22 gü

Internet alisverisinde dolandirildim ve biraz hakkimi aramak istiyorum? Bu bana zarar verir mi?

Kartımı iptal ettim. Kendileriyle iletişime geçmek istediğimde engellendim ve ulaşamıyorum. (bilmediğim bir yerden alışveriş yaptım)

Hesabımdan haliyle para çekildi. Bankadan harcama itirazı oluşturmak istiyorum paranın iadesi olursa belki diye. İlk kez başıma geliyor. Adamlar isim soyisim, bulunduğum şehir, adresim, tel numaram vs her şeyi biliyorlar.

Ben eğer bu işlemi yaparsam hesapları donacak ve belki de ceza yiyecekler. Yaptığım itiraz onlara gidecek çünkü. Belki de son 3 gün içinde tek sazanları bendim ve benim olduğumu rahat tespit ederler gibi geliyor.

Ben onlar hakkında bir şey bilmiyorum ama onlar benim hakkımda açık adresime kadar bildikleri için bana bir zararları olur mu? Yani bir zarara uğrarsam ülkede polis de yok, hukuk da. Beni koruyan mecralar pek de yok açıkçası.

2 bin lira civarı param gitti. Hani 200-500 olsa belki peşine düşmem. Ama ikilemde kalıyorum. Paramın iadesi için böyle uğraşsam mı yoksa sadaka olsun ya da haram olsun deyip peşini bıraksam mı?

Kartı falan iptal ettim zaten. Karşı tarafta kinlenme, öfkelenme gibi bir durum olur da bana bir zararı olur mu? Malum ülkede ne olacağı bilinmiyor.

Internet alisverisinde dolandirildim ve biraz hakkimi aramak istiyorum? Bu bana zarar verir mi?