O zaman bir Müslüman şeriata karşı çıkamaz? Karşı çıkan dinden çıkmış sayılmaz mı?
2 ay
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Şeriat suya giden yol demek, günümüz haline getiren yine kendine islam alimi dedirten şarlatanlardır. 23 senede indiği iddia olunan kitap bizim anayasamız kadar metni olmayan demode bir roman. Onca kural kanun neredeymiş? Hadislere bakmışlar, icma yapmışlar falan falan, ortada bir kanun kitabı falan yok. Ayrıca ortada kanun olsa dahi her kanun uygulanamaz, yeri gelir dinlerin farzları dahi uygulanamaz, bunun en önemli örneği müşrikleri nerede bulursanız öldürün, cihad size farz kılındı ayetleridir. Bu ayetleri uygulayan müslüman olur belki ama teröristte olur, birilerinin dini ve özgürlüğü başka bireylerin din ve vicdan hürriyetini, özgürlüğünü, yaşama hakkını kısıtlayana kadardır. Kaldı ki şeriat tek başına uygulanabilecek bir şey değildir yani bireysel değildir, ben sol elimle çaldım dur sol elimi bilekten keseyim diyemezsiniz, karar verici siz değilsiniz bunun bir uygulayanı olmalı. Kısacası 21. yüzyıl şartlarında fazla romantik ve gereksiz bir heves.
İyi de müslümanlari baglayan bir mesele?
Anlamadım? Müslümanları bağlamaz sadece, hem o ülkede yaşayan herkesi, hem müslüman olmayan herkesi bağlar. Bak, müslümansın anladık bari biraz empati yap. Ben agnostiğim, farz edelim ki benim dinimin emri tüm müslümanları öldürmemi emrediyor olsun, o zaman bana ne senin dinin beni ilgilendirmez der miydin? Ben mürtedim, arama motoruna mürtedin cezası nedir diye yazarsan gebertilmem gerektiğini görürsün. Elin Afganı, İranlısı vs beni öldürmeyi kemdine hak görüyor, canımı almayı dininin emri sayıyor, anlatabiliyor muyum? O yüzden diyorum ki senin dinin benim yaşamımı etkilemeye başladığı yerde biter, insan hakları evrenseldir bildirgesi hani çok basit, benim yaşamımı tehdit edecek kadar ileriye gidemezsin bu kadar basit. Her canlı kutsaldır ve herkesin yaşama şansı vardır, istese 2.5 milyar hristiyan 1.5 milyar müslümanı 3 günde tertemiz katleder, para ve teknoloji hristiyanların elinde. Tam tersi olsaydı? 2.5 milyar müslüman olsa ve batılılar yerine çöl bedevileri zenginlik ve teknoloji sahibi olsa hristiyanları sağ bırakmazdı, bu işler böyle.
Bir kişi müslüman değilse kuran onu ilgilendirmiyor ki zaten? Yani islama göre inancsiza uygulanmamasi lazim.
Mürted ne? Dinden dönen, müslüman olmayan. Cezası ne? Öldürülmek. Müşrik kim? İnanmayan, cezası ne? Nerede bulunursa öldürülmek. İslam'ın kuran'da üzerine basa basa FARZ kıldığı şey ne? Son din islam. okuncaya kadar malınız ve canınızla cihad etmek. Yani ya müslüman olacaksın, ya aşağılanarak cizye ödeyeceksin ki semavi bir dinden isen yani hristiyan veya yahudi değilsen bu secenek kapsam dışında, son seçenekte ölmek. Kısacası ya müslüman olursun ya ölürsün, bu kadar basit. Bak, sadece empati yap çok basit, İzlanda'da doğup büyümüş ateist Gregory ya müslüman olacak ya müslümanlar tarafından gebertilecek, adil mi? Müslümanların haddine mi düşmüş 6.5 milyar müslüman olmayan insanı katletmek? Işid, hamas, hizbuah, taliban, el nusra, boko haram, htş, el kaide vs vs onlarca islami terör örgütü neden var? Cihad için. Müslüman olmayan 1 adet terör örgütü ismi söyleyebilir misin ezberden? Kısacası sözün özü dininin emri dahi olsa başkasının yaşama hakkına dokunamazsın, evet insan öldürmek dininin farz ibadeti ve emri ama sen dininin emrini uygularken başkaları zarar görüyorsa orada duracaksın, kural bu kadar basit.
Ya müslüman olacaksin ya öleceksin diye bir şey yok. Kuranda ki ayetleri kendi nefsine göre yorumlayanların fikirleri bunlar. O savaslar islamin anlatilmasini engellemeye çalisanlarla yapildi. Sahabelerin döneminde de gayrimüslümler vardi.
Hep söylerim, hiçbir şey bilmeden alim olduğunu zannetmeyeceksin. Kimsenin bir şey anlatılmasını. engellediği falan yoktu, Muhammed yıllarca Mekke'de yaşadı ve inandıklarını söyledi durdu, kimseden zarar görmedi tam zarar görme emri çıktı çünkü asabiyet sisteminden çıkarıldı, o gece Medine'ye kaçtı. Yıllarca 8-10 yıldan bahsediyorum inanan sayısı bir avuç yakını ve 2 avuç köle. Kimse karışmadı, Medine'ye gitti yine dokunmadılar, sonra ne oldu? Mekke'de çiçek böcek ayetleri vardı, Medine'de dakika 1 gol 1, ganimet size helaldir ayeti geliverdi, ne kadar soyguncu hırsız varsa müslüman oldu, kervan soyguncuları ile. Bedir kuyularına yakın bir bölgede Ebu Süfyan'ın kervanını soymaya kalktı müslümanlar, evet en fazla bilinen islami savaş olan Bedir savaşı müslüman kervan soyguncuların Mekkelilerin kervanını soyma girişimi ile patlak vermiş. Ayete döneyim, daha ayetin başında bu bir fesih bildirisidir, onlarla anlaşmalarınızı feshettim artık haram aylar çıkınca müşrikleri nerede bulursanız öldürün deniyor. Onca tefsir okudum, kaç meal okuduğumu unuttum, onca fıkıh, siyer, akaid, icma, nasih mensuh okumalarımı saymıyorum bile, beni değil bilmeyenleri yalanlamayı dene. Cihad ne demek herkes iyi bilir, ayrıca haram aylarda bir müşrik yolda babasının katilini bulsa öldürmezdi, tam bir silahsızlanma medeniyeti olurdu ama müslümanlar haram aylarda minimum adını bildiğimiz 10 baskın yani gazve ve seriyye yaptılar, isimleri nette mevcut. Silahsızları öldürdüler, ganimet hadislerinde birine 5 terlik düştüğü yazıyor yani ölüleri bile soymuşlar, ayaklarından terliklerini almışlar var mı ötesi? Kinane ve Safiyye mevzusunu bildin mi? Beni kureyza katliamını? Harre olayını? Cemel savaşı diye bir islam savaşı duydun mu yoksa bedir, uhud, hendek 3lüsü hariç bir şey duymadın mı sıffin olur tebük seferi olur, ridde olayları falan olur. Kısacası reddiye yapacağın kişi ben değilim, din bu yani ister inan ister inanma özgürsün.
Müşrik demek din düşmanıdır. İslam düşmani ile sadece inanmayan arasinda fark var
Müşrik din düşmanı değil ortak koşan anlamına gelir, arama motoruna yazsan bile bilirdin ama. o kadar üşendin. Yazdıklarımı okuman bile 5 dk sürerdi ama çok hızlı döndün, onca şey söyledim 1ine bile bakmadın değil mi neymiş bu cemel savaşı, bedir harbiden nasıl olmuş, harre olayı neymiş vs derdin öğrenmek falan değil, tek derdin sidik yarıştırmak. Senden olmaz bak ciddi söylüyorum, öğrenmeye hevesin yok senin, sabit fikirli ve öğrenmeye kapalı tipler kendini geliştiremezler, sende geliştiremeyeceksin zorlama soru sorarak tabi dersin etkileşimse o başka. Sadece inanmayan kafir zaten bu arada doğrudur, önceden inanıp sonradan inanmayan da mürted. Neyse, son din islam oluncaya kadar cihadı kimlere yapacaksınız? Karşınızdakiler ya kafir, ya müşrik, ya mürted. Zaten mürtedi sayfa direk ölüm, müşrikleri de zaten bulduğunuz yerde öldürürsünüz, kafirlere de usulünce hadi müslüman ol diye sorarsınız, reddederse öldürürsünüz. Batılılar boşuna mı "islam = terörizm" diyor sanıyordun? Durduk yere islamofobi artmıyor herhalde.
Müşrik din düşmanlari içinde kullanilan bir tabir. Yani o müşriklerle yapilan savaslar sirf islami kabul etmedikleri icin degil, islamin baska insanlara anlatilmasini engelleyip taskinlik cikartmaya calisanlarla yapildi. Asil kapali fikirde olanlar onlar
Varsayım ile hareket edemezsin, hadi meal okumayı geçtim tefsir okumadığın çok belli, Medine'de ne kadar yahudi kabile varsa ya katledildi, ya sürüldü. Bu sayede. yabudi şehri Yasrib yani Medine Arap müslümanlara kaldı, millet vatanından sürüldü. O dönemi yeterince araştırdım, islam güzellemesi yapmana gerek yok yani, tebliğ yapılır ve müslüman okunmazsa öldürülür. Türklere katliam ve soykırım yapılmadı mı bu yüzden Talkan ve Curcan katliamlarında kuteybe denen kansız eliyle, mürted miydi müşrik miydi Türkler? Talas vs o hikayeleri Türkleri rahatsız etmemek için anlatırlar, işin evveliyatı var, müslüman araplar Türklere soykırım yapmıştır. Kısacası müslüman harici herkes öldürülebilir, herhangi bir sakınca yoktur ve böyle de olmuştur. İslam kaynakları bolca bunlarla dolu, gücünü yettirebildiği her kavmin üzerinden geçmişler. Hee günümüzde mesela Gazze günümüz İsrail'inden güçlü olsa o bölgede nefes alabilen tek yahudi kalmazdı, bakma müslümanlar güçsüzken sesleri çıkmaz ama darül harp var, mesela darül islam olmayan topraklarda çalmak, insan öldürmek hatta tcvz gibi en iğrenç suçlar bile günah değildir. Neden? Çünküü müslüman olmayan ülkeleri soyarak vurarak zayıflatıp islama hizmet sayılır. Darül islam sadece şeriatın hüküm sürdüğü ülkeler, biz darül harp sayılıyoruz ve atıyorum Katarlı bir Arap müslüman mevali Türklerin ülkesinde çalsa, insan öldürse vs dinen günah yok, bunlar hep islamın yayılması için. Eee yayarken gül dağıtmadılar herhalde.
O yüzden diyorum, hiçbir din kimsenin özgürlüğünü kısıtlayamaz. İran gibi dışarıda ahlak polisleri gezip saçını örtmeyen kadını dövemez, şeriatta yolda saçı açık olunca kimse kimseye dinini sormuyor. Emin ol şeriat nedir bir bilsen koşarak kaçarsın, şeriat olsa parfüm bile sıkamazsın, terleyemezsin bile yahu deodorant sıkamazsın, kısacası kokunu erkeklere duyurup onları azdıramazsın, zina yapmış sayılır taşlanarak öldürülürsün. Bu çiçek böcek zannedenlere çok gülüyorum, Afganistan uyguluyor bu sefer diyorlar ki "gerçek islam bu değil" evet bir siz biliyorsunuz kimde bilmiyor düşünememiş koca koca herifler araştırmamış yanlış uyguluyorlar.
Arabistandada afganistandada zamanında osmanlıda da şeriat vardı hepsi farklı farklı ama Şeriat hangi şeriat? kurandaki mi içtihattaki mi kurana bakarak tamamen bir ülkeyi yöneticek hükümler koyamazsın iş içtihada kalıyor şeriat Allahın kanunu yani Allahtan mutlaktan gelir içtihat Allahtan mı geliyor? hayır yorumlardan mezhep vs lerden geliyor peki bu yorumlar bir insana ait ise mutlak ve Allahtan mı gelmiş oldu yine hayır zaten mezhepler fıkralar kurana rağmen binbir türlü farklı gorusler cıkmıs
Bu bizim millet ahmak bu dinsiz tayfa şeriat diye diye insanları korkuttu ve cinayetler, hırsızlıklar, tecavüzler, hırsızlıklar had safhaya ulaştı şeriata göre yapılan suçun cezası kısastır şeriat demek Allahın kanunları demektir buna karşı çıkan kafirdir
Cevap
16Cevap
Öyle zaten müslümanım diyen şeriata karşı gelemez Allaha karşı gelmek demektir Allaha karşı gelen şirk koşar kafir olur
Laiklik kafirliktir Laiklik Allahı Peygamberi Kurani yok saymaktir Laikligi de savunamaz
Şeriat çeşitleri vardır. Allah'ın şeriatı olduğu gibi insanların kendince uydurduğu ve "Bu Allah'ındır" dediği halbuki Allah'a iftira attıkları şeriatlar da vardır.
Hayır fikir özgürlüğü yoksa imanın da bir anlamı yoktur şeriat liderin dini neyse ona inanmak zorunda olduğun ilkel eskimiş bir yönetim sistemidir
Şeriat İslamdir
Hayır değildir siz sadece aptalsınız
Şeriat İslamdir ve İslam'a en layıkıyla uyanda talibandir, begenmiyosaniz neden muslumansiniz
Seni üç günlüğüne bir afganistana gönderebilsem keşke
Max musluman. Mert olun İslam çiçek böcek değil gerçekten muslumansan Taliban olacaksın ya da gelip burada Müslümanım demeyeceksin bıktık. Din kardeşlerimiz talibandir afganistandir
Ben müslüman değilim ki
Kadınları evden çıkarmıyorlar biliyorsun dimi
Müslüman değilsen neden müslüman gobi yorum yapıyorsun? İslam'da laiklik kadın haklari modernlik çağdaşlık yoktur İslam bunları. Hepsini reddeder Taliban ve afganistan gerçek İslam'a en yakın olan sistemdir
şu an dünyanin hicbir yerinde uygulanmiyor şeriat.
İlkel eski özgürlüğe önem vermeyen bir yönetim sistemidir şeriat
Uygulanıyor, Afganistan yüzde 95 oranında kuran şeriatı ile örtüşüyor... Buzdolabı, telefon internet vs gibi "kâfir" icadı kullanımı haricinde mükemmele yakın bir şeriat modeli sunuyou Afganistan
Bu tam mal ank
Hayir. şu an kurana en iyi uyulan ülke türkiye
Ya bi laf salatası yapan daha. Bitmediniz gitti. Yok şeriat meriat bu ülkede. Şeriat isteyene şeriat ülkesi bol. Gidin yaşayın. Burayı size yedirmeyiz bacım. O işi geç.
Burası şeriat ülkesi veya şeriat gelecek diye bir ifade yok. Soru bu değil?
Alttaki amaç o ama. Hiç öyle alıştırmaya falan çalışmayın. Bu ülke o fikre alismayacak.
Alıştirma yok. Müslüman misin değil misin?
Soru o değil. Gerçek soru şu. İran da Müslüman ve şeriat ile yönetiliyor. Suudi Arabistan da Müslüman ve şeriat ile yönetiliyor. Daha bir sürü ülke sayarım ki en bariz örnek Afganistan. Hangisi yaşanabilir bir ülke?
Şeriat şu an hiçbir ülkede yok. Suudi arabistan vehhabi, iran şii
Hıhı, tek sen biliyon mk. Adamların resmi anayasasını aç oku bakalım ne yazıyor yönetim biçimi.
Bir tek ben bilmiyorum. Suudi arabistan vehhabi, iran şii.. Dogru mu yanlis mi?
Vehhabi müslüman değil mi, Şii müslüman değil mi? Vehhabiler Şiiler şeriat rejimini kabul edemez diye bir kanun mu var? Senin müslüman dediğin şey sadece Hanifi mezhebinden mi ibaret?
Onlarda müslüman ama itikadi bozuk ve şeriay diye kurani uygulamiyorlar. Selçuklu ve Osmanli neden şiilerle, vehhabilerle mücadele verdi?
Şiirlerle vehhabilerle mücadele veren Osmanlı Ermenilere Rumlara batı ülkelerinden borç almak için ayrıcalık tanırken senin gibi şeriat seviciler hangi mücadeleyi verdiniz? Senin kafadaki ulema dediğiniz hacı hoca tayfası kurtuluş mücadelesine karşı İngiliz muhipleri cemiyetini kurarken senin kafa hangisine hayır bu yapılmaz dediniz? Tek doğru sizsiniz madem, hepiniz yahudi düzeni içinde onlarla tüm ekonomik ortaklığı, ticari anlaşmaları yaparken, Türkiye'yi karıştırmak için nemalanirken hangi cemaate, tarikata hayır böyle olmaz diyebiliyorsunuz?
Ben ne sordum sen ne cevap verdin. Osmanli ve Selçuklu neden şiilerle ve vehhabilerle mücadele verdi? Buna cevap vermedin
Kafaya bir şey koymuşsun, onu ispatlamaya çalışıyorsun. Ben senin düşünceni veya görüşünü değiştirmeye çalışmıyorum. O yüzden sorduğun her soruya cevap vermek veya vermemek gibi bir kaygım yok. Ben diyorum ki boşu boşuna alttan alttan misyonerlik faaliyetleri yapmanıza gerek yok. Senin gibilerin kafası inceden inceden fikre alıştırmaya çalışmayı bişey zannediyor. Yemez gülüm yemez
Bir şeye aliştirdigim yok sordugum soru gayet acikti. Misyonerlik yaptigim da yok. Arabistana irana konuyu sen getirdin.
Evet. Çünkü mezhebi ne olursa olsun, şeriat ile yönetilen ülke örnekleri verdim. Sonuçta sana göre o yanlış, ona göre sen yanlışsın. İkinizin arasında hiçbir fark yok. Onun yaptığı ve uyguladığı şeriatı beğenmeyen sen, kendine göre başka bir şeriat uydurup onu uygulayacaksin. Ve buna herkesin saygı duymasını bekliyorsun. Çok beklersin
Herkes yanlissa dogru kim?
Doğru tek. Onun da dedikleri belli.
Evet dogru tek. Sorunun formati geregi hak din islam.
Peki dogru seriat kimin ki?
Ama bu hak din İslamı farklı yorumlayan herkesin kendine göre bir şeriat kanunu var. O yüzden gerçekten şeriatı sen de uygulasan başkası da uygulasa o gerçek şeriat değil. Herkes inandığı yoruma göre bir şeriat uyduruyor. Siz de borazanlıklarını yapiyorsunuz. Olan bu.
Sahabeler dogru uyguladi mi?
Sana anlatılan yine yorum. Birileri en baştan yorum yapmış. Kitapta ne yazıyorsa o. Oku ve öğren. Öyle birilerinden dinleyerek olmaz o sahabe bunu yaptı şu sahabe bunu dedi diye. Sana başka bişey söylüyorlar ötekine başka bişey. Bu kadar karmaşada hiçbirine güvenmek doğru değil. En doğru kılavuz Kur'an. Orada her şey gayet net. Anlayana...
O zaman sende şeriat Allah'ın hükmü diye kabul ediyorsun yani?
☺️☺️pırıl pırıl bir kafa. Allah'ın hükmü Kur'an. İnanıyorsan rehber o. Senin şeriat dediğin şey 4 büyük mezhep, bunların altında türemiş yüzlerce küçük tarikat tarafından uydurulmuş ve onların çıkarlarına en uygun şekilde hazırlanmış yasa maddelerinden ibaret.
Mezhepler, sahabeler de hükmünü kurandan almadi mi zaten?
İşte doğru alamamışlar demek ki, kendin diyosun Şiiler vehhabiler yanlış diye dimi? Sonuçta onlar da sahabelerin birkaçının söylediklerini baz alan mezhepler.
Sahabeler dogru alamadiysa demek ne demek? En iyi onlar uyguladi islami
İşte diyorum ki, senin mezhep dediğin şeyler o sahabeleri örnek alarak oluşturulmuş dimi? Sahabelerin hepsi Kur'an'ı uygulayan kişiler. Peki mezhepler neden hep birbirine ters şeyler söylüyor? Demek ki doğru örnek alamamışlar ki sen kendin diyosun o yanlış bu yanlış diye. Bi seninki doğru ya sana göre, diğerleri bozuk. Ya seninki de yanlışsa?
Mezheplerde ki ayrilaklar ictihad ( kiminde farz, kiminde sünnet ) Aslinda hepsi peygamberin hükmü
O zaman niye Şiilerin, vehhabilerin şeriatına yanlış diyosun? Onlar da aynı peygamberin ümmeti değil mi?
Çünkü sahabelerin mezheplerin hükümlerinden ayrildilar kendilerine göre yorum kattilar. Vehhabiligin temelini atan mesela İbni Teymiyye
Senin savunduğunun da temelini atan Ebu Hanife.
İmami azam ebu hanife sahabelere peygamber'e dayaniyor. Kendine göre yorumu yok
Şiilik de oraya dayanıyor. Onların da kendine göre yorumu yok. Bir grup muaviyenin düzenlediği sistemi kabul edip onun etrafında şekillendi, bir grup da Hz Ali'yi baz alıp onun etrafında şekillendi. Hz Ali'yi baz alanlar yorum kattı da muaviyeyi baz alanlar yorum katması mi?
Hz ali ve hz muaviye ictihad'ı ayrilik. Şiiler sahabelere hakaret lanet dahi ediyorlar
Hangisine ne demişler?
Hazreti Muaviye'ye kafir diyorlardi galiba Hazreti Ali ile savastigi icin mesela. Hazreti Ömer'e namazlarda beddua ediyorlardi
Hz Ömer'e bişey demezler. Muaviye ve oğlu yezide Hz Ali'yi ve çocukları Hasan ve Hüseyini öldürdükleri için beddua ederler. Ayrıca Muaviye sahabedir evet. Ama ehli sünnet Hz Ali'yi haklı bulur, Muaviye sahabe olduğu için hürmet edilmesi gerektiğini söyler. Şiiler onu sahabe kabul etmez. Aradaki fark bu. Yani teknik olarak ehli sünnet de dahil olmak üzere herkes aslında Hz Ali'nin haklı olduğunu söyler. Muaviye yanlış yaptı der. Bu durumda senin yanlış dediğin Şiiler aslında Hz Ali'yi baz alarak doğru olanı yapmış olurlar (ehli sünnet de böyle kabul ediyor). Ama sen ehli sünnetin de yanlış yaptı dediği muaviyeyi örnek alan mezhebin doğru şeriat olduğunu söylüyorsun şu an.
Bastan beri ehli sünnet'i diyordum zaten?
Hiç ehli sünnet demedin. Ehli sünnetin nesini diyordun
Şii ve vehhabiligi benimsemiyordum işte
Evet ama ehli sünnet Hz Ali'yi haklı buluyor Muaviye yanlış yaptı diyor. Senin benimsemediğin Şiilik de Hz Ali'yi baz alarak oluşturulmuş. Bu durumda sen ehli sünnetin yanlış yaptığını söylüyorsun teknik olarak
İctihad ayriliginda yanlış yapti denemez. O ictihadi benimsemek ayri. Hem şeriat ile bu konu çok farkli
Sonuna kadar iç içe. İctihad ayrılığı diyosun, Şiilerin uyguladığı şeriatın yanlış olduğunu söylüyorsun. Onlar ictihad ayrılığı yapmadı mı? Size sizin dediğiniz şeyleri söylemeyen her şey yanlış. Bu şekilde küt bir kafa ile hangi şeriatı uygulayacaksin ki sen? Kendi doğru kabul ettiğin şeyi ehli sünnet bile yanlış dese dayatacaksin şeriat diye. Ondan sonra da itiraz edilince itiraz edeni kâfir ilan edeceksin. Oldu canım, başka?
Şialar ehli sünnet'e ters. Şiiler kafir değil itikadlari bozuk. Sahabelerin yolundan ayrildilar. Tipki ibni teymiyye de basta ehli sünnetti sonra kendi yorumunu yapmaya basladi
Sizin kafa, emeviler tek gerçek muslumandir kafasının devamı olan bir kafa. O yüzden size laf anlatmak deveye hendek atlatmak tam daha zor. Siz yoz, yobaz, doğru düzgün Kur'an bile okuyup dediklerini anlamayan, sadece hacı hocalarınızdan duyduklarınızı başkasına satan, o şöyle, bu böyle diyerek kendini haşa Allah, peygamberle bir tutup önüne gelenin imanını sorgulama hadsizliğini kendisine hak gören ucube bir totaliterizmin ürünüsünüz. Kimsenin imanını, Müslümanlığını, inancını sorgulayabilecek ne bir bilgiye, ne bir mantığa sahip olmadan sadece kendi öğretinizi dayatmaya çalışan, tam anlamıyla ampute bir din yaratıp o dini herkese dayatan, uymayanı "o yanlış, yoldan çıkmış" diye yaftalayan, karalayan, kendi tarihindeki haksız ve hadsiz lekeleri göremeyecek kadar kendi inancını en üstte zanneden, tam anlamıyla yahudilikteki anlayışla tıpatıp aynı ürünün soyusunuz. O yüzden hiç boşa daha fazla vakit kaybetmeyeceğim sana laf anlatmakla. Diyeceğimi dedim ben. Sen ve senin gibi tam anlamıyla kör cahil ve yobaz militanlara ne bu devlette ne de bu dinde geçit yok. Sizin yönetici olduğunuz hiçbir yerde Allah adaleti diye bir şey olamaz. Sadece aynen Muaviye ve oğlunun yaptığı gibi siz doğru söyleyenleri kendi kafanıza göre katleder, sonra da pişkin pişkin tek doğru bizimki diye gerine gerine kendinizi savunur, kalan herkesi kâfir ilan edersiniz. O yaptıklarınızı tarih boyunca defalarca tekrarladınız ama artık bitti.
Hiçbir ehli sünnet aliminde dedigin seyler yok.
Al bakışı kısmını oku bakalım
Okudum biliyorum ictihad'dan dolayi günahkar sayilmaz diyor. Anlaşamadigimiz nokta sahabelerden sonraki dönemlerde peygamber efendimiz'in ve onun eshabina kendi yorumunu katmadan aynen alip uygulayanlar ehli sünnetti. Selçuklu - fatimiiler mücadelesi, Osmanli - safeviler vs..
Ben de diyorum ki, ehli sünnet dediğin kişiler muaviyeyi ve uygulamalarını yanlış buldu. Senin inanışın onu doğru bulan bir inanış. Senin inandığın şeriat da onu doğru bulan ve o yolda hüküm veren bir şeriat. (Öyle olduğunun kanıtı da senin kafana göre sağa sola dinden çıkar girer diye yorum yapıyor olman. Bu emevilik öğretisi). Sen ehli sünnet olarak Selçuklu ve Osmanlıyı örnek gösteriyorsun. Onlar kendilerini ehli sünnet olarak tanımlayan ancak zamanla o kafadan çıkmış, özellikle de halifeliğin gelmesiyle kendilerini direkt emevilerin devamı olarak görmüş, mezhep olarak hanifiligi kendisine baz almış (kökeni Muaviye öğretileri) bir inanış. Asıl ehli sünnetin doğru yol olarak gördüğü Hz Ali öğretilerini neredeyse tamamen kenara atan senin inanışın Osmanlı'nın son 400 yılına önder olmuş. Sen Osmanlıyı ehli sünnet olarak tanımlayan bu inanışı hiçbir şekilde düşünmeden, sorgulamadan sana öğretildiği gibi kabul ederek bir şeriat sistemi oluşturuyor ve diğer her inanışı yoldan sapmak olarak görüyorsun. O yüzden de onların uyguladığı şeriatı reddediyorsun. Ben seninkini de reddediyorum. Tek farkımız bu. Hepinize göre tek doğru kendiniz. Bana göre tek doğru Kur'an. Senin şeriatın da onların şeriatı da Kur'anı baz almıyor. İnsanın ürettiği hiçbir şeriat da Kur'an'ı baz almayacak. Siz hep hayatınızda birilerini baz alarak yaşayacak ve o birilerinin dediği şeyleri yapacak birer yobazsiniz. Tamamen kara cahil şekilde okumak, anlamak yerine sadece dinlemek ve sorgulamamak üzerine kurulu inanış biçimlerinizi birbirinize dayatmak, birbirinize üstün kılmak amacıyla yaşayacaksınız. Ama ne bu ülke ne de bu din sizlere (hiçbirinize) geçit vermeyecek. Sonunda tek doğru olan Kur'an hepinizi yıkacak. Bunun yolu şeriat değil. Bilim ve akıl. Bilimi ve aklı önder alan toplumlar her zaman kazanacak. Siz de kendi karanlığınızı o pis beyinlerinize işleyerek hayatlarımızı karanlığa bürüme hayaliyle ve bir gün yok olma korkusuyla titreye titreye yaşamaya devam edeceksiniz
Sen burada kendine göre bir algi mi yapmaya çalisiyorsun anlamadim? Tek kaynak kuran diyorsun o zaman onu dogru sekilde sen mi anlayacaksin? Ve madem ki ehli sünnet karanliktir o zaman Anadolunun kapilarini türklere açan Sultan Alparslan, İstanbul'u Fetheden Fatih Sultan Mehmet, Anadolu'da Şii tehlikesini önleyen Yavuz Sultan Selim hep karanlik kisiler..
Ehli sünnet hazreti ali'yi de hazreti muaviyeyi'de sahabe kabul ediyor. Ayrilik şii de var
Ben kişi örneği vermedim. Dediğim şey gayet açık ve net. Beynindeki zincirleri bi kırıp tekrar okursan anlarsın tam olarak ne dediğimi. Senin için Şiilik tehlike onun için hanifilik. Öteki için sen tehlikesin diğeri için öteki. Siz hepiniz aynı dinin içinde farklı yorum yapıldı diye birbirinizi tehlike olarak gören birer yobazsiniz. O yüzden de hepinizin kurduğu şeriat düzeni birbiriniz için yanlış. Hepinizin kurduğu şeriat birbirinizi yıkmaya çalışıyor. Eğer o örnek gördüğün insanları gerçekten örnek alıyorsan ilk önce o Alparslan, Fatih Sultan Mehmet, nasıl yaşamış, neler yapmış, kimlerle savaşmış, kimlerle savaşmamış bir oku. Kimlere ne kadar hoşgörü göstermiş bir oku. Bana gerçek ehli sünnetten örnekler veriyorsun onlara kötü mü diyorsun diye. Asıl algıyı sen yapıyorsun. Yıldırım Beyazıt Timur ile neden savaştı bi onu oku. Duraklama ve gerileme dönemindeki Osmanlı şeyhülislamları ne fetvalar verdi diğer mezhepler hakkında bi onu oku. Sen bu adamları Fatih Sultan Mehmet ile bir mi tutuyorsun? Size göre sizden olmayanın dindar olması mümkün değil. Diğeri de aynı, öteki de aynı. Hicbirinizin birbirinizden hiçbir farkı yok. O yüzden hepinizin şeriatı da yanlış. Geç oraları
İkisini de sahabe kabul ediyor ama açıkça da belirtiyor ki Hz Ali haklıydı, Muaviye yanlış yaptı diye. Sadece sahabe olduğu için saygı duymak gerekir deyip susuyor. Şiiler de diyor ki yanlış yapıp İslam'a çok büyük zarar verdi. O yüzden onu önder olarak kabul etmek de İslam'a zarar verenin yolundan gitmektir. Biz kabul etmiyoruz diyor.
Ayni dinin icinde farkli yorum yapildi diye gecistirmek olmaz, İslami bozmaya çalisana ya da yanlis yorumlayana karşı çıkmak lazim degil mi? Yildirim beyazit ile timurun savasi dinsel kaynakli degil. Şiiler hazreti ali islama zarar verdi diyor işte konu da bu. İctihad hatasindan dolayi dinen suçlu olamaz. O yüzden şiiler kafir degiller ama itikadi sıkıntılı oldugu icin şeriat diye kendi yorumlari var.
Senin kafan baya yıkanmış. Sen bence hepsini aç, kim ne yapmış oku. Neler olmuş hepsini bi öğren. Hadi sana bol sans.
Beyni yıkanmış değil, dini iyi bilen bir insan zaten şu an dünyanin hiçbir yerinde şeriatın olmadigini bilir.
Bilmediklerimi de vardir illa ki. Ama en azindan şeriat meselesini anlayacak kadar biliyorum
Hiç biliyorum ayağına girme. Hiçbir şey bildiğin yok gerçek anlamda. Tamamen bulunduğun tarikat sana ne ogrettiyse sadece onu biliyosun. Onların da yüzde 95i zır cahil kafayla. Daha biraz önce Şiiler Hz Ali yanlış yaptı diyor dedin. İki saattir söylediğinin tam tersi bu. Bu da gösteriyor ki sen kendini haklı çıkarmak için her türlü manipülasyona hazır bir tarikat tetikçisi olarak yetişmiş, tamamen kendi doğrularını tam bir inançla savunan yoz bir politikacı ve yalancının tekisin. Böyle yalanla manipülasyonla mı şeriat getireceksiniz siz? Sizin getireceğiniz şeriat ancak size hizmet eder. Sizin derdiniz din falan değil. Sizin tek derdiniz iktidar hırsı ve para. Bu ikisi için yapamayacağınız şey yok. Hepiniz aslında tam anlamıyla yahudi tohumusunuz. Tamamen onların teknikleri ile göz boyamak için kendinizi alım falan sanıp o şekilde göstermeye çalışıyorsunuz. Ama yemiyoruz. Bilginize
Ehli sünnet'e göre ictihad hatasindan dolayi islama zarar verdi diye suçlanamaz. Bunu ben demiyorum?
Sonuçta bu da İslam'a zarar verdiği gerçeğini değiştirmez. Sen Hz Muhammed'in damadını öldüren bir ucubeyi korkuyorsun, ben de hicbirinizi kabul etmiyorum. Aramızdaki tek fark bu
Tek değil pardon, bizim her şeyimiz farklı. Siz kendi dininizi yaratıp yobaz bir şekilde onu dayatmaya çalışıyorsunuz.
Sahabeye ucube denmez benim dinimde
Doğru, katil demeliydim
Allah'ın hükümleri Kuran da yazılıdır Allah'ın hükmü şeriat değildir Kuran dır
Kuranda yaziyor hükümler?
Şeriat denilen hükümler kuranda yaziyor
Yazıyosa ozaman hüküm Kuran ındır şeriat diye saçma bişeyin değil insanları Kuran dan uzaklaştırmayın diyorum sizin şeriat dediğiniz Kuran dan istediği hükmü alan istemediğini almayan bi yapı Kuran bir bütündür içinden başka bir yapı çıkarılamaz şeriat diyeceksiniz insanlar Kuran ı okumak açıp bakmak yerine şeriat a bakacak öylemi her zaman hüküm Kuran da yazar hüküm Allah'ın dır ve hükmünü kuranda bize müjdelemiştir tapınıcak başka şeyler aramayalım
Kur'an şeriattir, şeriata en yakın olanda afganistandir
@KemalistitBat1948 Kuran Kuran dır ben şeriat a asla dini gözle bakmadım göremedim de ben beni yaratan Allah ı tanırım bide Peygamber aracılığıyla bana gönderdiği Kuran ı tanırım gerisi puta tapmak şirk koşmaktır milyonları da kandırsanız beynini yıkasanız ben konusu açıldığında bu doğruyu söylemeye devam edicem
Tamam kuran şeriattir, siz tatlı su muslumanisiniz... Gerçek İslam talibandir afganistandir.. işinize gelmedggi için İslami eğip bukuyorsunhz ama aslında sizde farkındasınız ki İslam inanılacak bir din değil
Bu zaman da bile Sırf erkeksiz dışarı çıktı diye burnu kulağı kesilen kadınlar var şeriat kavramını değiştirdiler
Allah'ın hükmüdür diye kabul ediyorsun o zaman? Ancak hicbir yerde dogru uygulanmiyor yani?
Şeriat bunu emrediyor
Bir kitabı okuyup binbir mana çıkaran müslümanlara Allahınız ne kadar güveniyor acaba.
Allahın hak şeriatına herkesin boynu kıldan ince olmalı. Ancak şu endişe var diyelim ki şeriat uygulandı ugulananın hak şeriat olup olmayacağı meçhul Ör: Afganistan
Allah'ın hükmü ise karşı gelen kafir o zaman
müslümanım ama şeriatla yönetilen bir ülkede olmak istemem
O zaman müslüman olamazsin yani dinin hükmüne karşi çikmiş oluyorsun
karşı çıkmıyorum laik ülkede yaşamaktan mutluyum değişmesini istemiyorum
İstemiyorum diyorsan karşı çikmiş olmuyor musun anlamadim?
hayır bu düzenin değişmesini istemem diyorum nerenle okuyorsun
Tamam şeriat'a hayir diyorsun işte?
🧠 al bismillah
Bu düzenin değişmesini istemem diyorsun. Yani kuranin hükmü gelsin istemem diyorsun. Bence farkinda değilsin
Niye müslümanız diye müslüman olmayanlar olmasına ragmen herkes dini kurallarla yonetilsin isteyelim
Evet, direkt kafir olur zaten. Ebu cehilden farkı kalmaz namazda kılsa zekatta verse cihada bile gitse fark etmez
şeriat isteyeni afganistana yolluyoruz canım orada yaşasın dinini
Kuran öğüttür günah ayrı suç ayrıdır.
Dedi ve afganistandan kaçtı
Muslumansaniz mert olun ve Afganistan'ın gerçek İslam olduğunu kabul edyn. Kendi uydurdugunuz ılımlı İslami millete dayatmayin
Hangi din gerçek a. wq agnostizm en iyisi
şeriat gelmez bu ülkeye
Konumuz bu degil.
He evet
Evet öyle.
mantıken evet
Evet. Net.
Çıktık dönüyoruz
Evet çıkar.
Öyle zaten?
Sayılır
Doğru