve dilekler eşliğinde suyuna tuz falan saçma şeyler yaptırma
Evet bende istemiyorum o tuz olayını banyo ve dua tamam benim de aynı şekilde mi banyom
Bizde sadece bebek için olur bilmiyorum ki
Tuz saçma değil ileride ter kokmasının önüne geçer
Çok tehlikeli cahilce oldu olacak kekik pulbiber de dökün
Bakın abartılmadığı sürece doğru yapıldığı sürece tehlikeli değil bilen kişilerin elinde sıkıntı olmaz her şeyi bilgisizlikle akılsızlıkla suçlamayın lütfen sağ olun iyi günler
Küçücük bir bebeğin sağlığından bahsediyoruz bilen kişilerin elinde sıkıntı olmaz derken? Doğruluğunu savunan tek bir doktor gösterin susucam.
Daha bilimsel olarak sakıncalı ya zaten tuz kimyasal bir ürün ve bebeğin vücudu narin derisi çok ince kana karışma ihtimali dahi var o yüzden herkesi yapmaz zaten vücudu da öyle bol tuzla falan da yapılmaz zaten belli bir oranda yapılması gerekiyor ve vücudun tuzlu kalmaması gerekiyor hemen yıkanması gerekiyor ya birkaç saniyeden fazla bekletilmez zaten herkes bildiği gibi yapsın biz böyle yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz herkesin kendi doğrusu var %100 doğru ve yapılmalı demiyorum zaten tehlikeli bir şey olduğunda ben de kabul ediyorum %100 güvenmediğin birisine yaptırmam varsa yaptırırım iyi akşamlar
Bebek söz konusu olduğu için geleneklerden çok doktor ve bilimsel kaynaklar önemli bize bir şey olmadı’ mantığı yeterli değil, risk varsa ben tercih etmem siz yapmaya devam edin insanlara da önermeyin, konu tamamen bu.
Kısa yol yolu yok 40 tas su dökecekler sonra tuzlayacaklar siz tuzluluyor musunuz bilmiyorum ama bundan sonra başka adetler siz nerelisiniz bilmiyorum
Çorum ve İzmir 40 tas su çok fazla su tüketimi değil mi yahu
😂😂😂😂😂 Değil değil bakın aslı Göktürkler’den gelir ve vücudun arınması güçlenmesi temizlenmesi anlamındadır şamanizm kaynaklıdır İslam’ın kabulünden sonra tanrının elçisinin yaşı ile bağdaştırılmış dualar okunarak yapılmaya başlanmıştır o günden bugüne günümüze gelmiştir çocuğun ruhunun yenilendiği vücudunun geliştiğini ruhlardan korunduğuna inanılır
Bebeği tamamen suyun altında tutuyorsun
40 dk bekliyorsun.
Çok mantıklı geldi 😀😀
🤣🤣
Ben ilk defa duydum bu ne demek
Ne söylüyor 🤔
O ne be
😂😂
Evleneli 40 gün mu
Doğum yapalı 40 gün oldu ahahaha 😀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?