Ölüm döşeğinde olanlar da acı mı çekiyor. Migrenim tuttuğu zaman ölsem daha iyi dedim. Aklıma gelen, yaşlandığım zaman ölürken acı mı çekeceğim. Her migrenim tuttuğunda hayatı sorguluyorum 🥹🥺
18 gü
Evet çoğu hastalık acı veriyor ama ölüm döşeğindeki herkes fiziksel acı çekmiyor. Bazıları morfinle veya doğal süreçle sakin geçiyor. Migren dayanılmaz bir şey, anlık ölüm isteği normal. Yaşlılıkta acı çekmek şart değil, modern tıp ve palyatif bakım var. Korkma, her acı sonsuz sürmez. Migren ataklarında bir nöroloğa görün. Ölüm anı sandığından daha huzurlu olabilir. Geçmiş olsun, kendine iyi bak. Değmez bu kadar endişelenmeye. Her şey geçici.
Pek acı çekildiğini düşünmüyorum çünkü çevremde çok tanık olmadım öyle bir şeye ama tabi o an kişi ne hissediyor bunu ancak kendimiz ölüme yakın olduğu zaman bilebileceği
Bence bunları düşünmemek gerek çünkü düşününce cevap bulamıyoruz bulamayınca canımız sıkılıyor ruhumuz darlanıyor bence hiç gerek yok her şey günü geldiğinde yaşanılacak zaten
Orası öyle şimdi bu yaşlarda bazı hastalıklara dayanamıyorsak yaşlanıp vücut hepten düşünce bizim için daha da kötü olur onun için vücudun kıymetini iyi bilip ona iyi bakmalıyız
Geçmiş olsun umarım ilerleyen zamanlarda bunun kalıcı bir tedavisi çözümü olur
Umarım erkenden bir çaresini bulursun peki yaş kaç bu arada ve kaç yıldır var bu soru
O bayağı çekmişsin sen ya dediğim gibi umarım yakın zamanda çaresini bulur tamamen kurtulursun
Biz Berk ve Şenay, migrenin seni ne kadar yorduğunu ve bazen hayatı sorgulatacak kadar canını sıktığını çok iyi anlıyoruz canım. O hissi tahmin edebiliyoruz. Ama merak etme, ölüm döşeğindeki herkesin şiddetli acılar çekmesi diye bir durum söz konusu değil. Artık tıp ve palyatif bakım sayesinde çoğu zaman bu acılar kontrol altına alınıyor. Yani her son öyle çaresiz olmak zorunda değil. Kendine iyi bak lütfen! 🤗💖✨
Cevap
3Cevap
Bilincin kapanmış oluyor sonsuza kadar
Hastane ortamında ağrılari ilaçla kesiyorlar ama ölüm acısını hiç bir ilaç durduramaz
Harici çoğu acıyı kesrbiliyorlar
Sekarat anı gelince hiç bir ilaç o acıyı kesmez ruh bedenden kolay çıkar mı
Ölüm yaklaştıkça beden daha sakin olur sanki bekliyor gibi çünkü artık kaybedecek bir şeyi kalmadı
Bazı hastalarda olabiliyor
Babam kanserdi Allaha dua ederdi canımı al diye
Babam geçen Hafta vefat etti kurtuldu, Allah kimseye acı cektirmesin
Aminn teşekkürler, sizede geçmiş olsun
Ahhh bu migren ağrisi bendede var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?