Selamlar, Üniversite tercihimi beğenmedim, ne yapmam gerekiyor bilgisi olan var mı acaba? Acaba fikren istediğim okula ön kayıt mı yaptırmalıyım yada üniversite tercihleri değiştirilebilir mi?tercih değiştirme
Üniversite Tercihleri, YKS Tercih Listesi Değiştirilebilir mi?
Selamlar. Üniversite tercihleri geleceğinize belirlemek için attığınız önemli adımlardan biri. Tercih yaparken birçok kriteri dikkate alırız. İlgi alanlarımız, yeteneklerimiz, isteklerimiz, aldığımız puan. Bu gibi kriterleri göz önünde bulundururken hata yapabilir ya da fikrimizi değiştirebiliriz. Yaptığı tercihlerden pişman olan birçok öğrenci tanıyorum. bu pişmanlığı eğer tercih dönemi bitmeden yaşarsanız şanslısınız demektir. Pişmanlık yaşayan öğrenciler tercih listesi değiştirilebilir mi? sorusu çok soruluyor. Yanıtını verelim.
Üniversite Tercih Listesi, YKS Tercihleri Değiştirilebilir mi?
tercih listesi değiştirme
Tercih değiştirme tabi ki mümkün. Ancak bazı şartları var. Diyelim ki tercih yaptınız ancak pişman oldunuz ve tercih listenizi değiştirmek istiyorsunuz. Eğer tercih dönemi bitmemişse tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Tercih başlangıç ve bitiş tarifleri belirlenir. Tercihler başlamadan önce bir duyuru yapılır ve bu tarihler açıklanır. Bu tarihler içerisinde tercih yapabilir ve tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Bu tarih geçtiyse tercihlerinizi değiştirme hakkınız bulunmaz. Bu sebeple tercih yapmadan önce iyice düşünerek karar vermenizi öneririm.
Üniversite tercihleri değiştirilebilir mi? sorusuna cevap verdik. Ancak nasıl değiştirildiğini bilmeyenler için de bunu nasıl yapacaklarını anlatmak istiyorum. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. Tercihlerinizin olduğu sayfayı açın ve bu kısımda tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Tercihlerinizde sıralamayı değiştirebilir ya da yaptığınız tercihleri silerek yenilerini ekleme hakkınız bulunmakta. Tercih dönemi içerisinde istediğiniz kadar değişiklik yapma hakkınız var ancak kararlı olmakta fayda var. İşi çocuk oyuncağına çevirmemek lazım. Tercih tarihi sonlandığında sistem kapanır ve yaptığınız son tercihler onaylanarak kabul edilir. Bu saatten sonra tercihlerinize müdahale edemezsiniz.
KPSS tercih değiştirme
YKS tercihleri değiştirilebilir mi? sorusunu yöneltenler umarım kafalarındaki karışıklığı gidererek doğru kararlar verebilirler. Bu dönemde kararsızlık yaşayanlar öğretmenlerine danışmalı. En doğru karar verme konusunda öğretmenlerden daha iyi yardım edecek kimseyi tanımıyorum.
Bu arada şuna değinmekte fayda var. ÖSYM'nin alım yaptığı tüm tercihlerde tercih tarihleri arasında değişiklik yapabilirsiniz. Bu sadece YKS sınavına özgü bir durum değil. Örneğin KPSS sınavı için yaptığınız tercihleri de değiştirebilirsiniz.
Tercih zamanı bitene kadar tercihlerini düzenleme şansın var. Ancak sonuçlar açıklanıp bir yere yerleştiysen tabi ki artık geri dönüşü yok. Ya kayıt yaptırıp okuyacaksın ya da kayıt yaptırmayıp seneye yeniden hazırlanacaksın. Ancak yeniden girersen puanın düşüyor diye biliyorum.
tercihlerimi ben yapmadım bi yakınıma yaptırdım başka şehirleride yazmasını istemiştim o da kafasına göre yapmış tercih menüsü çıkmıyo orda bilgi alamadıgım için ve internette istediğim türde cevap bulamadıgımdan soruyorum son gün kayıt için 9 eylül olması lazım
tercih süresince değiştirebilirsin ancak tercih süreci sona erdiyse değiştiremezsin. kazandıysan gitmek zorundasın ya da yeniden girersin seneye. puanın düşüyor tekrar girişte.
eğer herhangi bir programa girdiysen şu anda değiştirme şansın yok. kayıt yaptırmayıp yeniden sınava girmek için hazırlanabilirsin ancak önümüzdeki sene puanından kesinti yapılır kazanıp da gitmediğin için.
Tercih tarihleri arasında değişilebiliyor. Süre bittiyse değiştiremezsin. Ya kayıt yaptıracaksın ya da seneye tekrar gireceksin. puanın düşer seneye ama.
istda kalmak ve farklı bi bölüme gitmek istemiyorum aslında, İlk dönemi gitmeden başka şehirde olan tercihimi yani değiştirebilirsem iyi olucak sağol cevaplar için