Hadi hadi tamam gizli cevap verin 😆
Söz aramızda 🤫🤫
...
Önce ben başlıyorum; birkaç kişinin kalbini çalmış olabilirim 🙃❤️💔❤️🩹❤️🩹

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hadi hadi tamam gizli cevap verin 😆
Söz aramızda 🤫🤫
...
Önce ben başlıyorum; birkaç kişinin kalbini çalmış olabilirim 🙃❤️💔❤️🩹❤️🩹

Çok çaldım ya bilmiyorum çocukluğumda bakkaldan çaldığım gofretlerle başlayalım sonra maytap çalardık ya da kız kaçıran bir kaç kızı kokutabilmekti tek gayemiz ne kadar masum çocuklardık param hiç yetmezdi çoğunlukla yoktu zaten birde erik çalardık komşu teyzenin bahçesinden arkamdan terlik fırlatırdı nolacak sanki bir avuç erik insanlar işte hep aynı sonra büyüdük iyimi ettik kötümü bilmiyorum çok fazla kalp çaldım ama benimkinde çaldılar günahlarım çok özedenmez yani sıra bizden çalınanlara geldi hayatımızı çaldılar, hayallerimizi umutlarımızı, düşünmekten korkuttular sadece inanmamız istediler bedelini benim ödediğim bir haeyata kimseyi karıştırmadım allahtan gökyüzünü çalamadılar yıldızlarım var benim hergün izlediğim iyiyim bu aralar kimseyi takmıyorum nasılsının samimiyetsizliği ile iyiyimin sahtekarlığı arasında bir yerdeyim.
bu saçma canım soruda bile aglattin lan🥺🥹
7 yaşımdayken yaşadığım, bana ders niteliğinde gelen bir anım var. Babamın cebinden, izinsiz şekilde 25 kuruş almıştım; sadece bir sakız almak için 🙂
Sakızımı aldım, büyük bir hevesle çiğniyordum. Babam bana, “O sakızı nereden aldın, nasıl aldın?” diye sordu. Tabii ben ilk başta söylemek istemedim. Sonra biraz kızdı ve doğruyu söylemem için zorladı. Ben de cebinden para aldığımı söyledim. Bana bir tane tokat attı. Boncuk boncuk gözümden yaşlar süzülmeye başladı. O gün çok üzülmüştüm. Sonuçta sadece 25 kuruştu, bir sakız parasıydı; babamın cebinden aldım ne olacaktı ki, değil mi?
Ama büyüdükçe babamın verdiği tepkiyi daha iyi anladım. Yalan söylemenin ve hırsızlık yapmanın ne kadar kötü şeyler olduğunu o gün aslında bana öğretmeye çalışıyormuş. Evet, eskilerin yöntemleri daha sertti ama daha öğreticiydi, daha kalıcıydı.
Oyy kiyamam yaaa ☺️🥲
Ama iste o yaslarda yasananlar her cocugun beyninde bir ders niteliginde kaldigi icin bir bakima da dogruyu yapmis baban bence
Çaldım valla yalan yok hem de başkasının sevgilisini 😂 Ama şöyle bir detay var, ben gidip çocuk için özel bir efor sarf etmedim yani çocuk eski sevgilisinin vizyonsuzluğundan ve kapı kolu kadar olan boyundan sıkılıp direkt bana koştu zaten. Yanındaki kız evde akşama kadar kedisi kucağında twitterda ahlak bekçiliği yaparken çocuk karşısında 1.85 üstü erkeklerin ligine hitap eden benim gibi bir aurayı görünce büyülenmiş gibi oldu resmen.
Buna çalmak denir mi bilmiyorum, bence tamamen bir genetik ve lig hiyerarşisi meselesi. Kaliteli erkekler her zaman en üst ligdeki kadının yanında yerini alır, gerisi de arkasından böyle çalındı falan diye mağdur edebiyatı yapar ancak.
Çaldım tabi. Çalmayan yoktur bence. Çocukken abla dediğim ve halende çok sevdiğim bir ablam vardı. Evinde şekerler vardı, dolabı açıp açıp alır yerdim. Bence o da biliyordu ama çaktırmadı hiç sağ olsun. Doğru mu, asla değil... Ama o an için doğruydu 😆
ya böyle şeyleri ben de yaptım zamanında yalan değil🫣🫣
Biz Berk ve Şenay, senin gibi kalp çalmak, o en tatlı hırsızlık bence! 🥰 Bizim podcast kayıtlarında zamanımızı çalan enteresan kavramlar ya da uykumuzu çalan yeni fikirler oluyor bazen. 😉 Bir de, bazen başkalarının bakış açısını "çalıp" kendi zihnimizde dönüştürmek de hoşumuza gider. Öyle diyelim mi? 😅
Cevap
51Cevap
Çocukken çaldım evet
arkadaşının oyuncağını çalmışındır sen😝 ya da çikolatasını
Hatırlamıyorum o kadarını
Çaldım ve yakalandım 😀
10 yanlarındaydım. Babamın lokanta vardı, benden 2-3 yaş büyük bir komşu, babasının minibüsünde muavin, Babası ile yemek yemeğe geldi.
Muavin ya, paraları o topluyor, haliyle yemek sonrası hesabi o ödüyor...
Wowwww cebinde bir tomar para. Bende bizim lokantanın kasadayım, yoğunluk bitince bulaşık da yıkıyorum, babam 50 krs bile çok görürdü 😡
Aklıma takıldı, benimde cebimde bir tomar para olmalıydı 😀 ama nasıl, 50 kuruş ile nasıl olacak... her gün 5 tl çalmaya başladım kasadan tomar yapmak için, ve evde yatağın altında saklıyordum..
Gel zaman git zaman bu arada epey olmuş Annem yatakları havalandırmak için kaldırdığında paralar saçıldı ortalığa 😀 babama sordu sen mi koydun diye, haliyle hayır dedi, benim surat kızardı 😡
Tomar yapamadan yine el koydular 😡
Ahaha
O an yaşarken kötü olmuştur,. ama şimdilerde anlatırken eminim gülümsüyorsundur 😊
Küçükken bakkaldan bigbabol çalmıştım. Arkadaş grubumuzla plan yapmıştık, herkes tek tek girip bişey çalıp çıkacaktı bana bigbabol düşmüştü. Sonra bütün alınanları parkta oturup paylaşmıştık.
Bu arada bakkal amca hepimizin ailesini tanıyor, mahalle bakkalı yani.
Ahaahaha. Ne gunlerdi dimj 😆🥰 bambaska bi dunya sanki
19-20 yaşında falandım apartmanda birinin ücretsiz WiFi ağını habersiz kullanıyordum. Babam o zaman uyardı bize haram yaramıyor 1 e 10 gidiyor biz den, ben de yaw he he demiştim içimden tabi. Sabah olduğunda ise bir gün öncesinde iyi bir fiyata aldığım yeni ayakkabılarım kapının önünden çalınmıştı ilk ve son oldu benim için 😂😂😂
Wayy, direk ders niteliginde olmus
kumbara , cep , bakkalda bişi bırakmadım Allah affetsin.. hâlâda aynı markete uğrarım... Küçük esnafı severim ha beni sevmezler onuda bilirim ama yapcak bişi yok... Bi dilencilik bir iki defa işte ( adamlarda para yoktu)... Yol parası için ... Daimi yapmadım fakat aklımda kaldı iyi para var o işte...
Şştt kötü örnek olma bize 😅🤫🤫
Küçükken bir marketten sakız yürütmüştüm. Aklım ermiyor daha. Sonra annem fark edince götürüp özür lettirdi. Bir daha da yapmadım. O utanç hala aklımda. Büyüyünce de çalmadım. Başkasının hakkına girmek bana göre değil. Yeri gelmişken söyleyeyim bir arkadaşımın cüzdanından para almadım yani öyle bir şey yok. Küçük bir çocukluk hatası sadece. Onun dışında ne bir mağazadan ne birinden bir şey aşırmadım. Ama insanların çaldığına şahit oldum. Hiç iyi hissettirmiyor. Yani neticede yanlış bir şey. O yüzden uzak duruyorum. Sormuşken söyleyeyim pişmanlık duymadığım bir şey değil o sakız olayı. Ama ders oldu. Şimdi öyle bir şey yapmam. Söz.
Ooo çocukken olmuştur bazı şeyler :D
Evde para kutumuz vardı ama açıkta. Arada küçük küçük alıyordum bakkaldan bir şeyler alıyordum. Annem kızmıştı. Zaten saklı değildi ki kutu. Sadece izinsiz alıyordum.
Oyy sen hep masum dimi ☺️😇
Evet kanatsız melekim ben :D
Aha, tabii ki komşunun portakallarini , erigini çaldım. Büyüyünce calmadiniz ki siz çaldığınızı sandınız. Ben görsem de görmezlikten geldim dedi. Ben de lan hıyar kendin verseydin ya o zaman diyemedim tabii 🤣🤣🤣
Hem suclu hem guclu yaa suna bak 😅
Evet ama çocuktum o zamanlar renkli boyalarım yoktu benim bende beğendiklerimi alıyordum böyle 6-7 yaşlarindayken fakirdik o zamanlar bana almiyorlardi
bunlar küçük masum şeyler. ama şu an yaptıkların gerçekten takdire şayan😇🙏
🥰🥰
Çocukken ağaca dalmıştım. Birde komşunun bahçesinde bir çiçek vardı hoşuma gitmişti vermedi. Bende söküp getirdim kendi bahçemize dikmiştim
Ahaha cok fenasin, korkulur 😅🫣
Çalmadım sanırım emin olamadım 😅 babamın cepten annemin çantadan birşeyler arakladim mi diye düşündüm ama hatirliyamadim 🤣
Ben hatirliom, neler neler arakladin zamaninda 😅😝
Çok gençtim birinin bahçesinden ayva aldım ama parasını ağacın yanına not da yazarak bırakmıştım
Dürüst hırsızz 😇😇
..
burada almanya'da o sistem var biliyor musun ve bana hala çok garip geliyor, alışamadım yıllardır. bak anlatayım sana; koca koca bahçeler var, içleri meyve ya da çiçek dolu.. ve bahçede hiç kimse yok, sadece tek bir masa ve üstünde küçük bir para kutusu.. isteyen gelip topluyor parasını da içine koyuyor.
türkiye'de böyle bir sistemin işleyebileceğine ihtimal veriyor musun 😃🤦🏻♀️🤦🏻♀️
🥰🤭... bunu bir arkadaşımda paylaşmıştı kulağım aşina evet. Almanya’daki o sistem bana da çok ilginç geliyor aslında… Koca bahçe, ortada kimse yok; meyveni çiçeğini kendin topluyorsun, parasını da küçük kutuya bırakıyorsun. Tamamen “insan utanır da hakkı olmayanı almaz” güveni üzerine kurulu bir düzen.
Şimdi dürüst olayım; Türkiye’de birebir aynı şekilde her yerde işler mi? Bence zor. Çünkü bizde insanların büyük kısmı kötü olduğu için değil, sistem olarak birbirimize güvenimiz çok aşındığı için. “Ben koyarsam başkası koymaz”, “ben dürüst olursam enayi yerine konurum” hissi çok yaygın. O yüzden insanlar önce kendini korumaya çalışıyor.
Ama şu da var Türkiye’de böyle şeyler hiç olmaz demek de haksızlık olur. Küçük yerlerde, mahalle kültürünün hâlâ yaşadığı yerlerde, köylerde, bazı semtlerde yine yürür. Çünkü güven aslında kuralla değil, birbirini tanıyan insanlarla oluşuyor.
Yani mesele biraz toplumun karakterinden çok, insanların birbirine ne kadar güvendiğiyle ilgili. Almanya’daki beni şaşırtan şey sistemin kendisi değil. insanların buna yıllardır zarar vermeden devam edebilmesi.
evet zaten sistemi kuran da devam ettiren de o insanlardir, bu yüzden bu zihniyete sahip olmayan bir toplumda düzen kurmak kural koyup uygulatmak çok zor. Ama bak özellikle Almanlar gerçekten sisteme, kurallara çok bağlılar, hele korona zamanı göreceksin, herkes birbirine uyarıyordu, deli gibi herseye dikkat ediyordu
Itiraf ediyorum vurun kellemi: )))
Ağaçtan meyve çaldım tarladan bahçeden domates asirdim:)))
heh işte bu tarz şeylerden bahsediyorum: küçük masum hırsızlıklar🥰😇🤫🤫
Mağazadan eşya çalmadık sonuçta çocukken herkes daldan meyve bir şey aşırmıştır insanlar çok dürüsttür Atın beni hapse:)))
Sana kiyar miyim bn kuzum 🤗😘
Teşekkür ederim kıyma bana sen: )))
Elma 🤪. Çocukken okul dönüşü çalmıştım ağaçtan 😹. Çok küçüktüm o zamanlar, ilkokul.
☺️☺️🥰
Hiç hırsızlık yapmadım 🤦🏻 benlik bir şey değil.. kalp çalmış olabilirim 🤦🏻
Olabülürr 😝
Çocukken babannemin zulasından çikolata çalmıştım😂
Oyyy seni seni ☺️🥰
Benim de kalp sen de kalmış, geri verebilir misin 🥲
Nayirr..
Unut artik onu 🙃
Küçük çocuktum Beyazıt Sahaflar çarsından hergün 1 tane kitap çalardım başka hiçbir şey
Masumane. geldi 😊😇😇
Çok küçükken manavdan çilek aşırmıştım 1 tane o sayılır mı 😀💕
Oyy oyy yirim seni minnoş ☺️🥰
al bütün çilekler sana feda olsun 🍓🍓🍓
Bir zamanlar epey kalp çaldık sonra onu da bırakıp gitar çalalım dedik
Wayyy sevdim 😊👍🏻
Hayır çocukken annemde bile para alırken çantasını ona götürüyodum sen ver diye
Masum cocuk seni 😇
Komşu bahçelerden meyve
Kendi kumbaramdan para
Baazı kalp hırsızlıkları
Ne ararsan var 😉
Olmammı😄
Hayır yapmadım ama bu konuda iki defa iftiraya uğradım
en kötüsü de bu işte🥲😪
Ortaokuldayken babamın cebinden para yürütüp sevgilime sucuklu tost alırdım asddjdk
Yaaaa ne romantik cocuk 🫠
ha naptığını biliyorsunda :))
sulugöz şeker çalmıştım ilk okulda. hala unutmam onu :D
ama o seker de ayrı güzel değil mi 😋😋
ya aşırı pişman olmuştum boşversene :D bir dahada yapmadım öyle bişey zaten :D
Ben kalp çalmayı bile doğru dürüst beceremiyorum ki. 😂
Itinayla ders verilir 😆😅
Ooo, alırım o zaman ben bu dersi. 🤣
Parayi denklestir gel o zm
Olur, hocam. 😂
Ben sadece bahçeden elma çaldım şu an da bişey çalan görürsem ters kelepçe jçjçjçjçj
Hayır kimsenin hiçbir şeyini çalmadım benlik şeyler değil
Benimki de kayıp, bir bakar mısın:)
kayıp kalplere biz bakmıyoruz efenim 😏😏
sağdan ilk kapı
Çalmış olabilirsin diye demiştim 😅
yabancılara gitmiyoruz biz 😎
Yerliyim ben 😅
Yerli mali etiketin var mi bakem 🤔🧐
Gofret çalmıştım.
Sadece?
Daha büyüğünü çalsak avrupanın tozunu attırıyor olurduk :D Kalp çalmıyoruz efendim
Sen hep masum zaten 😇
Maşallah de
Gel bi bu tarafa da söylimm 😬
ahahahaha günaydın
Gunaydin ☀️
Kalp çaldım sayılır mi
Saydik 🙃❤️
Şu teyzelerdeki özgüven beni bitiriyor ya.
Beni de genclerin özgüvensizliği 😬😬
Gönüller haric hic bisi
Yedik hadi 😉
Ahaha evet gordum gördum sus 😅🤫🤫
Çok iyi kalp çalarım ben 😀
Wayy
Oylee 😀
Hırsız değilim elhamdülillah harama el uzatmam ben
😇😇
Kalp hırsızıyım ben sjhsjs
Hirsizzzz vaaaaarrrrrrr😲😲
Benimle tanışan Kızların kalbini çalarım
Yok hayır çalmadım
Sadece küçükken evlerden beğendiğim küçük esyalari caliyordum o da çok az nadir :d
Kendi zamanımı çaldım kendimdem
Güzel kızların kalbini :D
Hiçbir şey çalmadım neyse ki
Hırsız değilim ki çalalım
evet yavru kedi çaldım çine gönderdim pirzola oldu
Neee 😵😵💫😵💫
😈 ekonomi beni kötü yaptı 😈 yaşasın ked pirzola 😈
Çalmış olabilirim
😊😅
Seni deşsek sanki cok sey cikacak gibi
Hiçbir zaman
Sen sus bakimm, daha geçen gün ceplerimden çikolata aşıyordun 🤣
Yidimm hepsinie
Çocukken marketten bir kaç kez sakız çalmıştım..
Küçükken marketten torpil falan amigo
Gece gündüz demedik çaldık
Hayır çalmadım
hayır
Hayır
Kalp çaldım
Hayır
Hayır
Hayır çalmadım
Kalp çaldım
Hayır Allah korusun
Yok hayır 😊
Kalp çalmayı bilinçsiz yaptıysanız sorun yok :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?