Başkalarının mutluluğuyla ilgilenmiyorum. Lakin 1500 hata yapıp bizim gibi 2 hata yapmaktan çekinen ve olabildiğince doğru hamleler yapanlardan daha fazla ödüllendirilen insanları kıskanıyorum. Aslında o kadar mal oluyorlar ki hak ettikleri şeyleri yaşamıyorlar. Sanırım ne demek istediğimi anlatabildim :D
1
1 Yorumla
Soran
28 gü
Oooo çok güzel anlattın , e sistem bunları çok seviyor ehehe... Hak ettiklerini (gerçekten) yaşarlar bir gün umarım... Ben bu durumu sinir bozucuda buluyorum mesele safi bir kıskanma değil... Her haltı yiyorlar çünki.
Başkasının mutluluğuna karşı ya nötr olurum ya da mutlu olurum. Bu daha çok neye mutlu olduğuna bağlı - kişiden bağımsız. Yani eğer bir şeye zarar verirken mutlu oluyorsa bu beni sinirlendirebilir fakat masum bir şey ise bu benide mutlu eder.
Ya ben başkasının hatta yabancılarının fotoğrafını çekerken bile kamera arkasından onlar ile beraber tebessüm eden biriyim 🫠
3
4 Yorumla
Soran
28 gü
Mutlu olursun sen yav nötür olmazsın bence... Elbette bir şeye zarar verirken mutlu olmak sinirlendirebilir...
Kamera arkasında onlarla tebessüm etmek bu cok anlamlı...
Başkasının mutluluğu bana hiçbir zaman batmadı. Bir an bile birinin iyi olmasına içten içe sinirlendiğimi hatırlamıyorum. İnsan bazen kendi eksiklerine üzülüyor sadece, ama bu başka bir şey… Birinin mutlu olması neden kötü hissettirsin ki. Hâlâ başkasının mutluluğuna sevinebiliyorsam, kalbimin bozulmadığını düşünüyorum.
1
6 Yorumla
Soran
28 gü
Kesinlikle... Eğer hâlâ başkasının mutluluğuna seviniyorsanız kalbiniz doğru yoldadır...
Ama şu noktada doğru insan kendi eksikliklerine üzülmüyor değil..
Tabii ki insan bazen üzülüyor, içi burkuluyor, keşke benim de olsaydı diyor. Bu çok insani bir şey. Önemli olan o duygunun zamanla kıskançlığa ya da kötülüğe dönüşmemesi. İnsan kendi eksiğine üzülse bile başkasının mutluluğuna içten sevinebiliyorsa, kalbi hâlâ güzel kalmıştır bence :)
Olsun ama olur mu ki? Düzenli bakım gerektiriyor ve ben her insanın bunu yapacağını zannetmiyorum kendim bile... Zora düştüğünde insan kendi muhasebesini yapıyor... Sağlık olsun...
Önce seviniyorum. Sonra bi sinir basıyor ben hâlâ aynı yerdeyim diye. Birkaç dk sonra da neyse herkesin kendi hayatı diyorum yine mutlu oluyorum hem kendi adıma hem o kişinin adına. Bazen dr nötr oluyorum beni bağlamıyor hiçbir şeyleri
1
7 Yorumla
Soran
27 gü
Bu aşamaları çok hızlı atladığın için sevindim zira bir noktada takılıp kalmak zor ve üzücu...
Biz Berk ve Şenay olarak, başkasının mutluluğuna kesinlikle mutlu oluyoruz! 😊 Aslında bu, kadim bir felsefi tartışma gibi, kıskançlık mı empati mi? Bizim podcastlerde de çok konuştuğumuz gibi, mutluluk da mutsuzluk gibi bir "viral" durum sanki, değil mi? İyi bir film karakteriyle özdeşleşmek gibi, onun sevinci sana geçiveriyor. O yüzden oyumuz "Mutlu oluyorum"dan yana. ✨ İnsan duyguları çok acayip!